Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

RENKLİ RESİM UYGULAMALARI I

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "RENKLİ RESİM UYGULAMALARI I"— Sunum transkripti:

1 RENKLİ RESİM UYGULAMALARI I
SULU BOYA TEKNİĞİ KULLANARAK PEYZAJ YAPIMI

2 PEYZAJ Peyzaj resmi, kısaca manzara resmidir ya da konusunu doğadan alan resimlerdir denebilir. Peyzaj resimlerinde yakın plan ve arka plan olmak üzere en az iki planda konu işlenir. Ön planda olanlar daha büyük, net, renkleri canlıdır. Peyzaj Resim Türleri; Gökyüzü veya Bulut Peyzajları, Mehtap Peyzajları. Deniz Peyzajları Nehir Peyzajları. Kent Peyzajları. Kuşbakışı Peyzajları,

3 SULU BOYA TEKNİĞİ Bilinen ilk suluboya resim yıl önce mağara duvarlarına yapılmıştır. Üç amatör mağaracı ilk kez 1994 yılında güneybatı Fransa'nın Ardéche bölgesindeki bir mağarada, mağara duvarlarına suluboya ile yapılmış öküz, ayı ve rengeyiği resimleriyle karşılaşmışlardır. Pigmentlerin arap zamkıyla ezilmesinden elde edilen ve suyla karıştırılarak kullanılan suluboya ilk olarak Çin, Japonya gibi Uzakdoğu ülkelerinde kullanılmıştır. Avrupa'da Botticelli'den (1470), Vinci'ye (1497), Albrecht Durer'den (1503), Cezanne'a, Turner'a, John Sell Cotman'a dünyanın en ünlü ressamları suluboyanın büyüsünü keşfetmişlerdir. Türklerde minyatürcülerle gelişen suluboya, Tanzimat Dönemi’nde Hoca Ali Rıza, Osman Hamdi gibi ressamlarımızla ölümsüzleşmiştir.

4 Japon suluboya resim örneği
dürer Japon suluboya resim örneği

5 Albrecht Dürer

6 courbet_palavas

7 Albrecht Dürer

8 william turner- Metropolitanmuseum of art 627x400

9

10 cezanne

11 sumbullu-yali hoca ali rıza

12 İbrahim-Çallı-Emirgan

13 SULUBOYA TEKNİĞİ çabuk kuruyan , hızlı çalışmayı gerektiren bir tekniktir, bu yüzden alıştırmalarla teknik tanınmalı, pratiklik kazanmalıdır. . Malzemenin taşınması, her yerde çalışabilme gibi kolaylıklarının yanında hataların kolay telafi edilememesi , tekniğin doğru uygulanabilmesi gibi dikkat gerektiren yanları da vardır. Suluboya çalışmalarında açıktan koyuya doğru çalışılır, açık bir zeminin üstünden tekrar geçebilirsiniz ama koyu bir zemini düzeltmek mümkün değildir. Suluboya ile çok değişik yöntemler kullanarak resimler yapılabilir. Bunlar ıslak zemin üzerine ıslak, kuru zemin üzerine ıslak, ıslak üzerine ıslak gibi yöntemlerdir. Lavi, resmi sulandırılmış tek rengin tonlarıyla boyamadır. Sulu boya tekniğinde çalışmaya başlarken lavi tekniği ile çalışmak faydalı olacaktır.

14 Joseph Zbukvic

15

16 Pete Gilbert New Forest

17 Dusan Djukaric

18

19 UYGULAMA AŞAMALARI: 1- Öncelikle kağıt bant aracılığıyla duralit üstüne sabitlenir. Böylece suyun etkisiyle kağıdın dalgalanması önlenmiş olur.

20 2- Yapmak istediğimiz resim kağıda fazla bastırmadan kurşun kalemle çizilir.

21 3- Bir sünger yardımıyla veya fırçamızla kağıt hafifçe ıslatılır.

22 4- Önce en açık renkli kısımlar bolca sulandırılmış suluboyayla boyanır.

23 5-Giderek daha koyu kısımlar katmanlar halinde boyanır.

24

25


"RENKLİ RESİM UYGULAMALARI I" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları