Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

112 tarihçesi ANKARA ARZU AKAY.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "112 tarihçesi ANKARA ARZU AKAY."— Sunum transkripti:

1 112 tarihçesi ANKARA ARZU AKAY

2 HIZIR ACİL SERVİS ADIYLA 1985
YILINDA NUMUNE HASTANESİ BÜNYESİNDE KURULDU.ÖNCE ’77’ ÇAĞRI HATTI İLE GÖREVE BAŞLAYAN HIZIR ACİL SERVİS KISA BİR SÜRE SONRA ‘077’ NUMARASINI KULLANMAYA BAŞLAMIŞTIR.

3 077 HIZIR ACİL YAPILANMASI
MERKEZİ NUMUNE HASTANESİDİR. ALTINDAĞ ÇANKAYA KEÇİÖREN MAMAK YENİMAHALLE’ DEN OLUŞAN 5 ADET İSTASYONU VARDIR.

4 077 İHBAR HATTI GENELDE DOĞRU İHBARLAR İÇİN ARANIRDI VE VAKA SAYISI 20 – 25 ‘ i BULUNURDU.
2 DANIŞMAN HEKİM KAYITSIZ ÇAĞRI ALMAKTAYDI.ÇAĞRIYI ALAN HEKİM AYNI ZAMANDA VAKAYA DA ÇIKARDI.

5

6

7

8

9

10 077 112 NUMUNE HASTANESİNDEN 1994 YILI
NUMUNE HASTANESİNDEN 1994 YILI MART AYINDA NUMUNEDEN AYRILARAK DEMETEVLERE TAŞINMIŞTIR. ACİL YARDIM VE KURTARMA HİZM. ŞUBE MÜD. OLMUŞTUR. KOMUTA VE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BİRARADADIR. ZAMANLA TANINMAYA BAŞLAMIŞ VE ÇAĞRI SAYISINDA HIZLA ARTIŞ OLMUŞTUR. DAHA DÜZENLİ SİSTEME GEÇİŞİN İLK AŞAMASIDIR.

11 KAYIT SİSTEMİ 112 ‘YE GEÇİŞTE 2 ÇAĞRI KARŞILAMA MEMURU KAYITSIZ ÇAĞRI ALMAKTAYDI. DAHA SONRALARI VAKA SAYISININ ARTMASI V.H.K.İ ELEMANINA İHTİYAÇ DUYULMUŞ VE MANUEL KAYIT TUTULMAYA BAŞLAMIŞTIR. STANDARDİZASYON SAĞLANMASI İÇİN HAZIRLANAN PROGRAMLARLA DÜZENLİ KAYITLAR TUTULMAYA BAŞLANMIŞTIR

12 KURULUŞTAKİ İSTASYONLAR
MERKEZ-3010(DEMET) 3020(DİKMEN) 3030(TRAFİK) 3040(NUMUNE) 3050(TUZLUÇAYIR) 3060(KEÇİÖREN) 3070(KIZILAY) 3080(KÜÇÜKESAT) 3090(MÜDÜRLÜK) 3110(GÖLBAŞI) 3120(ERYAMAN) 3130(A.Ş.T.İ) 3140(BATIKENT) 3150(PURSAKLAR) 3160(UYANIŞ STABİL) 3170(KAYAŞ) 3310(AHİBOZ) 3320(TEMELLİ) 3330(SARAY) 3340(LALAHAN)

13 DEMETEVLER KOMUTA KONTROL MERKEZİ SON HALİ
2 DANIŞMAN HEKİM 1 V.H.K.İ 5 ÇAĞRI KARŞILAMA MEMURUNDAN OLUŞMAKTADIR. KULLANILAN EKİPMANLAR 10 ADET ANALOG TELEFON 1 ADET SABİT TELSİZ 1 ADET VAKA KAYDI İÇİN 112 PROGRAMI İÇEREN BİLGİSAYAR

14

15 ÇAMLICA KOMUTA KONTROL MERKEZİ
TÜRKİYE’NİN İLK DİJİTAL OTOMASYON SİSTEMİ ÜZERİNDEN YÖNLENDİRİLMEKTEYDİ. VERİLEN TÜM ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ VE TELEFON – TELSİZ GÖRÜŞMELERİ KAYIT ALTINA ALINMIŞTI. GPS AMBULANS TAKİP SİSTEMİ SAYESİNDE MEVCUT DİJİTAL HARİTALAR ÜSTÜNDEN AMBULANSLAR TAKİP EDİLMEKTEYDİ.

16 SİSTEME GELEN ÇAĞRI GELDİĞİNDE ANDAN İTİBAREN KAYDA ALINIR
SİSTEME GELEN ÇAĞRI GELDİĞİNDE ANDAN İTİBAREN KAYDA ALINIR.DANIŞMAN HEKİM TARAFINDAN DEĞERLENDİRİLİR VE VAKANIN NİTELİĞİNE GÖRE VAKA FORMU OLARAK AÇILIR.AÇILAN BU FORMLAR İSTASYON VAKADAN DÖNENE KADAR YAPILAN ANONSLARLA ŞEKİLLENİR.İSTASYONUN VAKA SONUCU VERMESİYLE KAYDEDİLİR VE KAPATILIR. ANINDA , SİSTEMİ ŞEKİLDE DİJİTAL ORTAMDAN YÜRÜTÜLEN VAKA TAKİBİ SAYESİNDE SAĞLIKLI BİR VERİ KAYIT SİSTEMİNE VE İSTATİĞİNE SAHİP OLUYORUZ. HALEN YEDEK KOMUTA MERKEZİ OLARAK HİZMETE HAZIR BİÇİMDE TUTULMAKTADIR.

17

18

19

20 OSTİM K.K.M. Bu sistemin modernize edilmiş ve komuta kontrol merkezine uygun hazırlanmıştır. Yapılan değişiklikle gereksiz aramaları engelleyebilmekteyiz.

21 K.K.M.EKİPMANLARI 7 ÇAĞRI KARŞILAMA MASASI 2 VHKİ MASASI
1 NAKİL AMBULANS MASASI 1 SUPERVİSÖR MASASI 3 DANIŞMAN HEKİM MASASI 5 ADET SABİT TELSİZ 4 ADET PLAZMA TELEVİZYON

22

23

24 ARMAKOM İŞ. SİS. EKRANLAR
Vaka takibi ve veri kaydı : İşlem sırasına göre : Vaka Bilgileri : çağrı nedeni ve telefonu ile adres bilgileri Vakaya hareket edecek olan ekip : adresin doğru tesbiti doğru ekibin atanmasına, doğru ekibin vakaya hareketi de olay yerine en Hızlı ulaşmak demektir. Zaman kayıtları : Çağrı, kayıt, hareket, olay v. olay ayrılış, h. varış, h.ayrlş, ist. dönüş Hasta bilgileri : hasta/yaralı kimlik bilgileri, ön tanısı, tıbbi müdahaleler, nakledilmiş ise nakledilen hastane, fizik muayene ve Vital bulgular

25 İstatistik Ekranı: Belli aralıklara ait çağrı ve vaka bilgilerini görsel olarak izlediğimiz ekrandır. İşlevler: - Saat 09:00 dan itibaren çağrı istatistiklerini toplam olarak - 2 saatli toplam çağrı sayıları - Sisteme bağlı çağrı karşılama, VHKİ ve danışman hekimlerin o anki durumunu; telefon görüşmesi yapıyor, yapmıyor ya da mola da oarak görmemizi sağlar - Çıkış yapılan vakaların türünü yüzdesel grafik olarak izlenir.

26 Harita Ekranı : Ülkemiz haritasını ana hatları ile içermekte olup, Ankara il sınırlarını en ince ayrıntısına kadar, Ülkemiz sınırları içinde ise kara yolları görülebilmektedir. Haritayı istediğiniz kadar yakınlaştırabilir ya da uzaklaştırabilirsiniz. İki ana işlevi vardır: Ambulansların canlı olarak izlenmesi ve adres sorgulama. Geçmişe dönük olarak da İzleme yapılabilmektedir. Şu an sistemde 22 ambulans izlenebilmektedir. Bu sayı artırılacak.

27 Hastane Ekranı : Hastanelerin acil ve diğer servis boş yatak durumlarının anlık olarak izlendiği ekrandır. Bu ekran sayesin de hasta ya uygun hastane belirlenerek hareket halindeki ambulansımız yönlendirilebilmektedir. Bu durum hastanın hayatta kalma ihtimalini artırırken, ekibin oluşacak muhtemel vakalar için hazır hale gelmesini hızlandırmaktadır. Hastanelerde karşılama elemanlarımız bulunmaktadır. Bu arkadaşların görevlerinden biri, rutin aralıklarla boş yatak sayılarını bir program aracılığı ile sisteme kaydetmektir. Yapılan kayıtlar internet üzerinden sunucu bilgisayara ulaşır. Sunucu gelen verileri bir program İle düzenleyerek komuta personelinin kullanımına sunar.

28 AMBULANS VE İSTASYONLAR
HİZMETİN KALİTESİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLERDEN BİRİSİ DE İSTASYON VE AMBULANS SAYISIDIR. 2002 ‘ DE İSTASYON SAYISI 22 AMBULANS SAYISI 30 OLMUŞTUR. 2004 ‘DE İSTASYON SAYISI 35 AMBULANS SAYISI 64 OLMUŞTUR. BUGÜN 72 İSTASYONUMUZ 70 AMBULANSIMIZ VARDIR.

29 YILLARA GÖRE VAKA SAYISI
:00 İTİBARİYLE ’e ulaşmıştır.

30 KAYNAKÇALAR DR. KEMAL AYDIN S.M.MEHMET YILMAZ
YAZI İŞL. ŞEFİ ARZU KARLI S.M. SABRİ NAMLI

31


"112 tarihçesi ANKARA ARZU AKAY." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları