Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİREYSEL FARKLILIKLAR ŞHT. BŞK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİREYSEL FARKLILIKLAR ŞHT. BŞK"— Sunum transkripti:

1 BİREYSEL FARKLILIKLAR ŞHT. BŞK
BİREYSEL FARKLILIKLAR ŞHT. BŞK. YILMAZ ALLAHVERDİ İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ

2  Birey:Toplumları oluşturan benzer ve farlı özellikleri bulunan,toplum içinde oluşan insanların her birine birey denir.

3 Bireysel özellikler: İnsanları birbirinden ayıran, bizi biz yapan özelliklerimizdir.Bu özelliklerimiz sayesinde diğer insanlardan ayrılırız.Bireysel özellikler; Fiziksel Özellikler Duygusal Özellikler Zihinsel Özellikler olarak üçe ayrılır.

4 Fiziksel Özellikler: Boy,kilo,göz rengi,saç rengi gibi dışarıdan bakınca fark edilen özelliklerdir.Yani bireylerin dış görünüşlerine fiziksel özellikler denir.Fiziksel özelliklerimizi ailemizden alırız.

5 Duygusal  Özelliklerimiz: Yaşamımız boyunca başımızdan geçen aynı olaylar her bireyde farklı duygulara neden olur. -Sevdiğimiz  şeyler           -Nefret ettiklerimiz -Korkularımız             -Üzüntülerimiz  -Heyecanlarımız         -Sevinçlerimiz  -Şaşkınlıklarımız, utançlarımız, öfkelerimiz, endişelerimiz, kaygılarımız farklıdır.

6 Zihinsel Özellikler: Düşünce,bilgi ve yeteneklerimiz
Zihinsel  Özellikler: Düşünce,bilgi ve yeteneklerimiz.Hepimizin düşüncesi,ilgi ve yeteneği farklıdır. Bazı insanlar satranç oynamayı severler. Bazı insanlar spor yapmayı isterler. Bazı insanlar çok güzel resim yaparlar. Bazı insanlar müziğe ilgi duyarlar, müzik aletleri çalarlar. Bazı insanlar matematik hesaplarını çok hızlı yaparlar. Bazı insanlar kitap okumayı çok isterler.

7

8 Ahmet’in fiziksel özelliklerini dış görünüşünden anlayabiliriz ama Ali ve Zeynep’in kişisel özelliklerini anlamamız için Ali ve Zeynep ile arkadaş olmamız gerekir. Onları yakından tanımamız gerekir.

9 İnsanların farklılıklarının yanında bazı benzerlikleri de vardır.
* Tüm insanların adı soyadı vardır . * Tüm insanların bir annesi bir babası vardır. * Tüm insanlar acıkınca yemek yer, susayınca su içer. * Tüm insanların beslenme, giyinme ve barınma gibi  zorunlu ihtiyaçları vardır. * Tüm insanların sevgi,saygı,korku,sevinç,üzüntü heyecan gibi duyguları vardır.

10 Bireysel farklılıklara saygı duymalıyız
Bireysel farklılıklara saygı duymalıyız. Farklılıkları kabul etmek bireylerin barış ve huzur içinde yaşamasını sağlar.

11

12 İnsanların sahip olduğu fiziksel ,zihinsel ve duygusal özellikler onların kişiliklerinin bir parçasıdır.Kendi özelliklerinin farkında olan bireyler kendilerini bu alanda geliştirerek başarıyı yakalayabilirler.

13 Ben: Sınıf: Saç Rengi: Göz Rengi: Boy: Kilo:
Severim: Sevmem: Ben: Sınıf: Saç Rengi: Göz Rengi: Boy: Kilo: Yapabilirim: Yapamam:

14 Sevgi ve Saygıyla Kalın.


"BİREYSEL FARKLILIKLAR ŞHT. BŞK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları