Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tur Sırasında Kullanılan Evraklar

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tur Sırasında Kullanılan Evraklar"— Sunum transkripti:

1 Tur Sırasında Kullanılan Evraklar

2 6)     Seyahat acentalarının transfer faaliyetleri sırasında, seyahat acentası yetkilisi tarafından aşağıda belirtilen belgelerin ibraz edilmesi zorunludur: a)      Seyahat acentası işletme belgesinin TÜRSAB tarafından onaylanmış sureti, (Maliye Bakanlığı elemanları tarafından yapılan denetimlerde; seyahat acentası işletme belgesinin noter onaylı olması istenilmektedir.) b)     Paket tur veya tura katılan müşterilerin listesi, c)     TÜRSAB araç plakası, d)     Transfer elemanı kimlik kartı,  e)     Araç, seyahat acentası tarafından kiralanmış ise sözleşme sureti.

3 7) 6. ve 7. maddelerde belirtilen hususlarda (5/f maddesi hariç) eksiklikleri olan seyahat acentaları, durumlarını düzeltmeleri veya bir daha mevzuata aykırı davranmamaları konusunda yazılı olarak uyarılırlar. Uyarıya rağmen otuz gün içerisinde gerekli düzeltmelerin yapılmaması veya bir yıl içerisinde uyarmayı gerektiren aynı veya başka fiil veya fiillerin tespiti halinde YTL idari para cezası öngörülmüştür.

4 8) Seyahat acentalarının düzenleyecekleri paket turlarda, ( ulaşım + konaklama hizmetinin her şey dahil fiyatla sunulduğu, 24 saati aşan turlar); müşteriye taahhüt edilen hizmetlerin, acentanın iflası da dahil olmak üzere herhangi bir nedenle verilememesi veya taahhüt edilen şekilde verilememesinden kaynaklanabilecek sorumluluklarını sigorta etme zorunluluğu bulunmaktadır. Denetimler esnasında, zorunlu sigorta yaptırılmadığının tespit edilmesi durumunda, seyahat acentası işletme belgesinin iptali öngörülmüştür.

5 9)     Sunulan tüm hizmetlere ilişkin detaylı program ve bilgiler ile paket tur programının hangi sigorta şirketi tarafından sigortalandığını gösteren sözleşmenin bir nüshasının müşteriye verilmesi gerekmektedir. Aksine davranışı tespit edilen seyahat acentaları için YTL idari para cezası öngörülmüştür. 10)Seyahat acentaları, şubeleri de dahil olmak üzere adres değişikliklerini değişiklik yapılmadan ( Ticaret Sicil Gazetesinde yayınlatmadan )  en az 10 gün önce Bakanlığa bildirmekle yükümlüdür. Söz konusu bildirimin TÜRSAB’a yapılması, Bakanlığa da yapılmış sayılacaktır. Aksine hareket edilmesi halinde YTL idari para cezası öngörülmüştür.

6 11)Seyahat acentaları ve anlaşmalı rehberlerin müşterilerine verdikleri hizmetler sırasında müşteri ile yapılan sözleşmede (Tur veya Paket Tur Sözleşmesi) açıkça taahhüt edilen ve verilen hizmetle doğrudan ilgisi olanlar hariç olmak üzere ve müşterinin bilgisi dışında müşterilerin yaptıkları alışveriş veya müşterilerin sözleşmede belirtilenler dışında belli bir işletmeye gönderilmeleri karşılığında herhangi bir menfaat temin etmeleri halinde, seyahat acentalarının ve rehberlerin belgelerinin Bakanlıkça iptal edilmesi öngörülmüştür.


"Tur Sırasında Kullanılan Evraklar" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları