Sunuyu indir
Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz
1
7.SINIF 1.ÜNİTE ÇIKMIŞ SORULAR
2
2008 SBS
3
CEVAP A şıkkında Ağrı C şıkkında sert yumuşak
D şıkkında ise sıcak soğuk duyuları anlatılabilir. Ancak B şıkkında görme duyusu anlatılabilir. Yani B şıkkı ile derideki duyu almaçları anlatılamaz. Doğru Cevap : B
4
2008 SBS
5
CEVAP Adrenalin hormonu korku, sevinç, heyecan gibi durumlarda fazlaca salgılanan bir hormondur. D şıkkında aşırı sevinçten bahsedilmektedir.Bu durumda Adrenalin salgısı artar. Doğru Cevap: D
6
2008 SBS
7
CEVAP Grafikte verilen değerlere göre Karbonhidrat miktarı en az olan besinler et, taze fasulye ve peynirdir. Buna göre A şıkkında verilen Etli Taze fasulye en az Karbonhidrat içerir. Doğru Cevap: A
8
2008 SBS
9
CEVAP Şekilde verilen 1 Numara Böbrektir ve Kanı süzer. 2 Numara ise İdrar Kesesidir ve idrarı depo eder. Buna göre öğrenci organları biliyor ama görevlerini karıştırmıştır. Doğru Cevap: C
10
2009 SBS
11
CEVAP Besinlerin mekanik sindirimi ağızda çiğneme ile başlar. D
Midede kimyasal sindirim karaciğer ve pankreastan gelen salgılarla başlar. Y Doğru Cevap: B
12
2009 SBS
13
CEVAP Tabloda bazı hastaların sahip olduğu çeşitli boşaltım sistemi hastalıkları ile bu hastaların günlük su tüketimi karşılaştırıldığına göre hastalıklar ile içilen su miktarı arasında bağ kurulmaya çalışılmaktadır. Buna göre; Doğru Cevap: A
14
2009 SBS
15
CEVAP ‘Limon kesilirken görünce ağız sulanır.’ Hipotezinin doğru olması için gözleri bağlı iken ağzının sulanmaması, gözleri açık iken ağzının sulanması gerekir. Doğru Cevap: D
16
2009 SBS
17
CEVAP Öğretmenin yazıları yakından ve uzaktan okuyup okuyamamalarını ölçmesi yakın ve uzağı görüp göremediklerini belirlemek isteğindendir.Buna göre; Doğru Cevap: A
18
2009 ÖZEL OK.
19
CEVAP Neşenin yediği makarnadaki karbonhidrat miktarı Grafik 1 e göre protein miktarından çok daha fazladır. Tam tersi durumun olması için yediği yiyeceğin protein ağırlıklı olması gerekir.Tabloda Haşlanmış et için verilen değerler buna en uygundur. Doğru Cevap: B
Benzer bir sunumlar
© 2024 SlidePlayer.biz.tr Inc.
All rights reserved.