Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ziyafet ve İkram Hizmetleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ziyafet ve İkram Hizmetleri"— Sunum transkripti:

1 Ziyafet ve İkram Hizmetleri
Emir Hilmi Üner

2 Ziyafet Salonunun Hazırlanması
Önemli bir husus da ışıklandırma ile o ortamda kullanılacak renklerin uyumlu olmasıdır. Masa örtüsü, peçete, çiçek vb. malzemeler duvar ve tabandaki renklerle uyumlu ve yaratılmak istenen atmosfere uygun olmasıdır. Zıt renkler iyi oranda ayarlanarak canlı atmosfer yaratılabilir.

3 Ziyafet Salonunun Hazırlanması
Ziyafet salonunda renk kullanırken şu faktörlere dikkat edilmelidir: Ziyafet salonun büyüklüğü Tavan yüksekliği Kullanım alanının şekli Aydınlatma biçimi Ziyafet salonunda kullanılan malzemelerin türü Diğer malzeme ve eşyalardaki hakim renkler Müşteri profili Ziyafet salonundaki sabit eşyalar ve yer döşemelerinin görünümü

4 Ziyafetlerde Masa Düzeni
Günlük yemek servislerindeki masa düzenlemesiyle banketler için hazırlanacak masa düzeni birbirinden çok farklıdır. Banketlerde masa düzenleri serbest ya da blok düzenleme seklindedir. Serbest düzende ev sahibi ve şeref konuklarının oturacağı masa, orkestra ya da kapıya yakın olan kısma yerleştirilir Diğer konukların masaları küçük gruplar halinde salona yerleştirilir. Blok düzenlemelerde ise tüm konukları bir masa etrafında toplamak esastır. Masaların düzenlenmesi sırasında salon sekli, giriş ve servis kapıları, sütunlar, sahne gösterileri göz önüne alınmalıdır

5 Ziyafetlerde Masa Düzeni
Protokol masalarının yerleştirilmesinde masa şekilleri yuvarlak, uzun ya da her ikisi aynı anda kullanılabilir Uzun masalarda “I, U, T, E”, seklinde masa düzenleri oluşturulabilir.

6

7 Ziyafetlerde Masa Düzeni
Masa düzenlemesinde birden fazla masa kullanılacaksa baş masa ve diğer masalar olmak üzere ikiye ayrılır. Baş masada, ziyafet veren konuk, adına ziyafet verilen konuk ve yakınları yerleştirilir. Diğer masalarda daha uzaktan ilişkisi olanlar oturur

8 Ziyafetlerde Masa Düzeni
Masa düzeninin seçiminde amaca uygunluk oldukça önemlidir. Örneğin; Az misafirli ve konuşma yapılacak iş toplantıları için “U” seklindeki masa uygun olur, ve ya aile toplantısı türündeki yemekler için yuvarlak masa tercih edilebilir. Davetli sayısının fazla olduğu büyük organizasyonlarda ise daha çok dağınık masa şekilleri düzenlenir. Dağınık masa düzenlemesinde, ziyafetin amacı, ziyafete katılacak kişi sayısı ve salonun durumu dikkate alınır.

9 Ziyafetlerde Masa Düzeni
Masa düzenlemesi yapılırken kuver aralığının minimum 80 cm, sandalyelerin oturma yerinin genişliğinin önden arkaya doğru cm, servis personelinin rahat servis yapabilmeleri için servis koridorlarının minimum 1 metre genişlikte olması gerekmektedir.

10 Ziyafetlerde Masa Düzeni
Düzenlemede, şeref konuğu ve ev sahiplerinin oturacakları masa pilot masa olarak değerlendirilir. Klasik türdeki masalarda, sofra protokolü kuralları genellikle sıkı şekilde uygulanırken, dağınık masa türündeki ziyafetlerde protokolün güçlüklerinden belli bir oranda da olsa kaçılabilir.


"Ziyafet ve İkram Hizmetleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları