Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fazilet Hazal Burmabıyık

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fazilet Hazal Burmabıyık"— Sunum transkripti:

1 Fazilet Hazal Burmabıyık
Broşür Tasarımı Fazilet Hazal Burmabıyık

2 Broşür Nedir? Broşür; bir şirket ya da kurumu tanıtmak amaçlı hazırlanan, açıklayıcı kısa metinlerin olduğu, tanıtımı yapılacak olan şirket ya da kurum Ya da ürün ile ilgili fotoğrafların bulunduğu, dikkat çekici ve akılda kalıcı unsurlara sahip tanıtıcı bir materyaldir.

3 Broşür Nedir? Bir firmayı, ürünü veya hizmetin tanıtımını, reklamını yapmak için hazırlanır. Hazırlanan broşürler, hedef kitleye dağıtılır.

4 Broşür Diğer tanıtım araçlarına göre dağıtımı kolay olduğu için daha çabuk istenilen kitleye ulaştırılabilir. Gazeteler aracılığıyla posta kutularına bırakılarak ya da elden dağıtımı yapılabilir. Kendimizden yola çıkarsak, gün içerisinde elimize geçen broşürlerden en çok aklımızda kalanlar iyi tasarıma ve kaliteli kağıda basılmış olanlardır.

5 Broşür Nedir? İhtiyaca göre farklı boyutlarda tasarlanabilir ama Genelde A4 ya da A5 boyutlarında hazırlanır.

6 Broşür Önemli olan az sayfayla çok şey anlatmaktır. İyi hazırlanmış, ihtiyaca uygun broşürler iyi bir reklamdır ve ticari kazanç sağlar. Kullanılacak renk bile müşteri açısından önemlidir. Örneğin; bir fast-food zincirine hazırlanacak broşürde mavi renk kullanılırsa insanlar üzerinde ters etki yaratır. Çünkü mavi renk yemek yemeği değil doygunluk hissi verir.

7 Baskının Önemi Basılacak kağıtlar 40 gr’dan 320 grama kadar farklı yapılara sahiptir.

8 Kağıt Çeşitleri Kağıtları ayırt eden özellikler sadece gramajları değil, dokuları, cinsleri mürekkebe olan duyarlılıkları da tasarımı etkiler. Bu nedenle tasarlarken sadece grafik değil kağıdın yapısı mürekkebi gramajına kadar incelenmesi gerekir. İşin tasarım kısmı ne kadar önemliyse baskı tekniği de o kadar önemlidir.

9 Broşür’de santimler.. Tasarımında santimlerle çalışılabilir. Çünkü bir santim bile yanlış tasarlansa broşür katlanamayacağı için tüm baskı çöpe gider.

10 Broşür Çeşitleri Broşürler genelde katlanabilir kitapçıklardan oluşur. Yani A4 boyutunda hazırlandıktan sonra tek kıvrımlı veya iki kıvrımlı olarak yapılandırılabilir. Basımı A4’e ya da A5’e olur, daha sonra katlama işlemi gerçekleştirilir.

11 İyi Bir Araştırma / Analiz
Tasarım sürecinde firmanın veya ürünün bilgilerini edinmeniz gerekir. Kurumun logosu, amblemi, firmanın kurumsal fontları, kurumsal renkleri gibi kurumsal bilgileri öğrendikten sonra tasarım işlemine geçmelisiniz. Bu bilgileri edinmeden tasarım işlemine geçersek, yaptığımız iş kurumla alakası olmayan bir şey olacaktır.

12 En çok kullanılan broşür ölçüleri
Günümüzde broşürler tanıtım ve reklam amaçlı olarak kullanıldığı için el ilanı şeklinde tasarıma sahip olanlar daha fazla tercih edilir. (Hedef kitleye ulaşımı kolay) En sık kullanılan broşür kağıdı ölçüleri A5 (15 x 21 cm) ve A4 (29,7 x 21 cm) ölçüleridir. Ayrıca bu ölçüler seri baskıya da verilebildiği için daha ekonomik olarak basılma imkanına sahiptir.

13 Araştırma Firma bilgileri(adres telefon, kuruma ait amblem logo kullanımı) (Tüm bunların yüksek Çözünürlük hali.)

14 Etkili Broşür Tasarımı….
Müşterinin ne istediği Neyi vurgulamak istediği

15 Etkili Broşür Tasarımı….
İmla kurallarına dikkat (baskıdan sonra çok geç) Renk(dikkat çekici ve firma/ürün ile uyumlu)- Mc Donald’s

16 Etkili Broşür Tasarımı….
Yazı karakterleri/puntosu (Tırnaklı, Tırnaksız)

17 Görsellik (son derece önemlidir
Görsellik (son derece önemlidir. Özellikle kapak kısmında etkili bir görselin kullanılmış olması son derece önemlidir.Varsa kullanılan fotoğrafların çözünürlüğü)

18 Kapak

19 Etkili Broşür Tasarımı….
Baskıya hazırlık/ kağıt gramı/ kalitesi (40 gr- 320 gr. Matbaacı ile iyi bir iletişim)

20 Broşürde Kağıt Seçiminin Önemi
Yapılacak olan broşürün eğer katlama sayısı çok olacak ise gramajı düşük olmasına ve çok kalın olmayan bir kağıt seçimi yapılmalıdır. Aksi takdirde katlama yerlerinde kabarmalar olacağından dolayı özellikle broşürün iç kısmına zarar verecektir.

21 A5 boyutu A5 boyutunda hazırlanan broşürler genellikle tek sayfa olur yani kırımı yoktur. A x 297 A x 210 mm Bu tek sayfanın bir tarafı tanıtım içeren diğer tarafı afiş şeklinde de tasarlanır. Broşürler hazırlanırken öncelikle elimize bir kağıt alıp manuel olarak katlayıp gözlemlemek daha net fikirler ortaya koyulmasına yardımcı olabilir.

22 Etkili Broşür Tasarımı….
Sonuç Olarak; Tüm bu özellikler broşürün amacına doğru bir şekilde ulaşabilmesi için seçimlerinin doğru yapılması gerekir. İyi bir şekilde tasarlanan bir broşür amacına hizmet ederek firmalara ticari kazanç olarak geri dönüş yapar…..


"Fazilet Hazal Burmabıyık" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları