Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARŞI TARAFIN AVUKATIYLA GÖRÜŞME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARŞI TARAFIN AVUKATIYLA GÖRÜŞME YÜKÜMLÜLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 KARŞI TARAFIN AVUKATIYLA GÖRÜŞME YÜKÜMLÜLÜĞÜ

2 Meslek Kurallarının 31.maddesi,avukatın sadece hasım tarafın avukatı ile görüşmesini istemektedir.
Bu kural,hem hasım tarafı temsil eden meslektaşını hem de kendi iş sahibini yersiz kuşkulara düşürmemek için konulmuş bir karardır.

3 Avukatın hasım tarafla görüşmesinin ancak avukatı ile yapılabileceği hükmü ‘mutlak’ olup,hasmın avukatının bulunmaması halinde dahi görüşme ‘zorunluluk’sınırı ile bağlıdır.

4 Avukatın bi davada başka meslektaşının temsil ettiği kimse ile meslektaşının izni haricinde doğrudan temasa geçmesi disiplin suçunu oluşturmaktadır.

5 Tarih - Esas No - Karar No Konu T16. 06. 2006 E. 2006/ 148 K. 2006/221
Tarih - Esas No - Karar No Konu T E. 2006/ 148 K. 2006/221 * Avukatın hasım tarafla görüşmesinin ancak avukatı ile yapılabilmesi (TBB Meslek Kuralları m. 31)

6 Şikayetli Avukatın, “Şikayetçi Avukatlar tarafından yürütülen icra takiplerinde, borçlu vekili olarak takip dosyasına vekaletname koyup, Şikayetçilerin müvekkili asil ile haricen anlaşma yaptığı, bu şekilde Şikayetçilerin azledilmesine sebebiyet verdiği, aynı kişinin davalarında Şikayetçilerin bulunmadığı duruşmada, asilin davadan feragatini temin ettiği ve bundan Şikayetçilerin bilgisinin olduğunu söyleyerek karar alınmasını sağladığı” iddiaları ile başlatılan disiplin kovuşturması sonucunda, Baro Disiplin Kurulunca, borç ile ilgili anlaşmanın alacaklı asil ile borçlu arasında yapıldığı, davalardan feragatın de şikayetçilerin müvekkili tarafından bizzat yapıldığı ve bu konulardaki hukuki girişimlerinin şikayetli avukat açısından disiplin suçu oluşturmadığı, ancak Şikayetli Avukatın, şikayetçilerin müvekkili ile doğrudan görüşmesi ve tarafların anlaşmasını sağlanmasının, TBB.Meslek Kurallarının 31. maddesine aykırılık oluşturduğu kabul edilerek uyarma cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.


"KARŞI TARAFIN AVUKATIYLA GÖRÜŞME YÜKÜMLÜLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları