Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ"— Sunum transkripti:

1 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ
Ebru GÖKTEKİN – Şeyho BOZKUŞ –

2 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ NEDİR?
Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

3 ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ AMACI NEDİR?
Öğrencilerin ve eğitimcilerin Avrupa'da karşılıklı değişimini sağlamak Üniversitelerin birbirleri ile işbirliği yapmalarına katkıda bulunmak Programa katılan ülkelerdeki çalışmaların ve alınan derecelerin akademik olarak tanınmasını sağlamak Şeffaflığın gelişmesine katkıda bulunmak Farklı kültürleri tanıma imkanı sunmak Kişisel gelişimi güçlendirmek İstihdam olanakları sağlamak Avrupa'da yükseköğretimin kalitesini artırmak

4 KOORDİNASYON AB Komisyonu
Avrupa Birliği Bakanlığı – Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans)  Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Bölüm Koordinatörleri Öğrencilerimiz

5 ÖĞRENCİ/PERSONEL HAREKETLİLİĞİ
1) Öğrenci Hareketliliği: a) Öğrenim Hareketliliği b) Staj Hareketliliği 2) Personel Hareketliliği: a) Ders Verme Hareketliliği b) Eğitim Alma Hareketliliği

6 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ
Öğrenim Hareketliliği Yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin, öğreniminin bir bölümünü kurumlar arası anlaşma ile ortak olunan yurtdışındaki yükseköğretim kurumunda gerçekleştirmesidir. Başvuru Şartları Ön lisan, Lisans öğrencileri için 2.20/4.00 Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri için 2.50/4.00 Bir yabancı dil sınav sonucu olması gerekir. ( Yds, Toefl, Güsem Erasmus Dil Sınavı gibi) Güsem tarafından talebimiz üzerine her yıl “Erasmus Yabancı Dil Sınavı” yapılır.

7 STAJ HAREKETLİLİĞİ - Faaliyet, yükseköğretim kurumunda kayıtlı öğrencinin yurtdışındaki bir işletmede yada kurumda staj yapmasıdır. Başvuru Şartları Ön lisan, Lisans öğrencileri için 2.20/4.00 Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri için 2.50/4.00 Bir yabancı dil sınav sonucu olması gerekir. ( Yds, Toefl, Güsem Erasmus Dil Sınavı gibi)

8 ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU DÖNEMLERİ
Öğrenim Hareketliliği için; her yıl Mart ayında başvuru almaktayız. Öncesinde yılda bir kez olmak koşulu ile GÜSEM trafından Erasmus Yabancı Dil Sınavı yapılmaktadır. Öğrenim Hareketliliği için kendi bölümünüzün anlaşması olduğu üniversiteleri tercih edebilirsiniz. Staj Hareketliliği için; her yıl Kasım ayında başvuru almaktayız. Staj Hareketliliği için farklı kurumlardan davetiye alabilirsiniz.

9 BARINMA – YURT İMKANLARI
Gittiğiniz kurum kalacak yerle ilgili bilgi verebilir yurtlar için başvuru alabilir. Siz bu olanaklardan nasıl yararlanmak isterseniz seçiminizi yaparsınız.

10 ERASMUS+ İKİLİ ANLAŞMA/BILATERAL AGREEMENT
İkili Anlaşma; İki kurum arasındaki protokol Bölüm, anlaşma yapmaya karar verdiği üniversitenin bölümünün ders katalogunu inceler. Her iki bölüm, anlaşma yapmak üzere hem fikir olur ise, İkili anlaşma formunun hazırlanması için UİO ile irtibata geçilir. İkili anlaşmayı bölüm yapar. İkili anlaşma bölüm koordinatörleri tarafından yapılabileceği gibi öğretim üyeleri tarafından da bağlı oldukları birim koordinatörünün ve bölüm başkanının bilgisi dâhilinde gerçekleştirilebilinir.

11 ERASMUS+ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ HİBE MİKTARLARI

12 KURAL Erasmus+ Programının kural ve çerçevelerini Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Ulusal Ajans) her yıl yayınlamış olduğu Erasmus Uygulama El Kitapçığı belirler Erasmus Beyannamesi imzalayan üniversiteler bu kuralların dışına çıkamazlar. Bu kitapçık Eramus+ Programı’nın anayasasıdır.

13 Teşekkür ederiz…


"ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM HAREKETLİLİĞİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları