Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BİG DATA (BÜYÜK VERİ) Kürşat FELEK 12/B ATL 62.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BİG DATA (BÜYÜK VERİ) Kürşat FELEK 12/B ATL 62."— Sunum transkripti:

1 BİG DATA (BÜYÜK VERİ) Kürşat FELEK 12/B ATL 62

2 BÜYÜK VERİ NEDİR ? Tanımı, sadece “diskte çok fazla yer kaplayan veri” anlamına değil, aynı zamanda algılamakta zorluk çekeceğimiz düzeyde gelişen bilgi(veri) anlamına da geliyor. Buna örnek olarak; internete bağlı olan cihazların oluşturduğu bilgileri, sosyal medya güncellemelerini veya tarihleri sıralayabiliriz.

3 KULLANIM ALANLARI Herhangi bir sayfayı büyütmek veya geliştirmek için kullanılabilir. Örneğin; bir sayfa için hangi şehirlerden, hangi saat aralıklarında girilmiş ve en çok hangi sayfalarda gezilmiş, en az süre hangi sayfada kalınmış gibi bilgilere ulaşabilir.

4 EĞİTİM ALANINDA KULLANIMI
Büyük veri öngörüsüne sahip eğitimciler, eğitim sisteminin programlanması ile beraber büyük veriyi analiz ederek programın gerisinde olan öğrencileri tespit edebilir, takibini yaptıkları öğrencilerin ilerleme kaydettiklerinden emin olabilir. Böylece doğru yöntemin uygulanması ile öğrencinin gelişiminde daha doğru bir sonuç elde edilebilir.

5 SAĞLIK ALANINDA KULLANIMI
Sağlık Kuruluşları; hastaya ait bireysel sağlık hizmetlerini sağlayabilmek için, bireysel durumdaki bilgileri kendi ortamlarında depolamaktalar. İlaç depolarındaki ilacın adını, nerede bulunduklarını, herhangi bir ilaca ulaşmak istediğimiz zaman ilacı doğru bir şekilde bulabilmemizi sağlayan sistemlerin arkasında büyük veriler vardır.

6 FİRMALARA SAĞLADIĞI FAYDALAR
Şirketler, daha fazla veri oluşturarak ürün hakkında daha doğru ve ayrıntılı bilgi toplayabilir. Büyük verinin iyi analiz edilmesi karmaşık bilgiyi daha anlamlı hale getirerek, karar alma zamanlarında markalara ciddi bir kolaylık sağlar. 3. Önceden bilinmeyen, görülemeyen pek çok bilginin elde edilmesine olanak sağlar.

7 SONUÇ Büyük veri çalışmaları ile aslında istenilen, şimdiye kadar kayıt altına alınamayan bilgileri de kullanarak, online raporlama ile şirkete değer kazandırmaktır. Yani büyük veri, ülkemizde yeni keşfedilmeye başlanan bir kavram olmakla beraber, firmalar için iş yapış biçimlerini değiştirmeye ve rekabetçi avantajı sağlamaya çoktan başladığını söylemek yanlış olmayacaktır.

8 KAYNAKLAR https://burkanylmz.wordpress.com https://netvent.com


"BİG DATA (BÜYÜK VERİ) Kürşat FELEK 12/B ATL 62." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları