Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ"— Sunum transkripti:

1 KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ
BÜTÜNLEŞİK ÖĞRETİM MATERYALİ TASARIMI STEM İLİŞKİLENDİRMESİ GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERSİ TEKSTİL YÜZEYLERİ ÜNİTESİ DOKUSUZ YÜZEYLER KONUSU MUSTAFA İNCE 16PF0449

2 DOKUSUZ YÜZEYLER Dokusuz yüzeyler  dokuma ve örme kumaşların sahip olduğu birçok özelliğe sahip, lifler iplik formuna getirilmeden doğrudan liflerden üretildiğinden kumaşın dokuma kumaştakine benzer atkı/çözgü ya da örme kumaştakine benzer ilmek sırası/ilmek çubuğu yönü şeklinde tanımlanan yönleri bulunmamaktadır.

3 DOKUSUZ YÜZEYLER Günümüzde dokusuz yüzeyler;
Farklı yapı ve özellikleri ile ambalaj ürünlerinden, tıbbi ürünlere, endüstriyel kullanımdan inşaata, gıda sektöründe , jeotekstil malzemelerinden giyim ürünlerine kadar her türlü alanda kullanılmakta; kullanım yerine göre tek kullanımlık ya da sürekli kullanılabilen ürünleri kapsamaktadır. Hammadde olarak çok farklı tür liflerin kullanılabildiği dokusuz yüzey üretiminde birçok farklı üretim tekniği bulunduğundan, kumaş özellikleri farklı hammadde ve üretim teknikleriyle zenginleştirilebilmektedir.

4 DOKUSUZ YÜZEYLERİN ÜRETİM TEKNİKLERİ

5 DOKUSUZ YÜZEYLERİN ÜRETİM TEKNİKLERİ
DOKUSUZ YÜZEY ÜRETİMİNDE KULLANILAN TARAK MAKİNESİNİN ÜRETİM HESABI YAPILIRKEN MATEMATİĞİN BİRİNCİ DERECEDEN DENKLEMLER KONUSUNDAN FAYDALANIRIZ. Çıkış hızı

6 Çıkış hızı Bu denklem sayesinde tarak makinesinden üretilen liflerin ağırlığını bularak bularak üretiğimiz kumaşın ağırlığını buluruz bu şekilde saatlik iretimimiz üzerinden günlük elde edeceğimiz üretimi bulabiliriz .

7 Dokusuz yüzeylerin özellikleri
Dokusuz yüzeyler hem örme hem de dokuma kumaş özelliği taşır Kullanım alanları neredeyse sınırsızdır Hijyenik ve tek kullanımlık olarak kullanıla bilir Emicilik Doğa tarafından yok edilebilme Nefes alabilme Kolayca steril edilebilme Isıya dayanıklılık Yüksek yaş mukavemet Yalıtım özellikleri Alerjik olmaması Yumuşaklık Yenilenebilir kaynakla

8 Dokusuz yüzeylerin kullanım alanları
Filtrasyon Koruyucu giysiler Astarlar Ev döşemeleri Jeo-tekstil ürünleri Zirai kumaşlar, Otomotiv kumaşları Atılabilir Ürünler Gıda üretim giysileri Gibi sayısız alanda kullanılmaktadır.

9 Gıda üretim giysileri Gıda sektöründe kullandığımız bone maske önlük galoş ağızlık gibi bir çok ürün bu yüzeylerin özelliklerini en güzel şekilde göstermektedir.

10 BENİ DİNLEDİĞİNİZ TEŞEKKÜR EDERİM.


"KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları