Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KOCAELİ İL HAKEM KURULU ( )

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KOCAELİ İL HAKEM KURULU ( )"— Sunum transkripti:

1 KOCAELİ İL HAKEM KURULU (2016-2017)

2 KOCAELİ İL HAKEM KURULU
TALİMATLARI 1- Mazeretler; klasman hakemleri için pazartesi saat e, il ve hif hakemleri için salı saat 20.00’ e kadar adresinden kendi şifreleri ile giriş yapacaklar.Bu dışındaki özel durumlar için mail adresine yazılı olarak yapılacaktır. 2- Antrenmana katılmayacaklar ölüm, hastalık,mesai ve öğrencilerin sınavları hariç mazeret bildirilmeyecektir. Antrenmana geç gelenler ise İHK antrenman sorumlusu tarafından durumları değerlendirilerek İHK’ na rapor edilecektir.

3 KOCAELİ İL HAKEM KURULU
TALİMATLARI 3- Antrenmanlar salı ve perşembe günleri tüm hakem grupları için saat 19.00’ da İsmet paşa stadında yapılacaktır. Gündüz antrenmanları İsmet Paşa stadında aynı günler saat 12:00 da ihk kurul üyesi gözetiminde en kıdemli hakem tarafından yaptırılacaktır. Antrenmanlar klasman hakemleri için görevli antrenör ( Turgut DEMİRKIRAN) ve İl Hakem Kurulu antrenman sorumlusunun ( Mehmet Bahri TOKSAGÜL) nezaretinde yapılacaktır. İl hakemleri için Musa ÖNAL&Erhan İNAL, aday hakemleri için Zülfikar AKÇA tarafından İl Hakem Kurulu antrenman sorumlusu Mehmet Bahri TOKSAGÜL’ ün gözetiminde yapılacaktır. 4- Müsabaka tebliğleri Perşembe antrenman öncesi mail ile ,Cuma günü mail ve ihk sitesinden yayınlanmak suretiyle yapılmış olacaktır.Her hakem müsabakasını takip etmek zorundadır. Ayrıca tebliğ yapılmayacaktır. Ancak İl Hakem Kurulunun değişiklik yaptığı müsabakalar İl Hakem Kurulu tarafından tebliğ edilecektir.

4 KOCAELİ İL HAKEM KURULU
TALİMATLARI 5- İl Hakem Kurulunun haberi ve izni olmadan hiçbir yerde müsabaka yönetmeyiniz. Mutlaka İl Hakem Kurulu Başkanından izin alınız. Bu konudaki sorumluluk şahsınıza ait olacaktır. 6- Müsabaka tebliğleri yapıldıktan sonra İl Hakem Kurulu Hakem Atama Sorumlusunun ( HAS ) haberi olmaksızın hiçbir müsabakada izin alınmadan hakem değişikliği yapılmayacaktır. 7- Müsabaka tebliğinden sonra maçın hakemi en az 24 saat önce yardımcılarına ulaşarak yol planı yapmaktan sorumludur.Ayrıca adresinden maçını onaylayacaktır.Yardımcılara ulaşamadığı durumlarda HAS bilgi verecektir. Müsabakaya gidişiniz özel araç veya toplu taşım araçları ile yapabilirsiniz. Motosiklet veya bisiklet gibi araçlarla asla müsabaka mahalline gitmeyiniz.

5 KOCAELİ İL HAKEM KURULU
TALİMATLARI 8- Müsabakanıza 1 ( bir ) saat kala stat da olunuz. 9- Müsabakaya, temiz, düzenli, erkekler günlük tıraşını olmuş ve kravatlı bir şekilde, bayanlar ise temiz, bakımlı ve uygun bir kıyafetle gidiniz. 10- Müsabaka öncesi ısınınız. Kendinizi fiziki olarak müsabakaya hazır hale getirin. Eğer şartlar uygunsa trio olarak yapın. Müsabaka öncesi hazırlıklarınızı tam ve eksiksiz olarak yapın.ısınma hareketleri sırasında ve maçlarda tek tip forma giyiniz. 11- Gözlemci olan müsabakalarda hakem tanıtma kartı müsabaka hakemi tarafından eksiksiz hazırlanıp müsabaka gözlemcisine takdim edilecektir.Gözlemcinin sahaya ulaşmadığı durumlarda 45 dakika önce HAS maçın hakemi tarafından aranacaktır. 12- Trio olarak mutlaka memorandum yapın. Sahaya hep birlikte çıkın. Müsabakayı saatinde başlatın. 13- Oyuncu, yönetici, görevli ve diğer kişilere karşı üslup ve davranışlarınız hakemlik müessesine yakışır, seviyeli bir şekilde olmalı.

6 KOCAELİ İL HAKEM KURULU
TALİMATLARI 14- Müsabaka başlangıcında ve 2. devre başında kale ağlarını, yarı sahanızı kontrol edin. 15- Sahaya girmesi gerekenlerden başka kimseyi almayınız. Görevli olmayan hakemler ( bir sonraki maçta görevli olanlar hariç) saha içerisine ve hakem soyunma odalarına girmeyecektir. 16- Yönetici ve antrenörlerin esame listesindeki kişiler olduğunu iyice kontrol edin. Yönetici ve antrenör giriş kartlarının Türkiye Futbol Federasyonunca verilmiş ve 2016 – 2017 vizesinin yapılmış olduğunu görün. Oyun alanına yönetici ve antrenör kartları müsabaka ve 2. devre başında kıdemli yardımcı hakem tarafından kontrol edilecektir. Müsabaka devamında bu sorumluluk saha komiserine ait olacaktır. Müsabaka öncesi yönetici ve antrenörün lisans numaralarını bir yere not alabilirsiniz. 17- Müsabakada olup bitenleri kayıt altına alın. Devre arası ve müsabaka bitiminde önce kendi aranızda, şayet gözlemci var ise gözlemciyle de teyit edin. Gözlemci ile kritik yapabilirsiniz.

7 KOCAELİ İL HAKEM KURULU
TALİMATLARI 18- Konsantrasyonunuzu müsabakaya yoğunlaştırın. Müsabaka esnasında gereksiz eylemlerde bulunmayın. Her müsabakaya aynı değerde bakın. 19- Yağmurlu ve aşırı soğuk havalarda yardımcı hakemler sağlıklarını korumak için gerekli teçhizatı giyebilirler. Giyilen teçhizat diğer yardımcı hakem ile bir ahenk içinde olmalı. Sağlık durumunuz bizim için her şeyden önce gelir. Kendinizi koruyunuz. 20- Müsabaka başında ve süresince yeterli emniyet kuvvetinin olduğunu görün. Görev yerlerinde bulunmalarını saha komseri vasıtasıyla isteyin.Eğer güvenlikle ilgili sorun yaşarsanız maça 15 dakika kala mutlaka il hakem kurulu başkan vekili Alparslan DALKILIÇ’ı arayın 21- Olaylı müsabakalardan sonra İl Hakem Kurulu Başkanı ve Hakem Atama sorumlusunu( HAS ) arayınız. 22- Raporlarınızı tam, doğru ve eksiksiz olarak yazınız. Hafta sonları oynanan müsabaka raporları pazartesi saat a kadar,hafta içi oynanan müsabakalarda ise bir gün sonrası saat kadar dernek binasındaki rapor kutusuna atınız.

8 KOCAELİ İL HAKEM KURULU
TALİMATLARI 23- Gözlemcisi olan müsabakalarda gözlemci raporları size gönderildiğinde. Telefon veya bir başka şekilde asla not için gözlemcinizi aramayınız. 24- Performans değerlendirmesi MHK’ nun belirdiği yöntemler dâhilinde yapılacaktır. 25- Kendiniz için bir arşiv oluşturunuz. 26- Sizi yöneten kurumlar, bunların yöneticileri ve birbiriniz hakkında olumsuz şekilde konuşarak bu müesseseye zarar vermeyiniz.

9 KOCAELİ İL HAKEM KURULU
TALİMATLARI 2016–2017 SEZONUNDA HEPİNİZE BAŞARILAR DİLER, HAKEM ŞANSINIZIN HEP YANINIZDA OLMASINI TEMENNİ EDERİZ. KOCAELİ İL HAKEM KURULU


"KOCAELİ İL HAKEM KURULU ( )" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları