Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ"— Sunum transkripti:

1 MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ BAHAR YARIYILI MİMARİ PROJE 4-5

2 MİMARİ PROJE 4 ÇALIŞMASININ KONUSU
Tarihi çevrede içerisinde yerel “televizyon ofis binası” tasarımı. MİMARİ PROJE 5 ÇALIŞMASININ KONUSU “Adliye binası” tasarımı.

3 MİMARİ PROJE 4-5 ÇALIŞMASININ YÜRÜTÜLMESİ / DEĞERLENDİRİLMESİ
Mimari Proje 4-5 genel başlığı altında - Arazi analiz ve örnek sunumu, - Eskiz sınavı, - Jüri oturumu, - Yarıyıl sonu jüri oturumu aşamalarından oluşmaktadır.

4 Takvim

5 Değerlendirme Ölçütleri
Mimari projeler aşağıda sıralanan genel ölçütlere göre jüri tarafından değerlendirilecektir. Bağlam (kişi-zaman-yer ilişkisi) Yapılı ve doğal çevre ile sosyal çevre verilerinin değerlendirilmesi Probleme bütüncül yaklaşım geliştirilmesi Tasarım yaklaşımı ve ana fikir ile projenin uyumu İşlev, biçim ve strüktür uygunluğu Mekan organizasyonu ve mekan boyutları Taşıyıcı sistem ve malzemenin uygunluğu Mekanlarda ısıtma, aydınlatma, havalandırma vb. kullanıcı konforu ile yapısal konforun sağlanması Tasarımda özgünlük ve yaratıcılık Işık, gölge, renk, doku, oran, orantı vb. kullanımı Standart ve yönetmeliklere uygunluğu. Mimari sunum tekniği ile ölçeğin gerektirdiği mimari teknik çizim kriterlerine uygunluğu

6 TV OFİS BİNALARI

7 Proje Alanları MİMARİ PROJE 4
Edirne İli Merkez İlçesi SGK İl Müdürlüğü Binası Arkası – 6500 m² Edirne İli Merkez İlçesi Neboysa Sokak – 5000 m²

8 ADLİYE BİNALARI

9 Proje Alanları MİMARİ PROJE 5
Edirne İli Merkez İlçesi DSİ Arazisi – m² Edirne İli Merkez İlçesi Migros ve Çevresi – m² Edirne İli Merkez İlçesi Mermer Fabrikası Alanı – m²

10 ADLİYE İHTİYAÇ PROGRAMI
Savcılık Birimleri Mahkeme Birimleri Müdürlükler Genel Mekanlar

11

12

13

14

15 Adliye Binalarının Kullanıcıları
Yargı görevlileri ve adliye personeli Adli tabip sosyal hizmet uzmanı, psikolog, bilirkişiler Davacı, davalı ,şikayetçi ,mağdur, şüpheli ,sanık Kolluk görevlileri, duruşmaları izleyen, sabıka kaydı alan kişiler. Burada önemli husus, bu kullanıcıların binaya aynı noktan girmemeleridir. bu kişiler güvenlik nedeniyle birbirleriyle karşılaşmamalıdır. Bu nedenle adliye binalarında kısıtlı alan olarak adlandırılan mekanlarda halk ile hakim savcı ayrımı iyi tasarlanmalı, aynı zamanda halkın yarı kısıtlı olarak savcı ve kalemlere ulaşımları da sağlanmalıdır.

16 Açık alanlar: Adliyeyi ziyaret eden tüm vatandaşların rahatlıkla ulaşabileceği, girmek için hiçbir yetkilendirmeye ihtiyaç duyulmayan alanlardır. Danışma alanları ön bürolar, baro odası, harç vezneleri, duruşma salonları, kafeteryalar, bekleme salonları, adli tıp birimi, adli sicil bürosu bu alanlara örnek sayılabilir. Yarı kısıtlı alanlar: Birinci seviye yetkilendirmeye sahip ziyaretçilerin bulunabilecekleri alanlardır. Kalemler ve sorgu odaları bu tür alanlardır. Kısıtlı alanlar: Son seviye yetkilendirmeye sahip ziyaretçilerin girebilecekleri alanlardır. Hakim ve cumhuriyet savcı odaları arşivler ve emanet odaları bu alanda yer almaktadır.

17

18 İşlev Şemaları

19 İşlev Şemaları

20 İşlev Şemaları

21


"MİMARLIK FAKÜLTESİ MİMARLIK BÖLÜMÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları