Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME"— Sunum transkripti:

1 ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2 GENEL BİLGİ iL Nüfusu: Mavi Bayrak Ödüllü Halk Plajı Sayısı: 4 İl sınırlarında Bulunan Toplam Plaj Sayısı: 19 Belediyenin Toplam Kıyı Uzunluğu : 129 km

3 EK-1 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Etkinliğin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili kısa öz değerlendirme (etkinliğe katılım nasıldı, katılımcıların görüşleri neler oldu, Etkinlik faydalı oldu diyebilir misiniz gibi) 1 Çevre Haftası Etkinlikleri 05/06/2017 Katılım Yüksekti. Çoçuklarda çevre bilinci oluşturma açısından faydalı bir etkinlik oldu. 2 Çevre Eğitim Seminerleri 2017 Sezon Boyunca Çevre bilinci ve geri dönüşüm hakkında okullarda seminerler verildi. Öğrenciler ve öğretmenler eğitimlerden bilgilendiklerini belirttiler. 3 Çevre konulu Resim Yarışması Temmuz 2017 Çocuklar resim yaparak eğlenceli zaman geçirdiler. Ayrıca çevre konusunda bilgilendiklerini belirttiler. 4 Atık Karakterizasyonu Çalışması Plajda bulunan görünmeyen atıkların karakterizasyonu ve Ambalaj atıklarının geri dönüşümü ile ilgili plajda bulunan vatandaşlara bilgilendirme yapıldı, etkinlik farkındalık yaratı. 5 Teknik Gezi Ağustos 2017 Çevre seminerlerinde anlatılan geri dönüşüm ve evlerde oluşan zararlı atıkların bertarafı konusunda uygulamalı olarak öğrencilere atık getirme merkezi ziyaret ettirildi. Öğrenciler uygulamalı bir şekilde kaynağında ayrı toplama çalışmasını gördü.

4 ENVIRONMENTAL EDUCATION ACTIVITIES PERFORMED
IN THE YEAR 2017 Name of the activity Date Short Assesment of the activity (did many people participate, what was the outcome, etc). 1 Activities on environmental week 15/06/2017 Participation was high. It was a useful activity in terms of creating environmental awareness in children. 2 Seminars on Environmental education 23/06/2017 Seminars were given about environmental awareness and recycling at schools. Students and teachers are indicated that they are informed of the trainings. 3 Painting competition about environment During the season The kids spent a lot of fun making pictures. They are also informed about the environment. 4 Waste characterization study 12/04/2017 The citizens on the beach were informed about characterization of the invisible wastes on the beach and the recycling of packaging waste. The event has raised awareness. 5 Technical tour 01/06/2017 The students visited waste recycling center as a practical way in terms of recycling and disposal of hazardous wastes in houses. The students practically saw the separate collection work in their source.

5 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİNİN AÇIKLAMASI VE
-BELGELER-

6 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 1 Çevre Haftası Etkinlikleri ETKİNLİK TARİHİ ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Yerel Halk, ilk ve orta öğrenim öğrencileri

7 Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen “Dünya Çevre Günü” etkinlikleri renkli görüntülülere sahne oldu,  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Halk Eğitim Merkezi’nin Kafkas Yöresi halk oyunları gösterisi ile devam etti. Halk oyunları gösterisinin ardından Karamürsel Masal Dünyam Kreşi öğrencilerinin atık malzemelerden oluşan giysi defilesi programa renk kattı.

8 Dünya Çevre Günü nedeniyle yıl içerisinde en çok atık pil toplayan İlçe Belediyelerine plaket verilirken, okullara da ödülleri verildi. Kişi başına en çok atık pil toplayan anaokulu, Karamürsel Uçan Balon Anaokulu oldu. Kişi başına en çok atık pil toplayan; Birinci olan okullar İzmit ilçesinden Akşemsettin İlkokulu, Saraybahçe İlkokulu, Dr. Ferdi Koçal İlkokulu olurken ikinci olan okullar Başiskele ilçesinden Yeşilkent İlkokulu, Özel Yediiklim İlkokulu ve Yeniköy Denizdibi İlkokulu şeklinde gerçekleşti. Üçüncü olan okullar ise Gölcük ilçesinden Donanma İlkokulu, Gölcük Rotterdam İlkokulu ve Kocatepe Ortaokulu oldu.

9 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 2 Çevre Eğitim Seminerleri ETKİNLİK TARİHİ 2017 Sezon Boyunca ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR İlk ve Orta Öğrenim Öğrencileri

10 Mavi Bayrak Kazanan kandıra Karamürsel ilçelerimizde bulunan ilkokul öğrencilerine Mavi Bayrak bilinci, Geri Dönüşüm ve evimizdeki tehlikeli atıkların zararları ve bertarafı konusunda eğitimler düzenlendi.

11 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 3 Çevre konulu Resim Yarışması ETKİNLİK TARİHİ Temmuz 2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR 6 – 13 yaş arası öğrenciler

12 Mavi Bayrak etkinlikleri kapsamında Kandıra Cebeci Halk Plajı, Kerpe Halk Plaj’ında, Karamürsel Altınkemer Halk Plajında ve Bağırganlı Halk Plajında “Mavi Bayrak ve Deniz” konulu resim yarışması düzenlendi, plajların kuralları ve önemi hakkında hazırlanan kitap okundu. Etkinlikte öğrencilere çevre ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

13

14 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 4 - Atık Karakterizasyon Çalışması Geri Kazanılabilir Atıkların Farkındalık Etkinliği Görünmeyen Atıkların Farkındalık Etkinliği ETKİNLİK TARİHİ Temmuz 2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Yöre halkı ve plaja dışardan gelen misafirler.

15 “Görünmeyen Atıkların Farkındalığı” etkinliği kapsamında sigara izmariti ve çekirdek kabukları gibi görünmeyen atıklar plajdan toplanarak etkinlik stantlarında sergilendi. Böylece bu konuda farkındalık oluşturulması sağlandı.

16 Kağıt, cam, metal, plastik gibi pek çok kategoride ayrıştırılan atıkların karakterizasyon çalışması yapıldı. Böylece; toplanan tüm atıklar içerisinde hangi atığın hangi oranda bulunduğu belirlenmiş ve çıkan sonuçlar halkla paylaşılarak geri kazanımın önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. “Görünmeyen Atıkların Farkındalığı” etkinliği kapsamında sigara izmariti ve çekirdek kabukları gibi görünmeyen atıklar plajdan toplanarak etkinlik stantlarında sergilendi. Böylece bu konuda farkındalık oluşturulması sağlandı.

17 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 5 Teknik Gezi ETKİNLİK TARİHİ Ağustos 2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR İlkokul öğrencileri

18 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ‘‘Ağaç yaşken eğilir’’ anlayışıyla çocuklara yönelik çevre eğitimleri uyguluyor. Bu kapsamda anaokulu çağındaki minik öğrenciler atık yağlar, piller, elektronik atıklar gibi geri dönüşümü olan maddelerin depolandıkları atık getirme merkezini ziyaret etti. Öğrencilere burada geri dönüşümün faydaları, evlerde geri dönüşüme verilebilecek malzemeler hakkında bilgi verildi.

19

20 EK-2 2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
ÖRNEK EK-2 2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri Aktivitenin amacı ve içeriği Planlanan tarih Name and category of the activity Target Group and place Aim and content of the activity Date of the activity 1 Çevre Haftası Etkinlikleri Yöre Halkı, Öğrenciler Çevre Bilincinin Arttırılması Mayıs 2018 Activities on environmental week Locals and students To increase environmental awareness May 2018 2 Çevre Eğitim Seminerleri Öğrenciler Mayıs-Haziran 2018 Seminars on Environmental education students May-June 2018 3 Çevre Konulu Resim Yarışması Öğrenciler ve Plaja Gelen Çocuklar Mavi Bayrağın önemini görsel sanatlarla oluşturmak Haziran 2018 Painting competition about environment Students and children who comes to the beach To create the importance of Blue Flag with visual arts June 2018 4 Atık Karakterizasyon Çalışması Yöre Halkı Plajdaki görünmeyen atıkların farkındalığı Temmuz 2018 waste characterization study Locals Awareness of invisible wastes on the beach July 2018 5 Teknik Gezi Kaynağında ayrı toplamanın önemi Ağustos-Eylül 2018 Technical tour The importance of seperate collection at source August-Septemb.2018 ETKİNLİKLERİN HİTAP ETTİĞİ BÖLGE: KOCAELİ Kandıra ve Karamürsel İlçeleri ( REGION OF ACTIVITES ) ETKİNLİKLERİ ORGANİZE EDEN BELEDİYE-DERNEK VEYA İŞLETME : KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ( ACTIVITIES ORGANIZED BY )


"ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları