Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

PRATİK ÇALIŞMA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "PRATİK ÇALIŞMA."— Sunum transkripti:

1 PRATİK ÇALIŞMA

2 A, B’den 1 Mart tarihinde 1000 TL’ye bir bilgisayar satın almıştır
A, B’den 1 Mart tarihinde 1000 TL’ye bir bilgisayar satın almıştır. Mal mayıs ayı içinde teslim edilecektir. Aynı vasıflarda bir bilgisayar C tarafından 15 Mart tarihinde 950 TL’ye A’ya teklif edilmiş, fakat A B ile yaptığı satış akdi nedeniyle C’nin teklifini reddetmiştir.

3 Soru-1- B haziran ayı gelmesine rağmen hala teslimi yapmamıştır. Bu durumda A’ya öneriniz ne olurdu?

4 Soru-2- A’nın aynı özelliklerdeki bir bilgisayarı daha sonradan TL’ye satın almış olduğunu öğrendiğinizde önerinizde değişiklik yapar mıydınız?

5 A, S’den tarihinde teslim edilmek üzere tanesi 300 TL’den 1000 adet duşakabin satın almıştır. Satımı numune üzerine gerçekleştirdikleri için bunu noterde yapmışlar ve bunun için A 750 TL noter masrafı ödemiştir. Daha sonra bunları üç hafta saklayabilmek için depo sahibi C ile anlaşarak ona 500 TL vermiştir. Sözleşmeye teslimin yapılmadığı her ay için 500 USD cezai şart ödeneceği hükmünü koymuştur.

6 Soru-1- S tarihinde teslimi yapamamış, ancak ağustos ayında gerçekleştirebilmiştir. Bu durumda A’ya öneriniz ne olurdu?

7 Soru-2- tarihinde S duşakabinleri teslim için götürür, ancak A inşaatın yeterince ilerlemesi nedeniyle bunları almayı reddeder. Bu durumda S’ye öneriniz ne olur?


"PRATİK ÇALIŞMA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları