Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –"— Sunum transkripti:

1 Bilgi ve İletişim Teknolojilerini Kullanarak Bilgiye Ulaşma ve Biçimlendirme

2 Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer – Opera – 1996 2- Safari – Mozilla Firefox – 2004 3- Google Chrome – Yandex Browser – 2012

3 Eklentiler  Web tarayıcılarını daha etkin ve daha kolay kullanabilmek için oluşturulmuş olan yan uygulamalardır.  Tarayıcınıza kurmuş olduğunuz eklentiler istenildiği takdirde ilgili bölümden kaldırılabilir.

4 Arama Motorları

5 Arama Motorları Arama motoru, dünyadaki hemen hemen tüm web sitelerinin listelendiği, kategorilere ayrılmış, aradığımız bilgileri en kısa yoldan ve hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan web siteleridir.

6 Arama Parametreleri  + parametresi "ve" anlamına gelir. Arama satırına web sayfası yerine bilgi+iletişim yazarsak, arama motoru artık bize içinde sadece bilgi ve iletişim geçen dokümanları listeleyecektir. Bu dokümanların içinde bilgi kelimesi ortada iletişim kelimesi başta veya sonda olabilir. Bu işimizi biraz daha kolaylaştırmış olacaktır. Ama hala tam aradığımız doküman bu olmayabilir.

7 Arama Parametreleri " " parametresini kullanmalıyız. Yani " bilgi iletişim teknolojileri " yazıp aranmasını istediğimiz zaman, içinde sadece bilgi iletişim teknolojileri yan yana geçen dokümanlar listelenecektir.

8 Ansiklopediler  Gelişen teknolojiler sayesinde ansiklopediler internet ortamlarına aktarıldı. Günümüzde internet aracılığı ile bir çok ansiklopediye en kısa sürede ulaşabiliriz.  İnternet ortamındaki birkaç ansiklopediye örnek verelim.

9 İnternetteki Ansiklopediler
tr.wikipedia.org/wiki : Bilinen en gelişmiş online ansiklopedidir. : Osmanlı tarihi ile ilgili her türlü bilgiyi bulabileceğiniz güzel bir site. : 3000'den fazla ünlü insan hakkında detaylı bilgilerin olduğu güzel bir sitedir.

10 Çevrimiçi Kütüphaneler
Çevrimiçi Kütüphane; dijital kütüphane, elektronik kütüphane veya sanal kütüphane olarak da ifade edilmektedir. Elektronik kütüphanecilik kütüphanelerin yaygınlaşmasına ,daha etkin ve yoğun kullanılmasına bir fırsat oluşturmaktadır. 

11 Sanal Kütüphanelere Örnekler
(kütüphane listesi)

12 Sanal Müzeler Sanal Müze, müze mekanı ve müzede sergilenmekte olan eserlerin sanal ortamda aslına uygun olarak gezmemizi sağlayan sistemdir. Sanal müze sistemi sayesinde; Sanal müzeler, dünya çapındaki bir çok müzeye erişim sağlanır. Sanal müzeler, doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarıdırlar. Sanal müze sistemi sayesinde evimizden istediğimiz müzeyi gezmemizi sağlar. İnternet erişiminin olduğu her ortamda müzeler gezilebilir.

13 Sanal Müzelere Örnekler
(Birçok müzenin sanal turları mevcuttur)

14


"Web Tarayıcıları Kullanıcıların internete girmek içi kullandıkları yazılımlardır. Çıkış tarihine göre bazı web tarayıcıları : 1- Internet Explorer –" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları