Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SUNCITY HOTEL & BEACH CLUB ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SUNCITY HOTEL & BEACH CLUB ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME"— Sunum transkripti:

1 SUNCITY HOTEL & BEACH CLUB ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME
2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

2 EK-1 2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Etkinliğin adı Tarih Yapılan eğitim etkinliği ile ilgili kısa öz değerlendirme (etkinliğe katılım nasıldı, katılımcıların görüşleri neler oldu, Etkinlik faydalı oldu diyebilir misiniz gibi) 1 Çevre temizliği etkinliği 24/05/2017 Fethiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği ile yerel halk, otel ve plaj çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte; çevre bilincinin geliştirilmesi, seçilen bölgenin çöplerden arındırılması ve topluma örnek davranış teşkil edilmesi yönlerinden etki ve fayda sağlanmıştır. 2 Çevre ve Atık Yönetimi Eğitimi 02/06/2017 Çevre danışmalık firmasından alınana eğitimde plaj ve otel personelleri çevre bilinci ve atık yönetimi konularında bilgilendirilmiştir. Personelden olumlu dönüşler olmuştur. 3 Kaynak Kullanımı ve Tehlikeli Atık Yönetimi Eğitimi 13/07/2017 Doğal Kaynak ve kimyasalların tasarruflu kullanımı ve Tehlikeli atıkların yönetimi hakkında plaj ve otel personelleri bilgilendirilmiştir. Eğitimin etkinliği ile ilgili personellerden olumlu geri bildirimler alınmıştır. 4 Mini Kulüp geri dönüşüm etkinliği 22/08/2017 Mini Kulüp'teki çocuklarla birlikte, ambalaj atıklarından çeşitli oyuncak ve eşyaların yapıldığı, atıklarının geri dönüşümü ile ilgili eğlenceli ve öğretici bir faaliyet gerçekleştirilmiştir. Çocukların ilgisinin çok iyi olduğu gözlenmiştir. 5 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi 19/ Sertifikasını taşıdığımız ISO Çevre Yönetim Sistemimizin anlatıldığı eğitim personele sunulmuştur. Birimlerin çevresel boyutları, hedefleri ve planları konusunda personel bilgilendirilmiş, olumlu geri dönüşler alınmıştır.

3 ENVIRONMENTAL EDUCATION ACTIVITIES PERFORMED IN THE YEAR 2017
Name of Activity Date Short Assessment of the activity (did many people participate, what was the outcome, etc). 1 Environment Cleaning Activity 24/05/2017 Environment cleaning activity performed with the Association of Fethiye Fight Against Erosion, Afforestation and Protection of Nature, local people and hotel and beach staff. The activity was very effective to maintain environmental awareness, cleaning and setting examples to the people. 2 Education of environment and waste management 02/06/2017 Beach and hotel staff educated in environmental awareness, waste management and recycling subjects by the environment consulting firm. Positive feedbacks has been taken from the staff about the effectiveness of the education. 3 Education of resource using and dangerous waste management 13/07/2017 Beach and hotel staff educated in using of natural resources and chemicals and management of dangerous wastes. Positive feedbacks has been taken from the staff about the effectiveness of the education. 4 Mini Club recycling activity 22/08/2017 About recycling of the packing wastes an educational and funny recycling activity has been performed by making some toys and various objects from wastes with the children in Mini Club. Very high interest has been observed from the children. 5 Environment Management System Education 19/09/2017 Education of our ISO Environment Management System has been presented to the staff which certified for three years. Staff has been informed about environmental aspects, goals and plans of the departments. Positive feedbacks has been taken from the staff about the effectiveness of the education.

4 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİNİN AÇIKLAMASI VE
-BELGELER-

5 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 1 Çevre temizliği etkinliği ETKİNLİK TARİHİ 24/05/2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Fethiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği, yerel halk, plaj ve otel personeli. BELGELER -Fotoğraf -Gazete haberleri

6 Fethiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği, yerel halk, otel ve plaj çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte; çevre bilincinin geliştirilmesi, seçilen bölgenin çöplerden arındırılması ve topluma örnek davranış teşkil edilmesi yönlerinden etki ve fayda sağlanmıştır.

7 Etkinliğimiz yerel basında da yer almış, çevreye duyarlılık konusunda yerel halkın da dikkatini çekmiştir.

8 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 2 Çevre ve Atık Yönetimi Eğitimi ETKİNLİK TARİHİ 02/06/2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Plaj ve otel personeli BELGELER -Fotoğraf

9 Lisans Çevre danışmalık firmasından alınan eğitimde plaj ve otel personelleri çevre bilinci ve atık yönetimi konularında bilgilendirilmiştir. Atıkların çevreye verdiği zararlar, atık çeşitleri, atıkların toplanması, ayrıştırılması, geri dönüşüm, yasalar, mevzuatlar üzerinde durulan genel konulardır.

10 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 3 Kaynak Kullanımı ve Tehlikeli Atık Yönetimi Eğitimi ETKİNLİK TARİHİ 13/07/2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Plaj ve otel personeli BELGELER Fotoğraf

11 Genel olarak doğal kaynak ve kimyasalların kullanımı ve tehlikeli atıkların yönetimi hakkında plaj ve otel personelleri bilgilendirilmiştir. Eğitim Lisans Çevre danışman firmamız tarafından verilmiştir. Doğal kaynakların kullanımı sırasında dikkat edilecek hususlar, kimyasal kullanımı ve çevreye zararları konularında personel bilinçlendirilmiş. Tehlikeli atık nedir. Tehlikeli atıkların toplanması ve depolanması konularında personel bilgilendirilmiştir.

12 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 4 Mini Kulüp geri dönüşüm etkinliği ETKİNLİK TARİHİ 22/08/2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Mini Kulüpteki yerli ve yabancı çocuklar, mini kulüp personeli. BELGELER Fotoğraf

13 Mini Kulüp'teki çocuklarla birlikte, ambalaj atıklarından çeşitli oyuncak ve eşyaların yapıldığı, atıklarının geri dönüşümü ile ilgili eğlenceli ve öğretici bir faaliyet gerçekleştirilmiştir.

14 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR
ETKİNLİK 5 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi ETKİNLİK TARİHİ 19/09/2017 ETKİNLİĞE AKTİF OLARAK KATILANLAR Plaj ve otel personeli BELGELER Fotoğraf

15 Sertifikasını taşıdığımız ISO Çevre Yönetim Sistemimizin anlatıldığı eğitim personele sunulmuştur. Birimlerin çevresel boyutları, hedefleri ve planları konusunda personel bilgilendirilmiştir. Çevre risklerinin azaltılması, bunun için yapılan faaliyetler, yapılan faaliyetlerin etkinliği konuları üzerinde durulmuştur.

16 EK-2 2018 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
Aktivite adı ve kategorisi Hedef grup ve yeri Aktivitenin amacı ve içeriği Planlanan tarih Name and category of the activity Target Group and place Aim and content of the activity Date of the activity 1 Çevre Temizliği Etkinliği Yöre Halkı, Plaj ve Otel çalışanları Ölüdeniz Yerel halkın ve çalışların çevre bilincini artırmak Mayıs 2018 Environment Cleaning Activity Local people, Beach and Hotel Staff Ölüdeniz To improve environment awareness of local people and staff May 2018 2 Çevre haftası etkinliklerine katılım Plaj ve otel çalışanları, yerel halk Fethiye Çevre haftası etkinliklerine destek vererek çevre bilinci oluşturmak Haziran 2018 Participation to Environment week activities Local people, Beach and Hotel Staff Fethiye maintain environment awareness of local people and staff June 2018 3 Mini Kulüp geri dönüşüm aktivitesi Mini Kulüp misafir çocukları Otelde Çocuklarda çevre bilinci oluşturmak Temmuz 2018 Mini Club recycling activity Mini Club children guests Hotel To maintain environment awareness of children July 2018 4 Doğal Kaynakların Kullanımı ve Tasarrufu Eğitimi Plaj ve Otel çalışanları Çalışanların çevre bilincinin artırılması Ağustos 2018 Using and saving natural resources Beach and Hotel staff To improve environment awareness of staff August 2018 5 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi ISO bilgisi ve çevre etkilerinin azatlımı Eylül 2018 Environment Management System Education ISO knowledge and reducing environmental affects September 2018 ETKİNLİKLERİN HİTAP ETTİĞİ BÖLGE: FETHİYE - ÖLÜDENİZ ( REGION OF ACTIVITES ) ETKİNLİKLERİ ORGANİZE EDEN BELEDİYE-DERNEK VEYA İŞLETME : FETHİYE BELEDİYESİ - SUNCİTY HOTEL & BEACH CLUB ( ACTIVITIES ORGANIZED BY )


"SUNCITY HOTEL & BEACH CLUB ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları