Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ"— Sunum transkripti:

1 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ
Prof. Dr. Mükremin Özkan ARSLAN Rektör Yardımcısı Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu Başkanı Kafkas Üniversitesi Tıp Fak. Konferans Salonu, 21 Aralık 2016, Saat.15.00, güncellendi (1 Ocak 2017)

2 AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ YÖNETMELİĞİ
Kanunun Kabul Tarihi : 05/11/2014, Kanun No: 6564 Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 14/12/2015 No : 2015/8305 Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği : Karar Sayısı : 2016/9714

3 Amaç Yükseköğrenim Kurumları kadrolarında bulunan Öğretim Elemanlarına bir yıl içerisinde yaptıkları faaliyetleri dikkate alınarak, daha sonraki yıl Şubat 15’inde başlamak üzere 12 ay boyunca unvanlarına göre değişmek üzere teşvik ödeneği ödenmesi.

4 faaliyetler proje araştırma yayın tasarım sergi patent atıf tebliğ
Her faaliyet türünden en fazla 30 puan alınır. Toplam 100 puan proje araştırma yayın tasarım sergi patent atıf tebliğ ödül Alt faaliyet

5 faaliyetler

6 faaliyetler Atıf: Öğretim elemanının yazar olarak yer almadığı yayınlarda öğretim elemanının eserlerine yapılan atıfları, Proje: sonuç raporu ilgili kurumlarca kabul edilmiş olması gerekir. Hakemli dergi: Yılda en az bir kez olmak üzere, son üç yıldır düzenli olarak yayınlanmakta olan hakemli dergiyi, Ödül: Öğretim elemanının, kadrosunun bulunduğu kurum tarafından verilenler hariç olmak üzere akademik faaliyet alanında gerçekleştirdiği faaliyetlere karşılık olarak, alanında faaliyet gösteren meslek organizasyonları ile kamu veya özel kuruluşlar tarafından, üyeleri arasında araştırmacının alanından uzmanlarında bulunduğu bir kurulun değerlendirilmesi sonucunda verilen ulusal veya uluslararası düzeyde akademik ve sanatsal ödülleri, Tebliğ: Bilim kurulu bulunan uluslararası düzeydeki toplantılarda sunulmuş ve yayımlanmış (bildiri kitabı, özetler kitabı, web sitesi veya CD, DVD gibi medya ortamında) tebliğleri,

7 faaliyetler Ulusal yayınevi: En az beş yıl ulusal düzeyde düzenli faaliyet yürüten ve daha önce aynı alanda farklı yazarlara ait en az yirmi kitap yayımlamış yayınevini, Uluslararası yayınevi: En az beş yıl uluslararası düzeyde düzenli faaliyet yürüten, yayımladığı kitaplar Yükseköğretim Kurulunca tanınan yükseköğretim kurumlarının kataloglarında yer alan ve aynı alanda daha önce en az yirmi kitap yayımlamış olan yayınevini,

8 faaliyetler Yayın: Tez çalışmaları hariç, araştırma kitabı, ders kitabı, kitap bölümü, ansiklopedi maddesi ve makale yazarlıkları ile editörlük, editörler kurulu üyeliği, yayın kurulu üyeliği, dergi hakemlikleri, tercüme ve tercüme editörlüklerini ve performansa dayalı ses ve/veya görüntü kaydını. Sergi: Öğretim elemanının akademik faaliyet alanı ile akademik ve bilimsel niteliği haiz işitsel ve görsel etkinliklere dair tüm sergi, gösteri, dinleti, konser, festival ve gösterim etkinliklerini, Tasarım: Bir yapının, teknik veya endüstriyel ürünün ilk taslağı, çizim ve dizayn halini,

9 Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu
Yükseköğretim kurumundaki her bir doçentlik temel alanından en az bir kişi olmak üzere rektörün her bir üyelik için akademik teşvik puanı en yüksek öğretim üyeleri arasından önereceği üç aday arasından senato tarafından seçilen üyelerden oluşur. Başkan hariç en az dört üyeden oluşur. Komisyon üyeleri iki yıl için seçilir. Komisyon başkanlığını Rektörün görevlendireceği bir Rektör yardımcısı yapar. Salt çoğunluk ile toplanır ve toplantıya katılanların salt çoğunluğu ile karar verir. Oyların eşit olması halinde komisyon başkanının oyu yönünde karar alınmış sayılır. Üyeler çekimser oy kullanamaz. Nihai karar merciidir.

10 Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu
Yükseköğretim kurumlarının her bölüm, anabilim/anasanat dalı başkanlıkları bünyesinde en az üçer üyeden oluşur. Başkanlığını ilgili bölüm, anabilim/anasanat dalı başkanı yürütür. Komisyon üyeleri ilgili birimin Yönetim Kurulu tarafın en yüksek akademik teşvik puanına sahip öğretim elemanları arasından iki yıl için seçilir.

11 Başvuru süreci Öğretim elemanları; kadrolarının bulunduğu Fakülte/YO/MYO Bölüm Başkanlıklarına, Enstitülerde Anabilim/Anasanat Dalı Başkanlıklarına (Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu Başkanlığına) akademik faaliyetlerine ilişkin YÖKSİS’ten alınan imzalı çıktı ile birlikte örnek, kanıt ve belgelerini sunar. Başvuruların, Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu tarafından incelenerek hazırlanan karar tutanağı, başvurularla ilgili değerlendirme raporu ve ekinde puan tablosunun imzalı ve rektörlüğe bağlı bölümlerde bölüm başkanı, fakültelerde dekan ve diğer birimlerde müdür tarafından onaylanmış olarak Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonuna gönderilmesi. (Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonunca uygun görülmeyen başvurular gerekçeli olarak, değerlendirilmek üzere Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonuna iletilir. Reddedilen veya puan değerinde değişiklik yapılan akademik faaliyetlere ilişkili olarak açıklama yapılması zorunludur.)

12 Başvuru süreci Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunun, Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonundan gönderilen kararları incelemesi, nihai kararlarını vermesi, üniversitenin web sitesinde yayınlaması. (Reddedilen veya puan değerinde değişiklik yapılan akademik faaliyetlere ilişkili olarak açıklama yapılması zorunludur.) Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu kararlarına karşı yazılı olarak en az beş iş günü içinde anılan komisyona itiraz edilebilir. Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu yapılan itirazları en geç beş gün içinde karara bağlar. Bu komisyonun vereceği kararlar kesindir. Kesinleşen puan tablosunun ödeme yapılmak üzere ilgili birimlere gönderilmesi.

13 Akademik teşvik başvurularının değerlendirilmesi
Ödülün değerlendirilmesinde ödülün alındığı, Projelerin ve araştırmaların değerlendirilmesinde projelerin ve araştırmaların sonuçlandığı, (Projenin sonuçlandırıldığına dair kurumdan belge gereklidir, proje resmi kapanış raporu ) Tasarımların değerlendirilmesinde tasarımın sonuçlandığı, Patentlerin değerlendirilmesinde patentin tescil edildiği, Sergilerin değerlendirilmesinde serginin açıldığı, tarih esas alınır.

14 Akademik teşvik başvurularının değerlendirilmesi
Hakemli dergilerde editörlük değerlendirmesinde, o yılki sayılar değerlendirmeye alınır. Her sayı için ayrı bir puanlama yapılır. Tekrar baskısı yapılmış kitap veya kitap bölümleri, aynı yıl içinde tekrarlanan sergi, konser ve gösterilerin puanlamasında faaliyet puanının %50’si uygulanır. Uluslararası tebliğlerin puanlanabilmesi için yurtiçinde veya yurtdışında yapılmış olmasına bakılmaksızın toplantılarda bilim kurulunda en az beş yabancı uyruklu ve yurtdışından akademisyenin bulunması gerekir. Serginin uluslararası olarak değerlendirilmesi için serginin uluslararası olduğunun bölüm, anabilimdalı /anasanatdalı kurullarınca onaylanmış olması gerekir. Yıl içinde tekrar eden sergi ve faaliyetlere mükerrer puanlama yapılamaz.

15 Akademik teşvik başvurularının değerlendirilmesi
Akademik sınıflamalarda ve faaliyetlerde yer almadığı halde atıf alan faaliyetler puanlamaya dahil edilir. Aynı yıl içinde yürütülen bir projede projenin konusuyla alakalı uluslararası tebliğ sunulabilir. Sunulan tebliğ, makale ya da kitaba dönüştürülebilir ve bu faaliyetten atıf ve ödüller alınabilir. Bu gibi durumlar ayrı ayrı veya farklı akademik faaliyet alanında tekrar puanlanabilir. Aynı faaliyetten dolayı birden fazla ödül alınabilir. Bu durumda her bir ödül puanlamaya ayrı ayrı dâhil edilir.

16 Akademik teşvik başvurularının değerlendirilmesi

17 Akademik teşvik ödeneğinin hesaplanması
Her bir faaliyet türünden topladığı faaliyet puanı otuz puanı, akademik teşvik puanı (toplam faaliyet puanı) ise yüz puanı geçemez. Puanların hesaplanmasında, faaliyetin gerçekleştiği tarihteki kadro unvanı esas alınır. Birden fazla öğretim elemanıyla gerçekleştirilen yayın ve tebliğ faaliyet türü puan teşvik oranlarının belirlenmesinde: a) Birinci isim için %100’ü, b) İkinci isim için %90’ı, c) Üçüncü isim için %80’si, d) Dördüncü isim için %70’i, e) Beşinci ve daha sonraki isimler için %50’si, f) Yayındaki sorumlu yazar (corresponding author ) ve senyör yazar (yayının yapıldığı alanda daha önce en az on adet uluslararası yayın yapmış , makaledeki son isim) ile tebliği sunan isim için yazar sırasına bakılmaksızın %100’ü, dikkate alınır.

18 Akademik teşvik ödeneğinin hesaplanması
Birden fazla öğretim elemanının görev aldıkları proje faaliyet türü puan teşvik oranlarının belirlenmesinde: a) Yürütücü için %100’ü, b) Araştırmacı veya danışman öğretim üyesi için %80’i, c) Araştırmacı veya danışman; araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman ve uzman için %70’i, dikkate alınır. Özel bir paylaşım oranı olmayan faaliyetler için “oran/kişi sayısı” oranı dikkate alınır. Faaliyet puanı hesaplanırken, alt faaliyet oranları profesör ve doçent kadrosunda bulunanlar için 1; yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için 1,5; araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve okutman kadrolarında bulunanlar için 2; uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarında bulunanlar için 1 ile çarpılır.

19 Akademik teşvik ödeneğinin hesaplanması
Atıf faaliyet türünün puanlanmasında kişi sayısı dikkate alınmaz, her bir araştırmacı için ayrı puanlama yapılır. Kitap veya makalede kaynakçadaki yalnızca bir atıf dikkate alınır. Farklı yazarlı kitap bölümlerinde ise her bir atıf için ayrı puanlama yapılır.

20 Akademik teşvik başvurularının değerlendirilmesi
Çalışma/proje/yayın teşvik/teşekkür-başarı belgesi ve plaketi/burs/onur belgesi/hizmet belgesi dikkate alınmaz. Ödül puanlamasında dikkate alınmaz. Yayınlarda (makale) DOİ numarası, yıl, cilt (volume) numarası almış olması gerekir. 2016 Cilt 22 Sayı 1 2016 Cilt 22 Sayı 2 2016 Cilt 22 Sayı 3 2016 Cilt 22 Sayı 4 Sayfa : Sayfa : Sayfa : Sayfa : 2016 Cilt 22 Sayı 5 2016 Cilt 22 Sayı 6 2017 Cilt 23 Sayı 1 Sayfa : Sayfa : Sayfa :

21 Akademik teşvik başvuru süreci- DİLEKÇE
Kafkas Üniversitesi …………………….. Fakültesi/YO/MYO ………………………………. Bölüm Başkanlığı’na (Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu Başkanlığı) Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği uyarınca 2016 yılı akademik faaliyetlerim için hazırlamış olduğum dosya ektedir. Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği 10 (3). maddesinde belirtilen asgari puan kriterini (30 puan) sağlamaktayım. Bu nedenle Akademik Teşvik Ödeneği’nden yararlanmak istiyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim. …/01/2017 Unvan İsim Soyisim İmza Ekler: 1-İmzalı YÖKSİS çıktısı 2-Faaliyetlere ilişkin belgeleri içeren dosya

22 Akademik teşvik başvuru süreci
Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonu İncelemeyi yapar karar tutanağı, değerlendirme raporu ve puan tablosunu hazırlar Komisyon üyeleri imzalar dekan/müdür onaylar Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonuna gönderilir

23

24

25

26

27

28

29

30 Akademik katkınızdan dolayı
Katılımınız, Sabrınız, ve Akademik katkınızdan dolayı teşekkürler


"AKADEMİK TEŞVİK ÖDENEĞİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları