Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CASE 4: UNITED NATIONAL BANK OF DENVER

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CASE 4: UNITED NATIONAL BANK OF DENVER"— Sunum transkripti:

1 CASE 4: UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
Aytül FİLİZ Günay Deniz DURSUN

2 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
1988’in başlarında Mr. Klop’a, Denver Birleşik Ulusal Bankasının Para ve Finansal Hizmetler İdaresi Başkanlığı görevi teklif edildi. Klop, Batı Kolorado’da, daha küçük bir bankada aynı pozisyonda çalışmaktaydı.

3 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
Önerilen yeni pozisyon, daha büyük bir bankada çalışma fırsatı ve yüksek bir maaşla çok daha cazip bir kariyer sunmaktaydı. Klop yinede mevcut işinde oldukça rahattı ve bankasının başkanı onun kalmasını istiyordu. Klop ise bu yeni pozisyonun ona daha büyük riskler getireceğinden kaygılanmıştı. Ama bu işi kabul etmeden önce Denver Birleşik Bankasının tam bir finansal analizini yapmaya karar verdi.

4 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
Denver Birleşik Ulusal Bankası, Kolorado bankalar birliğinin tamamına sahip olduğu bir yardımcı kuruluştu. Bu birliğin Kolorado’daki yaklaşık 45 banka ve benzeri kuruluşun büyük bir kısmı ile ilişkisi vardı. Birleşik Ulusal Bankasının tüm sabit kıymetleri, sahip şirketin kıymetlerinin %60’ını oluşturuyordu.

5 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
Klop’un başlıca sorumluluğu Denver Birleşik Ulusal Bankasının Fonlar ve Finansal İdare Bölümü olacaktı. Yaptığı görüşmelerde Klop, banka adına alınan kararların sahip bankadan bağımsız olarak alınabileceğini öğrendi.

6 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
Denver Birleşik Ulusal Bankası, Denver’daki en büyük banka idi. Kolorado’da şubeleşmeye izin verilmiyordu. Bunun yerine banka sahibi şirketler, franchised bankalar, kredi tüketim şirketleri ve ortak hareket ofisleri bulunmaktaydı.

7 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
1988 yılında Denver’da 52 Kolorado’ya bağlı banka, 5 yabancı banka, 3 franchised banka, çeşitli ortak hareket kuruluşları, banka yapısında olmayan kuruluşlar ve kredi tüketim şirketlerinin faaliyet gösteren ofisleri vardı.

8 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
1988’de Denver’da 1 milyar doları aşkın bir kıymet miktarına sahip 4 banka vardı. Birleşik Ulusal Bankası :2,9 milyar $ İlk Eyaletler Arası Banka: 2,2 milyar $ Kolorado Ulusal Bankası: 1,3 milyar $ Merkez Bankası: 1,3 milyar $

9 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
Devletler arası bankacılık ve bölgesel sözleşmeler Kolorado’da yasaktı. Kolorado’daki bankacıların çoğu bölgesel bankacılık ve tüm eyaletler arası bankacılığa olanak sağlayan kanunun Kolorado yasama kurulundan 1980’lerin sonları ve 90 başlarında geçeceğine inandılar.

10 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
İlk Eyaletler arası banka, sorunlu Amerikan Ulusal Bankasını 1980 başlarında ele geçiren California bazlı bir holdingin parçasıydı. Hızlı büyüyen ekonomi 1970 sonunda ve 1980 başlarında Kolorado ve Denver bölgesinde çok hızlı bir gelişme ortaya koydu.

11 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
1980 ortasından itibaren düşen enerji, tarım ve gayrimenkul fiyatları Denver ve Kolorado ekonomilerinin önemli ölçüde yavaşlamasına neden oldu. Birleşik Ulusal Bankasının en son kar planında 1987 sonlarına doğru enerji fiyatları dibe vurduğu ancak 87 ve 88’de gayrimenkul pazarında kötüleşmenin söz konusu olduğunun beklendiği Klop’a söylenmişti.

12 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
Bu tip planlar, ilerideki 2 yıl süresince bankanın para ve finansal idaresini etkileyebilecekti. Klop, Denver ve Koloradonun uzun dönemli görünümünün iyi olduğuna ve en erken 1989’da ekonomik büyümenin tatminkar seviyelere döneceğine inanıyordu.

13 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
Klop, kariyeri hakkında vereceği kararı netleştirmek için bankadan ve Birleşik Ulusal Banka ile 3 nolu emsaller grubunun (ABD’deki mal varlığı 1-5 milyar $ arası olan tüm bankalar) kıyaslayan UBPR’den finansal bilgi toplamıştı. (Ek)

14 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
Klop, ABD bankaları ile emsaller grubunun karşılaştırılması konusunda sorunlar yaşanabileceğini sezmesine karşın yine de karşılaştırmaların Birleşik Ulusal Bankanın performansını değerlendirmede önemli kanıtlar sağlayacağını düşünmüştü.

15 UNITED NATIONAL BANK OF DENVER
Bu analiz aynı zamanda bankanın güçlü ve zayıf olduğu temel yanlarının belirlemesinde de kullanılacaktı.


"CASE 4: UNITED NATIONAL BANK OF DENVER" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları