Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KEP-BORDRO HİZMETİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KEP-BORDRO HİZMETİ."— Sunum transkripti:

1 KEP-BORDRO HİZMETİ

2 TÜRKKEP HAKKINDA TÜRKKEP, KEP Hizmet Sağlayıcısı olarak, 25 Şubat 2013 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından, e-Fatura Hizmet Sağlayıcısı (Özel Entegratör) ve e-Fatura Saklamacı Kuruluş olarak da, 27 Eylül 2013 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı’nca (GİB) yetkilendirilmiştir. TÜRKKEP, kurumsal ve bireysel müşterilerine yetkili hizmet sağlayıcı olarak tek noktadan sağlayabilen ülkemizin ilk ve tek güven kurumudur. İstanbul ve Ankara’da konuşlu yedekli 2 veri merkezi ve üstün teknik sistem altyapısı, kendisinin geliştirdiği ana yazılım teknolojileri, 7/24 çalışan Çağrı Merkezi, tüm Türkiye genelinde yaygın 100’e yakın yetkili TÜRKKEP Başvuru Merkezleri (TBM) ve çözüm merkezleri (TÇM) ile, Güvenli, hızlı, kaliteli, kolay ve uygun maliyetlerle, yasal geçerli e-hizmetleri kurumsal ve bireysel müşterilerine sağlamaktadır.

3 Hizmetlerimiz , servislerimiz ve çözümlerimiz

4 KEP NEDİR? Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), KEP KULLANIM ALANLARI
Her türlü kıymetli, ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarınızı, Gönderdiğiniz biçimde koruyan, Alıcının kim olduğunu kesin olarak tespit eden, İçeriğin kesinlikle değişmediği, Yasal geçerli ve güvenli, kesin delil haline getiren sistemdir. KEP KULLANIM ALANLARI  Her türlü bildirim; başvuru, dilekçe, ticari taraflar arasında yapılan yazışmalar, ihale, teklif, sözleşme evraklarının paylaşımı, şirketlerin beyannameleri, fatura, ekstre, bordro, ihtar, ihbar, talimat gibi gönderileri, elektronik ortamda hızlıca gerçekleştirebilirsiniz.

5 İNSAN KAYNAKLARI BİRİMİ İÇİN AVANTAJLARI
KEP Kurum ile çalışanları arasında; Bordro, Sözleşme, Savunma talepleri, ihtarlar, Maaş artışı / Prim ödemesi bildirimleri Yıllık izin kullanımı talepleri, Mazeret izni kullanımı, Atama / Görevlendirme yazıları Hedef ve Performans değerlendirme, Özetle; İnsan Kaynakları Süreçleri içindeki tüm işveren ve çalışan arasındaki yazılı iletişimin tamamı KEP kullanımı ile yasal bağlamda ve hukuki kanıt güvencesi ile yapılabilmektedir.

6 KEP İNSAN KAYNAKLARI (BORDRO) NEDİR?
Maliyetler Tasarrufu Zaman Tasarrufu KEP KEP Bordro, şirket çalışanlarına ücret bordrolarının KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) ile yasal geçerli ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda iletildiği bir sistemdir.

7 KEP BORDRO AVANTAJLARI
Geleneksel süreçte bordrolar basıldıktan sonra farklı noktalara gönderilir, burada çalışan personel imzaladıktan sonra bir kopyasını tekrar kuruma iletmesi gerekmektedir. Bu süreçler yerine, elektronik ortamda yasal geçerli ve güvenli şekilde gönderimini sağlayabilirsiniz. KEP BORDRO , geleneksel uygulamanın yarattığı kargo, kâğıt ve toner, bordro nüshaların arşivlenmesi vb. süreçlerin yol açtığı iş gücü ve maliyet, giderlerin önüne geçer.  Bordroların tek tek veya çoklu gönderilmesini ve Portal üzerinde bordroları görüntüleme ve yazdırma özelliğini kullanabilirsiniz.

8 KEP İK (BORDRO) İLE GELENEKSEL BORDRO SÜRECİ
GELENEKSEL BORDRO GÖNDERME KEP İK (BORDRO) İLE GELENEKSEL BORDRO SÜRECİ GELENEKSEL BORDRO SÜRECİ ADIM YERİNE ADIMDA BORDRO GÖNDERİM KEP BORDRO SÜRECİ

9 KEP İK (BORDRO)YASAL SÜRECİ
4857 Sayılı İş Kanunun göre; Madde 37 - İşveren işyerinde veya bankaya yaptığı ödemelerde işçiye ücret hesabını gösterir imzalı veya işyerinin özel işaretini taşıyan bir pusula vermek zorundadır. İş Kanunu kapsamında çalışanının ücret pusulasını (bordrosunu) gördüğünü ve teslim aldığını ispat etme yükümlülüğü işverene aittir.

10 KEP İK (BORDRO) NASIL ÇALIŞIR?

11 AYLIK MAAŞ BİLDİRİMİ BAŞLAT
KEP Bordro uygulamasına muhasebe / İK uygulamasından üretilen veriler pdf veya excel olarak yüklenir. Excel olarak yüklemede PDF’ler KEP Bordro uygulaması tarafından oluşturulur. PDF olarak yüklenen dosyalar için, hangi dosyanın hangi personele ait olduğu excel dosyasında belirtilir.

12 PDF YÜKLEME Muhasebe / İK uygulamasından PDF formatında çıkarılan dosyalar .zip formatında KEP Bordro uygulamasına yüklenir. PDF dosyaları ve personel eşleştirmesi için Excel dosyasının sadece ilk 5 (beş) satırı doldurulur.

13 EXCEL YÜKLEME Muhasebe / İK uygulamasından Excel formatında çıkarılan veriler KEP Bordro uygulamasına yüklenir. Bu veriler ışığında PDF dosyaları KEP Bordro uygulaması tarafından oluşturulur. Excel yükleme metodunda, excel dosyası içerisindeki «PDF Adı» alanının doldurulmasına gerek yoktur.

14 AYLIK MAAŞ BİLDİRİMİ KONTROLÜ
KEP İK (Bordro( uygulamasında veri girişi yapıldıktan sonra, oluşturulan bordrolar kontrol edilmek üzere Kontrol Yetkilisi’ ne gönderilir. Kontrol edilen dosyalar imzalanmak üzere İmza Yetkilisi’ ne veya düzeltme/değişiklik yapılmak üzere veri girişi yapan kullanıcıya gönderilir.

15 MAAŞ BİLDİRİM DOSYALARINI İMZALA
Kontrolden geçen bordrolar imzalanmak üzere İmza Yetkilisi kullanıcıya ulaşır. İmza yetkilisi imzalayacağı dosyaları görüntüler ve e-imza ile imzalama yapar. Ayrıca kurumun hangi KEP adresinden gönderim yapılacağını belirler. İmzalamak istemediği bir durum ile karşılaşırsa «Düzeltme Gerekiyor» aksiyonu ile giriş yapan kullanıcıya geri gönderir.

16 MAAŞ BİLDİRİM İLETİLERİNİ İMZALA VE GÖNDER
İmza Yetkilisi tarafından imzalanan dosyaları içeren KEP iletileri gönderilmek üzere İşlem Yetkilisi kullanıcı tarafından imzalanarak zarflanır ve gönderilir.

17 Hayatınızı Kolaylaştırır...


"KEP-BORDRO HİZMETİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları