Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OSİLOSKOP Elektriksel işaretlerin ölçülüp değerlendirilmesinde kullanılan aletler içinde en geniş ölçüm olanaklarına sahip olan osiloskop, işaretin dalga.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OSİLOSKOP Elektriksel işaretlerin ölçülüp değerlendirilmesinde kullanılan aletler içinde en geniş ölçüm olanaklarına sahip olan osiloskop, işaretin dalga."— Sunum transkripti:

1 OSİLOSKOP Elektriksel işaretlerin ölçülüp değerlendirilmesinde kullanılan aletler içinde en geniş ölçüm olanaklarına sahip olan osiloskop, işaretin dalga şeklinin, frekansının ve genliğinin aynı anda belirlenebilmesini sağlar.

2 Osiloskop, ya da salınımölçer elektriksel ölçü ve gözlem araçıdır
Osiloskop, ya da salınımölçer elektriksel ölçü ve gözlem araçıdır.Gerilim,akım değerlerinin değişimlerini ve genliğini zamana bağlı olarak grafik halinde gösterir. Bu grafiklerden sinyalin darbe ve boşluk süreleri, genliği, frekansı ve periyodu elde edilebilir. Elektrik devrelerinden çok, elektronik devrelerdeki ölçümlerde kullanılır. Kare veya sinüzoidal girişli devrelerin çıkışlarını ve karakteristiklerini belirlemek üzere tasarlanmışlardır.

3

4 KATOT IŞINLARI İçinde basıncı 0,01 mm. Hg basıncı­nın altına düşürülmüş gaz bulunan Crookes tüplerinde, gözle görülmeyen, fakat çeşitli özellikleri olan katot ışınları meydana gelir. Meydana gelen bu ışınların çoğu katodun saldığı, bir kısmı da çarpma ile iyonlaşmadan meydana gelen elektronlardır. Bu nedenle bunlara nega­tif ışınlar da denir.

5 Katot ışınlarının özellikleri şunlardır:
1- Katot ışınları, anotun durumu ne olursa olsun daima katoda dik olarak doğru yolla yayılırlar. 2- Katot ışınları, üzerine düştükleri bazı maddelerde flüorışı meydana getirirler. Bu ışınların etkisi ile yakut kırmızı, tebe­şir turuncu, kadmiyum tungstot mavi, cam yeşilimsi renkte ışıldar. 3- Katot ışınları katı cisimler tarafından tutulurlar. 4- Katot ışınları manyetik alanda saparlar. 5- Katot ışınları elektrik alanda sapar­lar. 6- Katot ışınları enerji taşırlar. 7- Katot ışınları sert,katı maddelere çarptığında x ışınlarını meydana getirirler.

6

7 R.Gülcan ANDEROĞLU Aysun SUCUOĞLU $ Seren SEÇEN


"OSİLOSKOP Elektriksel işaretlerin ölçülüp değerlendirilmesinde kullanılan aletler içinde en geniş ölçüm olanaklarına sahip olan osiloskop, işaretin dalga." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları