Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O"— Sunum transkripti:

1 Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O
KANDİL GECELERİMİZ Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O

2 Müslümanlarca kutsal sayılan bazı geceler vardır
Müslümanlarca kutsal sayılan bazı geceler vardır. Bu gecelere ülkemizde kandil geceleri denir. Çünkü eskiden, bu gecelerde minarelerde kandiller yakılırdı.

3 İnancımıza göre, bu gecelerde Yüce Allah, inananlara ilahi bağışlarda bulunur. Tövbe edip dua etmeleri halinde günahlarını bağışlar.

4 Kandillerin hangi geceler olduğunu takvimlerden öğreniriz
Kandillerin hangi geceler olduğunu takvimlerden öğreniriz. Bunların hesaplanması, ay takvimine göre yapılır. Kutsal gün ve geceler, her yıl farklı günlerde, yaklaşık 10 gün önce kutlanır. Bu geceler şunlardır:

5 Kandil gecelerimiz şunlardır:
Mevlit Kandili Regaib Kandili Miraç Kandili Berat Kandili Kadir Gecesi

6 Mevlit Kandili: Sevgili Peygamberimiz, ay takvimine göre rebiyülevvel ayının on ikinci gecesi dünyaya gelmiştir. Bu geceye Mevlit Kandili denir. Müslümanlar, Mevlit Kandili dolayısıyla bir araya gelirler. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'i anarlar.

7 Regaip Kandili: Recep ayının ilk cuma gecesine rastlar
Regaip Kandili: Recep ayının ilk cuma gecesine rastlar. Yüce Allah, Regaip Gecesi, kullarına bol bol ikram ve ihsanda bulunur. Dua ve tövbelerini kabul eder.

8 Miraç Kandili: Recep ayının yirmi yedinci gecesidir
Miraç Kandili: Recep ayının yirmi yedinci gecesidir. Bizim için çok kutlu bir gecedir. inancımıza göre bu gece, Sevgili Peygamberimiz, önce Mekke'deki Mescid-i Haram'dan Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya götürülmüştür. Oradan da, bilemediğimiz bir şekilde gök katları aşılarak Yüce Allah'a yaklaştırılmıştır. Müslümanlar için önemli bir ibadet olan namaz bu gece farz kılınmıştır.

9 Berat Kandili: Ay takvimine göre şaban ayının on dördünü on beşine bağlayan geceye Berat Gecesi denir. Bu geceyi iyi değerlendirenler günahlarından arınırlar. Allah katında değerli insanlar olurlar. Onun bağışlamasına ererler

10 Kadir Gecesi: Kadir Gecesi'ni ramazan ayının yirmi yedinci gecesi kutlarız. İnancımıza göre, Kuranıkerim, bu gece indirilmeye başlanmıştır. Bin aydan daha hayırlı olan bu gecenin değeri pek büyüktür.

11 Kandil gecelerimizde neler yaparız?

12 UNUTMAYALIM Sevinçler paylaşıldıkça çoğalır, üzüntüler paylaşıldıkça azalır.


"Dursun Budak Eymir Kasabası İ.Ö.O" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları