Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİKKAT EKSİKLİĞİ VE ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİKKAT EKSİKLİĞİ VE ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 DİKKAT EKSİKLİĞİ VE ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ
Buse Merve Özkul Psikolojik Danışma ve Rehberlik Hedef kitlesi: 7 yaşındaki öğrenciler

2

3 Hedefler: 7 yaşın gerektirdiği becerileri yaşıtlarıyla aynı şekilde eksiksiz yapması Yaşının gerektirdiği şekilde doğru olarak konsantre olma 3) Çocuktaki dikkat eksikliğinden oluşan hataları önlemek için doğru stratejileri kullanmak

4 Dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü nedir?
Dikkat eksikliği nedenleri nelerdir? Dikkat eksikliği belirtileri nelerdir? Dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğünün yol açtığı sorunlar nelerdir? Dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğünün giderilmesi için yapılabilecekler nelerdir? Öğrenme güçlüğü çeken öğrenciye nasıl yaklaşılmalı?

5 Hedef: Yaşının gerektirdiği şekilde doğru olarak konsantre olma
7 yaş ilköğretime başlama zamanıdır. Her öğrenci için yeterince zor olan bu dönem, dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü yaşayan öğrenciler için daha da zor olmaktadır. Çünkü bu sıkıntıyı yaşamayan 7 yaş öğrencileri derslerine dikkatlerini verip öğrenirlerken dikkat eksikliği ve öğrenme güçlüğü çeken 7 yaş öğrencileri derslere dikkatlerini veremedikleri için öğrenme güçlüğü yaşamaktadırlar. 7 yaş bütün öğretim dönemimizin temeli olduğu için çok önemlidir. Öğretmenlerin ve ebeveynlerin bir an önce bunu fark edip ona göre öğrenciyi yönlendirmesi gerekir. Uluslararası alanda geçerli öğrenme güçlüğü testleri yaparak bu tanı konan öğrencilere öğrenme güçlüğünün giderilmesi için bu hedef doğrultusunda tedaviler uygulayacağım ve diğer yaşıtları gibi öğrenmelerini sağlayacağım.


"DİKKAT EKSİKLİĞİ VE ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları