Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dünyada Turizm Açısından İlk 5 Ülke ve Cazibe Merkezleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dünyada Turizm Açısından İlk 5 Ülke ve Cazibe Merkezleri"— Sunum transkripti:

1 Dünyada Turizm Açısından İlk 5 Ülke ve Cazibe Merkezleri
giriş

2

3 Giriş

4 Tanıtım ve İmaj İmaj’ı Beerli ve Josefa (2004) ‘’Anlamlar yüklenen zihinsel bir resimdir.’’ şeklinde tanımlamıştır. İmaj bir defa sahip olunan ve ilelebet sürdürülen bir kavram olmayıp her bireyin zihninde yavaş yavaş ve birikimsel olarak oluşan imgeler bütünü Güney Afrika’nın turizm şehri Cape Town, The Guardian ve The New York Times gazeteleri tarafından hazırlanan "2014’te gidilecek 52 yer" listesinde ilk sırada yer aldı. İngiliz ve Amerikan gazetelerinin anketi üzerine açıklama yapan Western Cape eyaleti Turizm Bakanı Alan Winde, "Şehrimizin turizm sektörü ve reklamı adına çok güzel bir haber aldık. Cape Town’a gelen turist sayısında patlama olacak." dedi. The New York Times, listede ilk sırada yer alan Cape Town’u tanıtırken, Nelson Mandela ile özdeşleşmesine, zengin tarihine ve doğal güzelliklerine atıf yaptı. The Guardian ise iki okyanusu birleştiren şehrin, 2014 Dünya Tasarım Başkenti olmasını hatırlatarak, ünlü kafe ve resteronları övdü.

5 "2014’te gidilecek 52 yer" listesinde Yeni Zelanda'nın Christchurch şehri ikinci, Kaliforniya'nın kuzeyi üçüncü sırada yer aldı. Türkiye'den hiç bir şehir listede yer alamadı Fransa Merkez Bankası ve Rekabet Kurumu tarafından yayınlanan araştırma, Fransa'nın 2013'te 84,7 milyon turistle dünyanın en çok ziyaret edilen ülkesi olduğu ortaya koydu. Araştırmaya göre, Fransa'yı 69,8 milyon kişiyle ABD ve 60,7 milyon kişiyle de İspanya takip etti. Ülkeye Avrupa'dan 70 milyon, Amerika kıtasından 6,6 milyon, Asya'dan 4,5 milyon, Okyanusya'dan 1,4 ve Afrika'dan 2,1 milyon turist geldi. Asyalı turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 12 artış yaşandığının altı çizilirken, daha fazla turist gelmesine karşın ülkede konakladıkları sürenin kısaldığı belirtildi. Dünya Turizm sıralaması, Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Turizm Örgütünün (DTÖ) ülkelerden gelen verileri toplayarak yılda üç kez düzenlenmesi ile açıklanır. Bu barometre; bölgesel ve toplam uluslarası ziyaretçi sayılarını, uluslarası turizm gelirlerini, turistlerin gittikleri ülkedeki harcamalarını ve en çok ziyaret edilen şehirlerin listesini içermektedir. Türkiye 2012 yılında İngiltere'yi geçerek Dünya'da 6. sıraya, Avrupa'da ise 4. sıraya yükselmiştir.

6 DÜNYANIN EN ÇOK TURİST ALAN ÜLKELERİ

7 İSPANYA İspanya tatil turizm alanında dünyanın bir numaralı destinasyonu ve dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci ülkesidir. Ülkemizin sahip olduğu birçok cazibe unsuru sayesinde İspanya dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından birisidir. Bu anlamda, ülkemizin dünyanın en fazla İnsanlık Mirası şehrine sahip olan ikinci ülkesi, Biyosfer Rezervleri ilan edilen doğal alanlar sıralamasında dünyanın üçüncü ülkesi ve tüm Kuzey Yarımküre’de en fazla mavi bayraklı plaja sahip ülke olduğu önemli birer husus olarak belirtilmelidir. Bunlar İspanya’nın ziyaretçilerine sunduğu cazibe unsurlarından sadece bazılarıdır

8 İspanya Ekonomi Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre ülkenin ortalama doluluk oranı 2002 yılında % 55,3 olarak gerçekleşti. Özellikle kuzey Avrupa ülkeleriyle kıyaslandığında İspanyollar’ın çok da yurtdışına çıkmayı sevmediklerini söyleyebiliriz.

9 FRANSA

10

11 Rüya Kent Paris

12

13

14 Disneyland Disneyland Paris şehir merkezine 32 km uzaklıkta, Marnela- Vallée yakınlarında . Çocuklar için kurulmuş minik bir dünya, tabi büyük çocuklarında ilgisini çekiyor.İçinizdeki çocuğu özgür bırakıp gezilebilecek değişik yerlerden.Paris’in dışında kalıyor, trenle gidebiliyorsunuz. Disney’in kahramanları bir trenle parkta dolaşıyor,çizgi filmlerde izlediğiniz dünyada buluyorsunuz kendinizi.Sinidrella, 7 cüceler, korsan gemileri, macera tünelleri hepsi burada.

15

16 ABD Amerika Birleşik Devletleri'nin simgesi haline gelen Özgürlük Heykeli, ülkenin en çok ziyaret edilen yapılarından birisidir New York, ABD Bia Ziyaretçi Bia - avatarı

17 Özgürlük Anıtı

18 Amerike’da Turizm Şan, şöhret, birbirinden güzel evler, dünya çapında alışveriş.... Şehirde ziyaret edilecek yerlerden biri Televizyon ve Radyo Müzesi’dir. Bunun dışında Rodeo Drive ve civarındaki bulvarlar lüks alışveriş imkanı sunmanın yanısıra renkli LA hayatı  Hollywood Dünyaya sinemayı armağan eden bu şehrin en renkli noktası yıldızlarla süslü kaldırımları ile Hollywood Bulvarı’dır. Bulvarın en fazla turist çeken noktası ise Mann’s Chinese Theatre’dır. Efsane olmuş isimlerin el ve ayak izlerinin olduğu bu eski sinema salonuna günde binlerce insan akın eder. Eğer tüm gününüzü Hollywood’a ayıracaksanız, o zaman "Ripley’s Believe It Or Not Museum" ve "Hollywood Wax Museum" da gezebileceğiniz yerlerdendir.

19 ÇİN

20 Guilin Çin’in güney doğusunda yer alan Guilin’in geçim kaynağı turizme dayanıyor. Bu nedenle diğer şehirlere göre daha temiz ve yeşil.

21 Çin Halk Cumhuriyeti Çin, son yıllarda dünyanın en önemli ekonomik güçlerinden biri haline gelmeye başlamıştır. Çin‘in bölgede ve dünyada nüfuzu, askeri alandan çok ekonomik alanda kendisini hissettirmektedir. 20 sene içerisinde Çin’in dünyanın en zengin ekonomisi olacağı öngörülmektedir. Çin Halk Cumhuriyeti, hem kültürel hem de coğrafik yönüyle her türlü ilgiyi uyandıran bir turizm cennetidir. Kırmızı renkli çatılarıya yüzyıllık tarihe sahip tapınaklar, uçsuz bucaksız çay bahçeleri, dünyanın üçüncü en geniş nehri olan Yangtze Nehri gibi coğrafik zenginlikler, güney sahilinde dünyanın en cazip plajlarından örnekler, Xian kentinden başlayan Tarihi İpek Yolu ve Çin Duvarı gibi tarihi abideler, Çin İmparatorluğu’ndan benzersiz eserler ve modern dünyanın sembolleri olan gökdelenler… Hepsi ve çok daha fazlası ülkenin herkese hitap eden turizm potansiyelini meydana getirir. Çin’in başkenti Pekin, ülkenin efsanelerle yoğrulmuş en önemli tarihi değerlerine ev sahipliği yapar. Ülkenin en büyük tarihi bölümü ve bulundurduğu saray, bahçe ve konaklar ile büyüleyici Unutulmuş Kent (Forbidden City), Cennet Tapınağı (Temple of Heaven), imparatorluk ülkesinden kalma Yazlık Saray (Summer Palace) ve dünyanın en büyük meydanı Tiananmen Meydanı, Pekin’in sahip olduğu turizm değerlerinden birkaç örnektir. Şangay, sayısız gökdelenleriyle New York ile yarışırken aynı zamanda ülkenin modern yüzünü temsil etmektedir. Ülkenin güneyinde yer alan Hong Kong; doğu ve batıyı kaynaştıran zengin kültür yapısının yanı sıra benzersiz plajları, farklı türde bitkiler barındıran zengin bitki örtüsü, baş döndürücü deniz manzaraları ve tropikal alanları ile insanı cezbeder.

22 Pekin Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti olan Pekin doğa ve tarihin iç içe geçtiği muhteşem bir tatil geçirme imkanı ile ziyaretçisi olan herkese ayrı tatlar yaşatacak güzelliklere sahip. Mutlaka Görün Çin Seddi Yasak Şehir Tiananmen Meydanı Yazlık Saray Kung Fu Show

23 Yasak Şehir Kung Fu Show

24 Tiananmen Meydanı

25


"Dünyada Turizm Açısından İlk 5 Ülke ve Cazibe Merkezleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları