Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PRATİK ÇALIŞMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PRATİK ÇALIŞMA."— Sunum transkripti:

1 PRATİK ÇALIŞMA

2 İzmit’te ikamet eden ve düğün alışverişi için 12. 07
İzmit’te ikamet eden ve düğün alışverişi için ’de Adapazarı’na giden A aşağıdaki işlemleri gerçekleştirmiştir. B’ye perde siparişi vermiştir. Aralarındaki anlaşmaya göre, B iki gün içinde evin ölçülerini alacak ve bir ay içinde de perdeleri teslim edecektir. A ise perdelerin bedeli olan 5000TL’yi 4 eşit taksitte her ayın ortasında verecektir. D’den 4000 TL değerinde olan ve katalogdan beğendiği Arçelik marka 72 ekran plazma televizyon satın alır. Aralarındaki anlaşma uyarınca televizyon ağustos ayının başında A’ya teslim edilecektir. A, D’nin dükkanında bir müzik seti ve dvd seti beğenir. Ancak hangisini alacağına karar veremez. D ise, 2000 TL karşılığında hangisini isterse onu satın alabileceğini söyler. A’da kabul eder ve en geç bir ay içinde hangisini istediğini bildireceğini söyler

3 Soru-1- B ertesi gün A’nın evine çırağı Ç’yi gönderir. Ç’nin ölçüleri iyi almayacağını düşünen A, Ç’nin ölçüleri almasına izin vermez ve B’nin kendisinin alması gerektiğini söyler. A’nın bu davranışının sonuçlarını açıklayınız.

4 Soru-2- ’de A’yı arayan B, perdelerin hazır olduğunu ve A’nın gelip alabileceğini söyler. A ise, perdeleri İzmit’e getirmeleri gerektiğini söyler. Bu durumda oluşan hukuki sorunun ne yönde çözülmesi gerektiğini açıklayınız.

5 Soru-3- ’de 1250 TL’yi ödemek için Adapazarı’na giden A, B’nin işyerindeki muhasebecisine parayı vermek istediğinde muhasebeci bu ödemeden haberi olmadığını söyleyerek parayı almak istemez. Bu durumda A’nın sahip olduğu haklar nelerdir?

6 Soru-4- ’de A’yı arayan D İstanbul’a giden arabası olduğunu ve televizyonu A’nın istediği yere bırakabileceğini bildirir. Bu durumda A’nın sahip olduğu haklar nelerdir?

7 Soru-5- A gelen televizyonun aynı özellikleri taşıyan Beko marka bir televizyon olduğunu farkeder. Bu durumda A’nın sahip olduğu haklar nelerdir?

8 Soru-6- A’yı arayan D, beğendiği televizyona ilişkin müşterilerden bazı şikayetler aldığını, dilerse kendisine aynı özelliklerde Beko marka bir tv verebileceğini söyler. D’nin teklifini değerlendirerek A’nın sahip olduğu hakları değerlendiriniz.

9 Soru-7- D, yukarıdaki önerisini A’nın televizyonu teslim almak için dükkanına geldiğinde yapmış ve taraflar bu konuda anlaşmış; peşi sıra D, A’ya Beko marka tv’yi teslim etmiş olsaydı yukarıdaki soruya verdiğiniz yanıtta değişiklik olur muydu?

10 Soru-8- olmasına rağmen A hala müzik setini mi, yoksa dvd setini mi alacağını D’ye bildirmemiştir. Bu durumda hukuki sorunu nitelendirerek D’nin sahip olduğu hakları irdeleyiniz


"PRATİK ÇALIŞMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları