Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Türkiye Pratiğinde Güncel Durum ‘Prostat Kanseri’

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Türkiye Pratiğinde Güncel Durum ‘Prostat Kanseri’"— Sunum transkripti:

1 Türkiye Pratiğinde Güncel Durum ‘Prostat Kanseri’
Dr.Erdinç Nayır Ulusal İmmunoterapi ve Onkoloji Kongresi

2 Sorularımız Adjuvanda ruhsatlı ve/veya geri ödemesi olan ilaçlar neler? 1.basamakta ruhsatlı ve/veya geri ödemesi olan ilaçlar hangileri? 2.basamakta ruhsatlı ve/veya geri ödemesi olan ilaçlar hangileri? Türkiye’de yürüyen klinik çalışmalar, erken erişim programları ve endikasyon dışı kullanım başvurusu ile ulaşılabilen ilaçlar neler? Günlük pratikte ihtiyaçlarımız neler?

3 Prostat Kanseri Tedavisi
GnRH agonistleri (Leuprolid, goserelin) GnRH antagonistleri (Abarelix, degarelix) Ketokonazol, glukokortikoid, megestrol asetat, östrojen Bikalutamid, Enzalutamid Abirateron Dosetaksel Kabazitaksel Sipulecel – T Radyum - 223

4 Adjuvanda ruhsatlı ve/veya geri ödemesi olan ilaçlar neler?

5 GnRH agonistleri (Leuprolid, goserelin)
Lokal ileri prostat kanseri tedavisi Yüksek riskli lokalize hastalığı olan veya lokal ileri prostat kanseri hastalarında radyoterapiye adjuvan tedavi Yüksek riskli lokalize hastalığı olan veya lokal ileri prostat kanseri hastalarında radyoterapi öncesi neoadjuvan tedavi Lokal ileri prostat kanseri hastalarında radikal prostatektomiye adjuvan tedavi

6 Bikalutamid LHRH analogları veya cerrahi kastrasyon ile kombine olarak ilerlemiş prostat kanseri tedavisinde kullanılır. Bikalutamid ile tedaviye LHRH analog tedavisine başlamadan en az 3 gün önce veya cerrahi kastrasyon ile aynı zamanda başlanmalıdır.

7 1.basamakta ruhsatlı ve/veya geri ödemesi olan ilaçlar hangileri?

8 1.basamak GnRH analogları ve Bikalutamid Dosetaksel:
Prednison veya prednisolon ile kombinasyon halinde, hormona refrakter metastatik prostat kanseri tedavisinde endikedir. Hormon duyarlı metastatik prostat kanserinde endikasyon dışı gerekmektedir.

9 2.basamakta ruhsatlı ve/veya geri ödemesi olan ilaçlar hangileri?

10 2.basamak GnRH analogları ve Bikalutamid Kabazitaksel:
Hormonal tedaviye ve sonrasında dosetaksel temelli kemoterapiye dirençli olan metastatik hastalıkta, progresyonun PSA ve görüntüleme yöntemleriyle gösterildiği performans durumu ECOG: 0-1 olan, metastatik prostat kanserli hastalarda prednizolon ile kombine olarak kullanılması endikedir.

11 2.basamak Abirateron: Hormonal tedaviye ve sonrasında dosetaksel temelli kemoterapiyle progresyonun PSA ve radyolojik görüntüleme yöntemleriyle gösterildiği, ECOG performans durumu 0-1 olduğu, testosteron düzeyinin kastrasyon seviyesinde olduğu gösterilmiş metastatik prostat kanserli hastalarda prednizolon ile kombine kullanımı endikedir.

12 2.basamak Enzalutamid: Hormonal tedaviyle ve sonrasında dosetaksel temelli kemoterapiyle progresyonun PSA ve radyolojik görüntüleme yöntemleriyle gösterildiği ve testosteron düzeyinin kastrasyon seviyesinde olduğu gösterilmiş olan, metastatik prostat kanserli hastalarda progresyona kadar kullanımı endikedir. Daha önce dosetaksel bazlı tedavi almamış hastalarda endike değildir. Daha önce abirateron kullanmış hastalarda kullanımı endike değildir.

13 Türkiye’de yürüyen klinik çalışmalar, erken erişim programları ve endikasyon dışı kullanım başvurusu ile ulaşılabilen ilaçlar neler?

14 Türkiye’de yürüyen klinik çalışmalar, erken erişim programları
PROfound çalışması (Faz III) Metastatik kastrasyon dirençli prostat kanseri hastaları Adana, Ankara (2), Edirne, İstanbul (2) Olaparib 300 mg Abirateron 1000 mg / Enzalutamid 160 mg

15 Türkiye’de yürüyen klinik çalışmalar, erken erişim programları
ATLAS çalışması (Faz III): Yüksek riskli, lokalize veya lokal ileri prostat kanserli hastalarda Apalutamid’in etkinliği Apalutamid, yeni jenerasyon oral nonsteroidal androjen reseptör blokörüdür. Adana, Ankara (3), Edirne, İstanbul, İzmir (2), Kayseri, Kocaeli Apalutamid 240mg + GnRH agonisti + RT (78-80 Gray) Bikalutamid 50mg + GnRH agonisti + RT (78-80 Gray)

16 Türkiye’de yürüyen klinik çalışmalar, erken erişim programları
ARAMIS çalışması (Faz III) Kastrasyon rezistan non-metastatik prostat kanseri hastalarında BAY (ODM-201, Darolutamid) etkinliği Darolutamid, yeni jenerasyon nonsteroidal antiandrojendir. Ankara (2), İstanbul, İzmir, Manisa, Sivas Darolutamid 2x300 mg Plasebo

17 Endikasyon dışı kullanım başvurusu (mKRPK)
ENZALUTAMİD ABİRATERON

18 Endikasyon dışı kullanım başvurusu (mKRPK)
ABİRATERON ENZALUTAMİD

19 Endikasyon dışı kullanım başvurusu (mKRPK)
Geri ödemesi yok 5-6 ay intolerasyondan veya primer dirençten dolayı kullanamayan hastalarda endikasyon dışı onay ile geri ödeme alan merkezler mevcuttur.

20 Endikasyon dışı kullanım başvurusu
LATITUTE ÇALIŞMASI Hastalar Yeni tanı yüksek riskli kastrasyon duyarlı metastatik PK R A N D O M I Z E 1:1 ADT + Abirateron 1000 mg QD + Prednisone 5 mg QD (n = 597) ADT + placebo (n = 602) NEJM, June 4, (ASCO 2017)

21 Endikasyon dışı kullanım başvurusu
Radium – 223 (XOFIGO) Faz III ALSYMPCA çalışması Radium 223 Plasebo Median OS (ay) 14.9 11.3 HR 0.695 95% CI P < Radium 223 50 kBq/kg (n=614) R 2:1 n = 921 mCRPC Plaseboa (n=307)

22 Endikasyon dışı kullanım başvurusu
Radium – 223 (XOFIGO); Semptomatik kemik metastazları bulunan ve bilinen organ metastazı bulunmayan yetişkin kastrasyona dirençli prostat kanseri hastalarının tedavisinde endikedir Türkiye’de ruhsatlı, geri ödeme bekleniliyor.

23 Günlük pratikte ihtiyaçlarımız neler?

24 Yeni antiandrojenler İmmünoterapi Abirateron + Enzalutamid Olaparib, Veliparib Olaparib + Abirateron Olaparib + Enzalutamid

25 İskelet İle İlişkili Olaylar
Osteoporoz, fraktürler Kemik metastazları Denosumab

26 Üroloji’deki Farkındalıklar

27


"Türkiye Pratiğinde Güncel Durum ‘Prostat Kanseri’" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları