Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ömer BÖLÜKMEŞE Türkçe Öğretmenliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ömer BÖLÜKMEŞE Türkçe Öğretmenliği"— Sunum transkripti:

1 Ömer BÖLÜKMEŞE 20110904032 Türkçe Öğretmenliği
EĞİTİMDE WEP 2.0 ARAÇLARI Ömer BÖLÜKMEŞE Türkçe Öğretmenliği

2 WEP 2.0 NEDİR. EĞİTİMDE FAYDALARI NELERDİR. EĞİTİMDE WEP 2.0 ARAÇLARI.

3 WEP 2.0 NEDİR ? "Web 2.0 bilgisayar endüstrisinde internetin bir düzlem olarak ilerlemesiyle bir işletme devrimi ve bu düzlemin kurallarını başarı için anlamaya çalışmaktır. Bu kurallar arasında başlıcası şudur: Ağ etkilerini daha çok insanın kullanabilmesi için programlar kurmak."

4 WEP 2.0 NEDİR ? Web 2.0, Vikipedi, Youtube, flickr, del.icio.us, Ekşi Sözlük, pilli network, Facebook v.b. arkadaşlık siteleri gibi kullanıcıların diğer kullanıcılar için ziyaret ettikleri İnternet siteleri veya kullandıkları programlardır.

5

6 EĞİTİMDE FAYDALARI NELERDİR ?
Web 2.0 sayesinde bir çok kullanıcı ile bağlantı kurulmaktadır. Bu bağlantı sonucu eğitim alanında çeşitli bilgi sahibi öğretmenler, öğrenciler gibi kullanıcılar tek bir ortamda bilgi paylaşmasına olanak sağlanmaktadır

7 EĞİTİMDE WEP 2.0 ARAÇLARI Blog Prezi Webspiration Podcast Servisleri
Wikiler

8 BLOG Bloglar, bilgisayar kullanıcıları tarafından, kişisel girdilerini diğer İnternet kullanıcılarına sunmak amacıyla kullanılan bir tür Web siteleridir. Bloglardaki girdiler kronolojik şekilde görüntülenmektedir.

9 Webspriation Webspriation : Eğitim öğretimde kazandırılan derslerden genellikle alt başlık bakımından zengin olan konuların hiyerarşik bir şekilde kolayca sıralanmasını sağlayan, internet üzerinden kullanılan bir platform.

10 Podcast Podcast: Video veya sesin, uyumlu herhangi bir aygıt için İnternet üzerinden paylaşılması ilkesine dayanan, bir yayın türüdür. Diğer bir Web 2.0 teknolojisi olan RSS ile gerçekleştirilmektedir.

11 Prezi Prezi: İnternet üzerinden, görsel olarak ilgi çekici, kalıplaşmıs power point sunumundan farklı olarak, değişik biçimde olan sunum hazırlamanızı sağlayan bir platform.

12 Wikiler Wikiler, bloglarla birlikte yayın kullanım alanlarına sahip olan web araçlarından biridir. Temel olarak Wikiler, işbirlikçi çalışma neticesinde kullanıcıların belirli konular üzerinde bilgileri düzenleyip yayınlayabildikleri ortamlardır.

13 KAYNAKÇA: nin_Egitim_Uzerindeki_Etkileri_ve_Ornek_Bir_Ogrenme_ Yasantisi


"Ömer BÖLÜKMEŞE Türkçe Öğretmenliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları