Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)"— Sunum transkripti:

1 İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)
İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm) Danışma Meclisi Gündemi; Başlama Saati: 10.00 Açılış ve yoklama ( 5 dk.) İl Başkanının açış konuşması (10 dk.) Belediye Başkanı (10 dk.) Milletvekili (Her ay 1 Milletvekili dönüşümlü) (10 dk.) Bakan, Genel Başkan Yrd., Grup Başkanvekili (varsa) (30 dk.)

2 İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Kapalı Bölüm)
İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Kapalı Bölüm) Teşkilatların Aylık Sunumu, (60 dk.) İl Ana Kademe (20 dk.) (her ay) Yerel Yönetimler Sunumu (20 dk.) (2 ayda bir) a)Belediye (10 dk.) (2 ayda bir) b)İl Genel Meclisi (10 dk.) (2 ayda bir) Milletvekilleri Sunumu (20 dk.) (2 ayda bir) Yan Kuruluşlar Sunumu (20 dk.) (her ay) a)Kadın Kolları Sunumu (10 dk.) (her ay) b)Gençlik Kolları Sunumu (10 dk.) (her ay) Sunumların Müzakeresi (50 dk.) Genel Değerlendirme (10 dk.) Yoklama ve Kapanış (5 dk.) Bitiş Saati: 13.30

3 İlçe Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)
İlçe Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm) Danışma Meclisi Gündemi; Açılış ve yoklama ( 5 dk.) İlçe Başkanının açış konuşması (10 dk.) İlçe Belediye Başkanı (10 dk.) Milletvekili (Her ay 1 Milletvekili dönüşümlü) (10 dk.) Bakan, Genel Başkan Yrd., Grup Başkanvekili (varsa) (30 dk.) (Yoksa Milletvekili 30 dk. konuşur.)

4 İlçe Danışma Meclisi Formatı (Basına Kapalı Bölüm)
İlçe Danışma Meclisi Formatı (Basına Kapalı Bölüm) Teşkilatların Aylık Sunumu, (60 dk.) İlçe Ana Kademe (20 dk.) (her ay) Yerel Yönetimler Sunumu (20 dk.) (2 ayda bir) a) Belediye (10 dk.) (2 ayda bir) b) İl Genel Meclisi (10 dk.) (2 ayda bir) Milletvekilleri Sunumu (20 dk.) (2 ayda bir) Yan Kuruluşlar Sunumu (20 dk.) (her ay) a) Kadın Kolları Sunumu (10 dk.) (her ay) b) Gençlik Kolları Sunumu (10 dk.) (her ay) Köy / Mahalle Bşk. Sunumu (10 dk.) (her ay 2 mahalle) Sunumların Müzakeresi (50 dk.) Genel Değerlendirme (10 dk.) Yoklama ve Kapanış (5 dk.)

5 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları
İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları İl / İlçe Danışma Meclisi toplantısı İl / İlçe Başkanı açış konuşmasında genel olarak ülkemizin, özelde ilin / ilçenin siyasi gündemi hakkında bilgi verilecektir. İl / İlçe Belediye Başkanı konuşmasında bir önceki aydan itibaren yapılan yerel yönetim faaliyetleri, gelecek ay yapılması planlanan çalışmalara yer verilecektir. Milletvekili konuşmasında genel siyasi gündem ve İl / İlçeye yönelik yatırım ve hizmet faaliyetleri hakkında bilgi verilecektir. İl / İlçe Danışma Meclisi toplantısı Ana Kademe sunumunda teşkilat faaliyetleri, dönem öncelikleri, Teşkilat Performans Sistemi konularında yapılan çalışmalar istatistiksel verilerle desteklenerek aktarılacaktır.

6 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları
İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları Yerel Yönetimler sunumu ve Milletvekilleri sunumu 2 ayda bir dönüşümlü yapılacaktır. Yerel yönetimler sunumunda belediyeler tarafından sürdürülen faaliyetler ve İl Genel Meclislerinin faaliyetlerine yer verilecektir. Büyükşehirlerde sırasıyla ilçe belediyeler sunum yapar. Milletvekilleri sunumunda katılımcılara yasama faaliyetleri ve milletvekillerinin çalışmaları hakkında bilgi verilecektir. Yan Kuruluşlar sunumunda Kadın ve Gençlik kollarının gerçekleştirdikleri çalışmalar ve projelere yer verilecektir. Danışma Meclisine katılan Bakan, Genel Başkan Yardımcısı, Grup Başkanvekili danışma meclisi süresince salonda kalması, toplantının daha özenli ve verimli geçmesine katkı vereceğinden dışarıda program yapılmaması hususuna dikkat edilecektir.

7 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları
İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları Sunumların müzakeresi bölümünde divanın yerini müzakere heyeti alacaktır. Müzakere İl / İlçe Başkanlığı moderatörlüğünde varsa Bakan, Genel Başkan Yrd., Grup Başkanvekili Başkanlığında o ay sunum yapan yetkililer bulunacaktır. Basına açık bölümde İl / İlçe Başkanı yoksa vekili açılış yapıp konuşma yapmadan gündeme geçecektir. Basına açık / kapalı bölümde söz hakkı asiller içindir. Vekilinin katıldığı toplantıda söz hakkı kendiliğinden düşer. Sunumların müzakeresinde her ilçenin TPS’de ki son durumu değerlendirilecektir. Başarılı olan ilçeler ödüllendirilirken başarısız olanlar ikaz edilecektir.

8 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları
İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları Danışma Meclisi divan başkanlığını, dönüşümlü olarak il / ilçe başkan yardımcıları üstlenir. Divan başkan yardımcıları ve kâtip üyeler ise yan kuruluş ve danışma meclisi üyelerinden oluşur. (Örneğin divan başkanı yerel yönetimlerden sorumlu il / ilçe başkan yardımcısı ise, yardımcılar yan kuruluşlarda aynı birimde görevli kişilerden, kâtip üyeler ise danışma meclisi üyelerinden seçilir.) İl / İlçe Başkanı divan başkanlığını kendisinin yapmasının gerektirdiği zamanlarda bu görevi yürütür. İl / İlçe Danışma Meclislerine il / ilçe koordinatörü katılır ve ihtiyaç halinde kapanıştan önce değerlendirme yapar. Milletvekilleri ve il / ilçe koordinatörlerinin Danışma Meclisine katılamaması toplantının yapılmamasına ve tehir edilmesine sebep değildir.

9 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları
İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları Sunumlar sözlü olarak yapılır, gerekirse sinevizyon desteği de alınır. Sunumların müzakeresinde katılımcıların söz almaları teşvik edilir ve toplantıya müdahil olmaları temin edilir. Gelen sorular muhatapları tarafından cevaplandırılır. Genel değerlendirme ve kapanış il / ilçe başkanı tarafından yapılır. Danışma Meclisine Genel Başkan Yardımcıları katıldığı takdirde ise genel değerlendirme Genel başkan yardımcılarından birisi, kapanış ise il / ilçe başkanı tarafından yapılır. Danışma Meclisinin yapılacağı mekânların fiziki şartları partimize yakışır, asılan bayrak ve afişler ise temiz ve düzgün olmalıdır.

10 İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları
İl / İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Usul ve Esasları Ses düzeni önceden hazırlanır, kontrolü yapılır. Yoklamalar, TPS’de değerlendirilmek üzere toplantının hem başında hem de sonunda alınır. Bakan ve Genel Başkan Yardımcısının katıldığı toplantılarda İl / İlçe Başkanı veya Belediye Başkanları Genel Politikalar ve Siyasi değerlendirmelere girmez. İl Danışma Meclisleri, her ay sabah 10.00’da başlayıp 13.30’da bitecek şekilde düzenlenir. İlçe Danışma Meclisleri gündüz veya akşam yapılabilir.

11 Danışma Meclisinin Amacı
Danışma Meclisinin Amacı Kamuoyunun partimize ve hizmetlerine duyarlılığını artırmak, Teşkilat mensuplarının tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamak, Parti yöneticilerine teşkilat bilincini vermek ve onların motivasyonunu artırmak, Yapılan hizmetlerle ilgili teşkilatları bilgilendirmek, Teşkilatın ve teşkilat aracılığıyla halkın beklentilerini tespit etmek.

12 İl Danışma Meclisi Üyeleri
İl Danışma Meclisi Üyeleri İlin Partili TBMM Üyeleri İl Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri İl Disiplin Kurulu Başkan ve Üyeleri İl Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Başkan ve Üyeleri Bütün İllerde İlçe Yürütme Kurulu Başkan ve Üyeleri Büyükşehirlerde İl Kadın ve Gençlik Kolları Yürütme, diğer İllerde Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları Büyükşehir, İl, İlçe Belediye Başkanları İl Genel Meclisi Başkanı, Grup Yönetimi ve Komisyon Başkanları İl Belediye Meclisi Grup Yönetimi, Büyükşehirlerde Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Yönetimi

13 İl Danışma Meclisi Üyeleri
İl Danışma Meclisi Üyeleri İlde Oturan Genel Merkez Parti Kurucu Üyeleri İlde Oturan MKYK Üyeleri İlde Oturan Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkan ve Üyeleri İlde Oturan Genel Merkez Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkan ve Üyeleri İl Çevresinde Oturan Eski TBMM Üyeleri Büyükşehir Olmayan İller için İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Büyükşehir Olmayan İllerde İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Yürütmeleri İl Genel Meclisi Üyeleri İl Belediye Meclis Üyeleri, Büyükşehirlerde Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri İl Çevresinde Oturan Önceki İl Başkanları ile Belediye Başkanları İl Yönetim Kurulunca Davet Edilmeleri Uygun Görülen Parti Üyeleri

14 İlçe Danışma Meclisi Üyeleri
İlçe Danışma Meclisi Üyeleri İlçede oturan Genel Merkez Parti kurucu üyeleri İlçede oturan MKYK üyeleri İlin Partili TBMM üyeleri ile ilçede oturan eski TBMM üyeleri İlçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri İlçe kadın ve gençlik kolları yönetim kurulu başkan ve üyeleri İlçe belediye başkanı ile belediye meclisi üyeleri İl genel meclisi üyeleri Köy / Mahalle yönetim kurulu başkan, temsilci ve üyeleri Belde yönetim kurulu başkan ve üyeleri Belde belediye başkanları Önceki ilçe başkanları ile belediye başkanları İlçe yönetim kurulunca davet edilmeleri uygun görülen Parti üyeleri


"İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları