Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI"— Sunum transkripti:

1 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI
II. BİRLEŞİM

2 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 537 KONU : Mersin İli, Tarsus İlçesi sınırlarında Yenice Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi yapılmasına yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 1 RAPOR Mersin İli, Tarsus İlçesi sınırlarında Yenice Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi yapılmasına yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 537 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Plan tekliflerine konu edilen alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bulunmamaktadır. TOREN Doğalgaz Depolama ve Madencilik A.Ş.’nin tarih ve 5 sayılı yazısı ile İdareye sunulan 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi ile söz konusu alanın “Enerji Üretim ve Depolama Alanı”, “Yeraltı Doğalgaz Depoları Koruma Alanı” ve “Gaz ve Su Hatları’nın işaretlendiği, dosyasında konuya ilişkin kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin bulunduğu anlaşılmıştır. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu teklifin dosyasında yer alan ilgili kamu ve kuruluş görüşlerine uygun olarak hazırlandığı anlaşıldığından, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

3 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 536 KONU : Mersin İli, Tarsus İlçesi Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi yapılmasına yönelik /5000 ölçekli nazım imar planı teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 2 RAPOR Mersin İli, Tarsus İlçesi Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi yapılmasına yönelik 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 536 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Plan tekliflerine konu edilen alana ilişkin 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı bulunmamaktadır. GAZDEPO A.Ş.’nin tarih ve sayılı yazısı ile İdareye sunulan 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi ile söz konusu alanın “Enerji Üretim ve Depolama Alanı”, “Yeraltı Doğalgaz Depoları Koruma Alanı” ve “Gaz ve Su Hatları’’nın işaretlendiği, dosyasında konuya ilişkin kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin bulunduğu anlaşılmıştır. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu teklifin dosyasında yer alan ilgili kamu ve kuruluş görüşlerine uygun olarak hazırlandığı anlaşıldığından, 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı teklifinin kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

4 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 553 KONU : Toroslar Belediye Meclisi’nin tarih ve 30 Sayılı Kararına askı süresi içerisinde yapılan 1 adet itiraz KOMİSYON RAPORU NO : 3 RAPOR Toroslar Belediye Meclisi'nin tarih ve 30 sayılı kararı ile onaylanan, Toroslar İlçesi, Bahçe Mahallesi, 9111, 9112, 9113, 9114, 9117 ve 9118 numaralı adalara ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifine askı süresi içerisinde yapılan 1 adet itiraza ilişkin teklif, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 553 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Teklife konu edilen alan yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planında 250 k/ha yoğunluklu Konut Alanı olarak planlıdır. Söz konusu alanda Toroslar Belediye Meclisi’nin tarih ve 58 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında ayrılan Sağlık Tesisi Alanı’nın ilgili kuruma, Yol ve Yeşil Alanların ise Toroslar Belediyesine kayıtsız şartsız terki koşulu ile mevcut yapılaşma koşulu E=1.25 den E=2.00’a çıkarılmıştır. Toroslar Belediye Meclisi’nin tarih ve 30 sayılı kararında yapılan plan değişikliğinden günümüze idarelerce onaylanan plan değişiklikleri ve 18 uygulamaları ile tarih ve 58 sayılı kararda belirtilen taahhütlerin uygulanamaz hale geldiği belirtilmektedir. Bu bağlamda İlgili ilçe Belediyesince teklife konu imar adalarındaki yapılaşma koşullarının yürürlükteki 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı yoğunluk kararlarına aykırı olması, çevre yapılaşma koşullarına uyumsuzluğu ve bölgedeki yapılaşmayı olumsuz etkilediği gerekçeleriyle teklife konu alanda E=2.00 yapılaşma koşuluna sahip Konut Alanlarının yapılaşma koşulunun E=1.25 olarak işaretlenmesi teklif edilmiş olup Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 271 sayılı kararı ile idaresinden geldiği şekli ile onaylanmıştır.

5 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 553 KONU : Toroslar Belediye Meclisi’nin tarih ve 30 Sayılı Kararına askı süresi içerisinde yapılan 1 adet itiraz KOMİSYON RAPORU NO : 3 2 Söz konusu karar ilgili ilçe Belediyesi’nde tarihinde askıya çıkarılmış olup, karara askı süresi içerisinde 1 adet itiraz olmuştur. İtiraz ile E=2.00 yapılaşma koşulunun E=1.25’e dönüştürülmesine ilişkin verilmiş kararın kaldırılması talep edilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Toroslar Belediye Meclisi’nin tarih ve 30 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifinin üst ölçekli 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı yoğunluk kararı doğrultusunda hazırlandığı anlaşıldığından, teklife askı süresi içerisinde yapılan itirazın reddine komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

6 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/04/2017 Ara Karar No : 379 KONU : Toroslar Belediye Meclisi’nin tarih ve 48 Sayılı Kararı Toroslar İlçesi Yol Boyu Ticari Teşekkül Etmiş Konut Alanları kararında değişiklik yapılmasına ilişkin teklif KOMİSYON RAPORU NO : 4 RAPOR Toroslar Belediye Meclisi’nin tarih ve 48 sayılı Kararı ile onaylanan Mersin İli, Toroslar İlçesi Ticari Teşekkül Etmiş Konut alanları kararında yapılan değişiklik teklifi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 379 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilmiştir. Teklife konu Yol Boyu Ticaret Bölgesi Olarak Teşekkül Etmiş Konut Alanları kararı Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 51 sayılı kararı ile onaylanmıştır. Toroslar ilçe Belediye Meclisinin kararında; Toroslar İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün tarih ve 417 sayılı yazısı doğrultusunda hazırlandığı, teklif ile tarih ve 51 sayılı kararın 5. Maddesinde “Çiftçiler Caddesi’nin Çamlıca Caddesi ile Otoyol arasında kalan kesiti” şeklinde tariflenen maddenin “Çiftçiler Caddesi’nin Mimar Sinan Bulvarı ile Otoyol arasında kalan kesiti” şeklinde değiştirildiği belirtilmektedir. Komisyonumuz tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Toroslar Belediye Meclisi’nin tarih ve 48 sayılı kararında belirtilen alanın Yol Boyu Ticaret Olarak Teşekkül Etmiş Konut Alanı olarak işaretlenmesine ilişkin teklifin kabulüne komisyonumuz tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

7 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 10/04/2017 Ara Karar No : 360 KONU : Erdemli İlçesi Koramşalı Mahallesi 152 Ada 21 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 5 RAPOR Mersin İli, Erdemli İlçesi, Koramşalı Mahallesi, 152 Ada 21 parsele ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 360 sayılı kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Söz konusu nazım imar planı değişikliği teklifi ile; parselin mevcut planlardaki “Orta Gelişme Konut Alanı” olan kullanım kararı “Akaryakıt ve Servis İstasyon Alanı” olarak değiştirilmiştir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifinin kırsalda (köy yolu) bulunan akaryakıt istasyonu ihtiyacını karşılaması açısından kamu yararı içerdiği anlaşıldığından; kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

8 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 539 KONU : Erdemli Belediye Meclisi’nin tarih ve 100 sayılı kararı Erdemli İlçesi Kayacı Mahallesi 101 Ada 174 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 6 RAPOR Erdemli Belediye Meclisi’nin tarih ve 100 sayılı kararı ile onaylanan; Mersin İli, Erdemli İlçesi, Kayacı Mahallesi, 101 Ada 174 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 539 sayılı kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi ile Mersin İli, Erdemli İlçesi, Kayacı Mahallesi, 101 ada 174 parsel üzerinde Güneş Enerji Santrali (GES) kurulmak üzere, anılan parselin “Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Enerji Üretim Alanı” olarak planlanması talep edilmektedir Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu alana yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji üretim tesisi yapılmasına ve bu tesise yönelik imar planı hazırlanmasına ilişkin ilgili kamu kurumlarından uygun görüşlerin alındığı ve anılan uygulama imar planı teklifinin Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin EK-1ç gösterimlerine uygun olarak hazırlandığı anlaşıldığından teklifin idaresinden geldiği şekliyle kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

9 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 584 KONU : Mersin İli Erdemli İlçesi Koyuncu Mahallesi 68 Ada Parsellere ilişkin /5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 7 RAPOR Mersin İli, Erdemli İlçesi, Koyuncu Mahallesi, 68 Ada 76 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifleri Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 584 sayılı kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Söz konusu teklifte sadece 76 parsele ilişkin havale yapılmış olmasına karşın düzenlemenin 75 ve 77 no.lu parselleri de kapsadığı anlaşıldığından anılan teklifin ve 77 parseller kapsamında değerlendirilmesi gerekmektedir. Söz konusu imar planı değişikliği teklifleri incelendiğinde; Mersin İli, Erdemli İlçesi, Koyuncu Mahallesi, 68 Ada parsellerin bulunduğu alanda mezbaha yapılması amacıyla Belediye Hizmet Alanı olarak kullanılabilecek alan ayrılması amaçlandığı, söz konusu değişiklikler ile mevcut planlarda kısmen Organize Sanayi Alanı, kısmen 20 metre enkesitli taşıt yolu, kısmen de Park Alanı olarak işaretli teklife konu parsellerden, 68 ada 76 parselin kısmen 20 metre enkesitli taşıt yolu kısmen de “Belediye Hizmet Alanı (Mezbaha)”, diğer parsellerin kısmen 20 metre enkesitli taşıt yolu, kısmen de Park Alanı olarak işaretlendiği anlaşılmaktadır. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu teklifin kamusal fayda sağlayacağı ve bölgenin ihtiyaçlarına yönelik hazırlandığı anlaşıldığından; Mersin İli, Erdemli İlçesi, Koyuncu Mahallesi, 68 Ada parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği tekliflerinin kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

10 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 14/11/2016 Ara Karar No : 1014 KONU : Erdemli Belediye Meclisi’nin tarih ve 179 Sayılı Kararı Mersin İli, Erdemli İlçesi, Ayaş Mahallesi, Yemişkumu Mevkii parsellere ilişkin 1/1000 Ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 8 RAPOR Erdemli Belediye Meclisi’nin tarih ve 179 sayılı kararı ile kabul edilen Mersin İli, Erdemli İlçesi, Ayaş Mahallesi, Yemişkumu Mevkii parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 1014 sayılı kararı ile İmar Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Plan değişikliğine konu alan yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli nazım imar planında “Meskun Konut Alanı” olarak planlıdır. Erdemli Belediyesi’nin söz konusu kararında; 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile Mersin İli, Erdemli İlçesi, Ayaş Mahallesi, Yemişkumu Mevkii no.lu parsellerin 1/1000 ölçekli uygulama imar planında 3 ve 4 katlı kütle yapı nizamlı yapılaşma koşullarına sahip “Konut Alanı” olarak işaretli olduğu, plan değişikliği teklifi ile söz konusu parsellerde emsal uygulamasına geçilmesi ve “E:1.20” yapılaşma koşullarına sahip “Konut Alanı” olacak şekilde alanın yeniden düzenlendiği belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Erdemli Belediye Meclisi’nin tarih ve 179 sayılı kararı ile onaylanan Erdemli İlçesi, Ayaş Mahallesi, Yemişkumu Mevkii parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifinin; ilçe belediyesince imar planı dahilinde alınmış bir kısmi yapılaşma kararı bulunmadığından reddine komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

11 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 530 KONU : Anamur Belediye Meclisi’nin tarih ve 18 sayılı kararı Anamur İlçesi, Göktaş Mahallesi, 908 ada 56 no.lu parsel ve Yeşilyurt Mahallesi, ada 3 no.lu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi KOMİSYON RAPORU NO : 9 RAPOR Anamur Belediye Meclisi’nin tarih ve 18 sayılı kararı ile Anamur İlçesi, Göktaş Mahallesi, 908 ada 56 no.lu parsel ve Yeşilyurt Mahallesi, 510 ada 3 no.lu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planında plan tadilatı ile ilgili teklif Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 530 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Engelliler Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Anamur İlçesi, Göktaş Mahallesi, 908 ada 56 no.lu parsel Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 1186 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli nazım imar planında “Park Alanı” olarak, Yeşilyurt Mahallesi, 510 ada 3 no.lu parsel ise “Resmi Kurum Alanı” olarak planlıdır. Anamur Belediye Meclisi’nin söz konusu kararında: “Göktaş Mahallesi, 908 ada 56 no.lu parsel ve Yeşilyurt Mahallesi, 510 ada 3 no.lu parsellerin takasına yönelik Anamur Belediye Meclisi’nin tarih ve 172 sayılı kararının iptali ve planın eski haline dönüştürülmesine ilişkin nazım imar planına göre hazırlanmış uygulama imar planı değişikliği teklifinin kabul edildiği” belirtilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Anamur Belediye Meclisi’nin tarih ve 18 sayılı kararının 1/5000 ölçekli nazım imar planına uygun olarak hazırlandığı anlaşıldığından teklifin idaresinden geldiği şekliyle kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

12 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 586 KONU : Gülnar İlçesi Ayvalı Mahallesi 19 Ada 1 parsel ve Hacıpınar Mahallesi 619 ada parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi KOMİSYON RAPORU NO :10 RAPOR Mersin İli, Gülnar İlçesi, Ayvalı Mahallesi, 19 Ada 1 parsel ve Hacıpınar Mahallesi 619 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği teklifi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 586 sayılı kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Söz konusu imar planı değişikliği teklifi; Gülnar Mal Müdürlüğü tarafından hizmet kalitesini arttırmak gerekçesiyle yeni bir Hükümet Konağı binası yapılması amacıyla talep edilmiş; 19 ada 1 parselin mevcut durumda Ağaçlandırılacak Alan (Mezarlık) ve Konut Alanı olan kullanımları kaldırılarak tamamı Resmi Kurum Alanı olacak şekilde plan değişikliği yapılmıştır. Ağaçlandırılacak Alan (Mezarlık) olan alan ise mevcutta Konut Alanı olan 619 ada 1 parselin tamamı Ağaçlandırılacak Alan (Mezarlık) şeklinde değiştirilerek karşılanmıştır. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu teklifin kamusal fayda sağlayacağı anlaşıldığından; Mersin İli, Gülnar İlçesi Ayvalı Mahallesi, 19 Ada 1 Parsel ve Hacıpınar Mahallesi 619 ada 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli nazım imar planı teklifinin kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

13 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 538 KONU : Gülnar Belediye Meclisi’nin tarih ve 30 sayılı kararı Gülnar İlçesi Akdeniz Mahallesi 37 Ada 61 Parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi KOMİSYON RAPORU NO :11 RAPOR Gülnar Belediye Meclisi’nin tarih ve 30 sayılı kararı ile onaylanan Mersin İli, Gülnar İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 37 Ada 61 Parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 538 sayılı kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Ekonomik Kalkınma ve Turizm Komisyonu ile Engelliler Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Söz konusu imar planı değişikliği teklifinde yapılan değişikliklerin aşağıdaki şekilde düzenlendiği anlaşılmaktadır. - Planlama alanının güneybatısında yer alan ve kullanımları konut alanı, ticaret alanı ve taşıt yolu olan kullanımlarında düzeltmeler yapılmıştır. Planlama alanının 12 metrelik taşıt yoluna cephesi olan ticaret alanları kaldırılarak konut alanı kullanımına çevrilmiş olup bu alan için yapılaşma koşulları E=0.90 Yençok=5 kat şeklindedir. - Planlama alanının güneydoğusunda yer alan ticaret alanı kaldırılarak park alanı olacak şekilde plan değişikliği yapılmıştır. - Planlama alanının doğusunda yer alan kısımda ise 12 metrelik yola cepheli ticaret alanı kaldırılarak konut alanı olacak şekilde plan değişikliği yapılmıştır. Konut Alanı için yapılaşma koşulları E=0.90 Yençok=5 kat şeklindedir.

14 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 538 KONU : Gülnar Belediye Meclisi’nin tarih ve 30 sayılı kararı Gülnar İlçesi Akdeniz Mahallesi 37 Ada 61 Parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi KOMİSYON RAPORU NO :11 2 - Planlama alanının kuzeydoğusunda bulunan ticaret alanları korunarak konut adaları bütüncül bir ada forumuna getirilmiştir. Bu alanın yanında ibadet alanı ayrılmıştır. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu teklifin kamusal fayda sağlayacağı anlaşıldığından; Mersin İli, Gülnar İlçesi, Toplu Konut Projesi çalışmalarına başlanılabilmesi için hazırlanan Mersin İli, Gülnar İlçesi, Akdeniz Mahallesi 37 Ada 61 No.lu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifinin idaresinden geldiği şekliyle kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

15 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 555 KONU :Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 67 sayılı kararı Yenişehir İlçesi Çiftlik Mahallesi, 1653 no.lu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifi KOMİSYON RAPORU NO :12 RAPOR Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 67 sayılı kararı ile Mersin İli, Yenişehir İlçesi, Çiftlik Mahallesi, 17-J-II pafta 1653 no.lu parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planında plan tadilatı ile ilgili teklif Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 555 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Plan değişikliğine konu parsel Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 842 sayılı kararı ile onaylanan nazım imar planında “Ticaret Alanı” olarak planlıdır. Yenişehir Belediye Meclisi’nin söz konusu kararında: “ 1653 no.lu parsel 1/1000 uygulama imar planında nazım imar planına uygun olarak E:1.50 (Emsal), max TAKS: 0.50 yapılaşma koşulu ve ilgili parsel üzerinde Alışveriş Merkezi yapılmayacağı koşulu ile Ticari Alan (T1) olarak imar planına işaretlendiği” belirtilmiştir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 67 sayılı kararının idaresinden geldiği şekliyle kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

16 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 13/03/2017 Ara Karar No : 196 KONU : Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 22 sayılı kararı Yenişehir İlçesi, Menteş Mahallesi, 7559 ada 1 parsel, 7560 ada 1, 2, 3 parseller, ada 1 parsel ve Afetevler Mezarlığı’nın kuzeybatı kesimini kapsayan alana ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği KOMİSYON RAPORU NO :13 RAPOR Yenişehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 22 sayılı kararı ile, Yenişehir İlçesi, tapuda Menteş Mahallesi, 7559 ada 1 parsel, 7560 ada 1, 2, 3 parseller, 7561 ada 1 parsel ve Afetevler Mezarlığı’nın kuzeybatı kesimini kapsayan alana ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planında plan tadilatı ile ilgili teklif, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 196 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Yenişehir Belediye Meclisi’nin söz konusu kararında: “Konut adasının miktarında değişiklik olmadan 7560 ada 3 no.lu parselin güneyinden 10 metre en kesitli imar yolu ile ikiye ayrılmış, yeni oluşan imar adasının Mezarlık Alanı ile izolasyonunu sağlamak için 5 metre en kesitli olan imar yolu 10 metre en kesitli imar yolu olarak önerildiği, Mezarlık Alanının Nevit Kodallı caddesi tarafındaki cephesinin arazi ölçümleri yapılarak mezarlık ile Nevit Kodallı Caddesi arasındaki Park Alanı miktarı arttırılarak yeniden düzenlendiği, Planlama Alanı içerisinde Enerji Nakil Hatlarının her iki tarafından da 10’ar metre koruma kuşağı bırakılması, Konut Alanlarının çekme mesafesi Enerji Nakil Hattı Koruma Kuşaklarına göre düzenlenmesi uygulama imar planına işaretlenmesinin önerildiği” belirtilmiştir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; söz konusu 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifinin yürürlükte bulunan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına uygun olmadığı ve bütünlüklü 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı revizyon çalışmaları kapsamında değerlendirilmesi gerektiği anlaşıldığından, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik teklifinin uygun görülmeyerek idaresine iadesine komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

17 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 581 KONU : Mersin İli Silifke İlçesi sınırları içerisinde 4. Köprü ve bağlantı rampalarının yapım işi ve rampaların izdüşümünde kalan yol hatlarının kamulaştırma iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için yetki devri talebi KOMİSYON RAPORU NO :14 RAPOR Mersin İli, Silifke İlçesi sınırları içerisinde 4. Köprü ve bağlantı rampalarının yapım işi ve rampaların izdüşümünde kalan yol hatlarının kamulaştırma iş ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi için yetki devri talebi Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 581 sayılı kararı ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı’nın 08/06/2017 tarih ve E sayılı yazısında, Silifke Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nün tarih ve E.9246 sayılı yazısı ile, İlimiz, Silifke İlçesinde yer alan Tarihi Taş Köprü’nün taşıyıcı ayaklarında aşınmalardan kaynaklı yüksek risk durumu ve başlatılacak restorasyon çalışmaları nedeniyle araç trafiğine kapatılacağı belirtilerek, 4. Köprünün yapım çalışmaları yürütülebilmesi için tamamlayıcı unsurları niteliğindeki 17 ( onyedi) ve 20 (yirmi) metre en kesitli imar yolları üzerinde isabet eden yol bağlantı rampalarının izdüşümünde kalan güzergahlarda kamu yararı ve önceliği göz önünde bulundurularak ihtiyaç duyulan kamulaştırma çalışmalarının yürütülebilmesi için yetki devri talep edildiği belirtilmiştir. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın 08/06/2017 tarih ve E sayılı yazısında, 4. Köprü’nün bulunduğu alan Göksu yatağı güzergahı içerisindeki iki kıyı kenar çizgisi arasında kalan bölgede Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan (Mersin Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) ve DSİ 6. Bölge Müdürlüğü’nden, sit alanı içerisinde kalan bölge içinde Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından gerekli onay ( dolgu imar planı vb.) ve izinlerin alınması gerektiği belirtilmekte olup, ilgili onay ve izinlerin Silifke Belediye Başkanlığınca alınması, kamulaştırma çalışmalarının yürütülmesi ve bedellerinin ödenmesi, yapılacak çalışmalarda güvenlik önlemlerinin alınması, oluşabilecek her türlü mali ve hukuki sorumluluğun Silifke Belediye Başkanlığı uhdesinde kalması şartı ile yetki devri yapılması teklifinin kabulüne komisyonlarımız tarafından oy çokluğu ile karar verilmiştir.

18 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 541 KONU : Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 76 sayılı kararı ile red edilen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 77 sayılı kararına (Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 153 sayılı kararı (UİP-5966,14)) askı ilan süresi içerisinde yapılan 3 (Üç) adet itiraz teklifi KOMİSYON RAPORU NO :15 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 77 sayılı kararına (Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 153 sayılı kararı (UİP-5966,14)) askı ilan süresi içerisinde yapılan 3 (Üç) adet itiraz Silifke Belediyesi’nin tarih ve 76 sayılı kararı ile reddedilen teklifine ilişkin Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 541 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu'na müştereken havale edilmiştir. Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 153 sayılı meclis kararıyla Mersin İli, Silifke İlçesi, Gazi Mahallesi, 745 ada 2 no.lu parselin 1/1000 ölçekli uygulama imar planında “Lunapark” olarak işaretli iken “Kapalı Pazar Alanı” olarak düzenlendiği, kaldırılan yeşil alan (Lunapark) miktarının altına düşmeden mülkiyeti kısmen Silifke Belediyesi’ne ait olan 743 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 No.lu parseller ile 744 ada 1 ve 4 No.lu parsellerin “Ayrık Nizam 3 kat Taks:0,25 Kaks:0,75 yapılaşma koşuluna sahip Konut Alanı” olarak işaretli iken “Rekreasyon Alanı” olarak düzenlenmesine ilişkin imar planı değişikliği teklifi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarih ve 77 sayılı kararı ile kamu yararı içerdiği anlaşıldığından onaylanmıştır. Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği’nin “ Planların İlanı, İtirazların Kesinleşmesi” başlıklı 33. Maddesi gereğince askıya çıkarılmıştır. Askı süresi içerisinde Mersin İli Silifke İlçesi Gazi Mahallesi 743 ada 13 parsel, 744 ada 1 ve 4 no.lu parsellerin malikleri tarafından 3 (üç) adet itiraz yapılmış olup, Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 76 sayılı kararı ile reddedildiği anlaşılmaktadır. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 76 sayılı kararı ile reddedilen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 77 sayılı kararına (Silifke Belediye Meclisi’nin tarih ve 153 sayılı kararı (UİP-5966,14)) askı ilan süresi içerisinde yapılan 3 (Üç) adet itiraz teklifin idaresinden geldiği şekli ile kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir.

19 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 547 KONU : Mezitli Belediye Meclisi’nin tarih ve 12 Sayılı Kararı ile kabul edilen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 174 sayılı kararı ile onaylanan Mezitli İlçesi, Mezitli Mahallesi, 685 ada 1 ve 4 parsellere ilişkin 1/ ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süre içerisinde yapılan 1 (bir) adet itiraz KOMİSYON RAPORU NO :16 RAPOR Mezitli Belediye Meclisi’nin tarih ve 12 Sayılı Kararı ile kabul edilen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 174 sayılı kararı ile onaylanan Mezitli İlçesi, Mezitli Mahallesi, 685 ada 1 ve 4 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan 1 (bir) adet itiraz Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 547 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan itiraz incelendiğinde; GMK bulvarı üzerinde hiçbir alanda yola bakan cepheden 15 metre çekme mesafesi bulunmadığı, 15 metrelik çekme mesafesi uygulandığında parselin TAKS değerinin kullanılamayacağı ve yapılacak yapının kent estetiği açısından olumsuz olacağı, parselin batısında yer alan çevre duvarının 10 metrede yer alması nedeniyle parselin görsel açıdan olumsuz etkileneceği gerekçesiyle plan değişikliğine itiraz edilerek yeniden görüşülmesi talep edilmektedir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Söz konusu parsellerin batı kısmında Kandak Deresi’ne kadar olan istikametteki parsellerin GMK Bulvarına bakan cephede çekme mesafesinin yürürlükte bulunan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında 15 metre olduğu anlaşıldığından Mezitli Belediye Meclisi’nin tarih ve 12 Sayılı Kararı ile kabul edilen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 174 sayılı kararı ile onaylanan Mezitli İlçesi, Mezitli Mahallesi, 685 ada 1 ve 4 parsellere ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine askı süresi içerisinde yapılan 1 (bir) adet itirazın reddine komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir. .

20 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 583 KONU : Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 4893 ada 14 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi KOMİSYON RAPORU NO :17 RAPOR Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 4893 ada 14 no.lu parsele ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişiklik teklifi ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişiklik teklifi, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin tarih ve 583 sayılı kararıyla İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu’na müştereken havale edilmiştir. Mersin İli, Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 4893 ada 14 parsel, 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında “Belediye Hizmet Alanı” olarak planlanmıştır. Söz konusu alanda Mersin İli sınırları içerisinde üniversite, işletmeler ve resmi kurumlar arası işbirliğinin arttırılması, teknoloji sektörü ve bağlı sektörlerde her türlü altyapı ve eşleştirme hizmetinin sağlanması, geliştirilmesi, ilgili konularda altyapıların kurulması, uzmanlık ve deneyimlerin sunulması, kurumsal yapılanma ve iyi uygulamaların incelenmesi, geliştirilmesi, rekabet yeteneklerinin geliştirilmesi ve bu yönde eğitim ve danışmanlık hizmetinin sunulması ve bu uygulamaların Mersin bölgesindeki tüm aktörlere aktarılması adına İnovasyon Merkezinin kurulması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği ile yaklaşık 20100m²’lik alanda “Turizm+Ticaret Alanı+ İnovasyon Merkezi” alan kullanımı kararı getirilmiş olup yapılaşma koşulu “E:2.00 TAKS:0.50 Yençok: Serbest” olarak belirlenmiştir. Söz konusu alanda aynı zamanda konu ile ilgili ofis, büro, idari birimler vs. yer alabilecektir. Komisyonlarımız tarafından dosya üzerinde, üst ölçekli plan kararları ve ilgili mevzuat çerçevesinde yapılan incelemeler neticesinde; Akdeniz İlçesi, Nusratiye Mahallesi, 4893 ada 14 parsel numaralı taşınmaza ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama imar planı değişiklik teklifinin mekânsal planlar yapım yönetmeliğine uygun olduğu ve kamu yararı içerdiği anlaşıldığından söz konusu imar planı değişikliklerinin kabulüne komisyonlarımız tarafından oy çokluğu ile karar verilmiştir.

21 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/05/2017 Ara Karar No : 525 KONU : Tahsis İptalleri KOMİSYON RAPORU NO :18 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12/05/2017 tarih ve 525 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen; Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın 03/05/2017 tarih, E sayılı yazısına ilgi Sayıştay Başkanlığı’nın 18/04/2017 tarih ve /16909 sayılı yazısı doğrultusunda yapılması istenen tahsis iptalleri ile ilgili teklifin komisyonumuz tarafından incelenmesi neticesinde; Sayıştay Başkanlığı’nın 18/04/2017 tarih, /16909 sayılı yazısı ile Büyükşehir Belediyemizin 2016 yılı hesaplarının Sayıştay Denetçilerinin incelenmesi sonucunda, Denetim Raporunun 19. Maddesinde 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. Maddesinin (h) bendi ve 18. Maddesinin (e) bendine istinaden tahsis edilecek gayrimenkullerin sağlık, eğitim, sosyal hizmet ve turizmi geliştirecek projeler arasında olması gerekmekte olması nedeniyle, tahsis işlemlerinin kanuni şartları yerine getirmeden yapıldığı için geçerliliği bulunmadığı bildirilen; Tarsus İlçesi, Çamalan Mahallesi, 105 ada, 2 parselde kayıtlı taşınmazın, mülga İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi'nin 25/11/2009 tarih ve 1346 sayılı kararı ile Çamalan Köyü Tüzel Kişiliğine 10 yıllığına tahsisinin; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 14/09/2015 tarih, 828 sayılı kararı ile Toroslar İlçesi, Gözne Mahallesi, 1801 parselde bulunan Belediye Hizmet Binası birinci katta 1 odanın Gözne Mahalle Muhtarlığı’na 5 yıllığına tahsisinin, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 09/05/2016 tarih, 421 sayılı kararı ile İlimiz, Erdemli İlçesi, Tömük Mahallesi, 8. Sokakta bulunan Belediye Hizmet Binası zemin katta 1 odasının Tömük Mahalle Muhtarlığı’na 5 yıllığına tahsisinin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15/h ve 75/d maddelerine istinaden ve 18/e maddesine göre iptal edilmesi ile ilgili teklifin İdaresinden geldiği şekli ile kabulüne komisyonumuz tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

22 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/05/2017 Ara Karar No : 527 KONU : Erdemli Belediyesine Tahsis KOMİSYON RAPORU NO :19 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12/05/2017 tarih ve 527 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen; Erdemli Belediye Başkanlığı 06/03/2017 tarih ve sayılı yazısı ile; İlimiz, Erdemli İlçesi, Kargıpınarı Mahallesi, 285 ada, 1 parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan belediye dükkanları üzerinde 2. katta yer alan eski Yöresel Kültür ve Sanat Derneği olarak kullanılan 600 m2’lik yerin, vatandaşlara sosyal, kültürel ve teknik hizmetlerin daha hızlı ve etkili olarak yerine getirilmesi için, Erdemli Belediyesi adına tahsis edilmesi ile ilgili teklifin komisyonumuz tarafından incelenmesi neticesinde; Mülkiyeti Belediyemize ait, İlimiz, Erdemli İlçesi, Kargıpınarı Mahallesi, 285 ada, 1 parsel numaralı taşınmaz üzerinde bulunan belediye dükkanları üzerinde 2. katta yer alan eski Kargıpınarı Yöresel Kültür ve Sanat Derneği olarak kullanılan 600 m2’lik yerin, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 15. maddesinin (h) bendi ve 75. maddesinin (d) bendi ile 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 47. maddesi gereğince ve Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Tahsis ve Devri Hakkında Yönetmelik’in “Tahsis” başlıklı 4. maddesine göre, vatandaşlarımıza sosyal, kültürel ve teknik hizmetlerin daha hızlı ve etkili bir şekilde götürülmesi amacıyla bedelsiz olarak 5 (beş) yıllığına Erdemli Belediyesi adına tahsis edilmesi ile ilgili teklifin İdaresinden geldiği şekli ile kabulüne komisyonumuz tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

23 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 532 KONU : Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi 2969 ada, 1 parsel, Y Blok 9 bağımsız bölüm numaralı taşınmazın Tahir EROL’a tapu devrinin yapılması KOMİSYON RAPORU NO :20 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12/06/2017 tarih ve 532 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen; Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 2969 ada, 1 parsel, Y Blok, 9 bağımsız bölüm numaralı taşınmazın, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesi (e) bendi gereği olarak Tahir EROL’a tapu devrinin yapılması ile ilgili teklifin komisyonumuz tarafından incelenmesi neticesinde; Mersin İli, Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 2969 ada, 1 parsel, Y Blok, 9 bağımsız bölüm numaralı taşınmaz, tapuda Mersin Büyükşehir Belediyesi adına kayıtlıdır. Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 2969 ada, 1 parsel, Y Blok, 9 bağımsız bölüm numaralı taşınmazın satışına yönelik Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 28/04/1994 tarih ve 16 sayılı meclis kararında, belediyemize ait taşınmaz malların 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine göre satış işleminin yapılabilmesi için encümene yetki verilmesi kararı aldığı görülmüştür. 17/10/1995 tarih ve 1384 sayılı Mersin Büyükşehir Belediyesi encümen kararına istinaden; söz konusu taşınmazın tamamının ,00 TL bedelle Tahir EROL’a satıldığı anlaşılmıştır. Tahir EROL isimli şahıs satış bedelinin ödemelerini Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne 03/11/1995 tarih ve numaralı ödeme makbuzu ile idaremize sunmuştur. Bu doğrultuda yapılan araştırmalar neticesinde; Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin encümen kararına istinaden satışı yapılarak hak sahibi olan Tahir EROL’un ödemeye ilişkin yükümlülüklerini yerine getirdiği anlaşılmış olup, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesi (e) bendi gereği olarak tapu devri yapılabilmesi ile ilgili teklifin İdaresinden geldiği şekli ile kabulüne, komisyonumuz tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

24 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 556 KONU : Tarsus Belediyesi 2017 Mali Yılı Ek Bütçe Yapılması KOMİSYON RAPORU NO :21 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12/06/2017 tarih ve 556 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen; Tarsus Belediye Meclisi’nin tarih ve 2017/6-2(66) sayılı kararı ile uygun görülen “Tarsus Belediyesi 2017 Mali Yılı Bütçesine Ek Bütçe Yapılması” ile ilgili teklifin komisyonumuz tarafından incelenmesi neticesinde; İlgili teklifin Belediyesinden geldiği şekli ile kabulüne, komisyonumuz tarafından oy birliği / oy çokluğu ile karar verilmiştir.

25 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 582 KONU : Tahsis KOMİSYON RAPORU NO :22 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12/06/2017 tarih ve 582 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’na müştereken havale edilen; yapımı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiş olan çocuk parkı, üç adet tenis kortu, açık fitness salonu, idari bina ve peyzaj düzenlemesi yapılan alanın 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesi’nin (e) bendi gereği 10 yıllığına Anamur Belediyesi tarafından işletilmek üzere Anamur Belediyesine tahsis edilmesi ile ilgili teklifin komisyonlarımız tarafından incelenmesi neticesinde; İlimiz, Anamur İlçesi, Yeşilyurt Mahallesinde, Anamur Belediyesi sorumluluk alanında bulunan 5360,00 m² büyüklüğündeki alan üzerine, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinin 12/11/2015 tarih ve 1122 sayılı kararı ile, idaremizce, çocuk parkı, üç adet tenis kortu, açık fitness salonu, idari bina ve peyzaj düzenlemesi yapılması kararlaştırılmıştır. Bölge parkı statüsünde değerlendirilerek yapımı gerçekleştirilmiş olan proje kapsamındaki tesislerin işletmesinin Anamur Belediyesi tarafından yapılması hususunda Anamur Belediye Başkanlığı’nın talebi bulunmaktadır. Bu talep doğrultusunda, yapımı Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilmiş olan çocuk parkı, üç adet tenis kortu, açık fitness salonu, idari bina ve peyzaj düzenlemesi yapılan alanın 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18. maddesi’nin (e) bendi gereği 10 yıllığına Anamur Belediyesi tarafından işletilmek üzere Anamur Belediyesine tahsis edilmesi ile ilgili teklifin, iki belediye arasında yapılacak protokol doğrultusunda İdaresinden geldiği şekli ile kabulüne, komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

26 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 533 KONU : Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin Revize Edilmesi KOMİSYON RAPORU NO :23 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12/06/2017 tarih ve 533 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Komisyonu'na müştereken havale edilen; Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 13/05/2016 tarih ve 439 sayılı kararı ile yürürlüğe giren Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin uygulanmasında yaşanan bir takım sıkıntılar nedeni ile günümüz şartlarına uygun olarak revize edilmesi ile ilgili teklifin, komisyonlarımız tarafından incelenmesi neticesinde; 1. Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin 18. maddesinde “S serisinden servis aracı olarak çalıştırılmak istenen araçlar için Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Makine İkmal Şube Müdürlüğünden Servis Araçları Uygunluk Belgesi alınacaktır.” denmekte olup, söz konusu maddenin “Ticari Araçlar Uygunluk Belgesi; Mersin Büyükşehir Belediyesi Makine İkmal Şube Müdürlüğü, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Dairesi Başkanlığı veya Mersin TMMOB (Makine Mühendisleri Odası) tarafından verilecektir. olarak değiştirilmesi, 2. Servis Araçları Hizmet Yönetmeliğinin 10. maddesinin 16. bendinde “ Dış kaporta rengi beyaz ve tonları renkte olacaktır.” denmekte olup söz konusu maddenin 16. bendinin “ Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen kuşakları araç sahipleri araçlarına yaptırmak zorundadır. Özmal taşıtı ile kendi personelini taşıyanlar dış kaporta rengi beyaz ve tonları olmak şartı ile Taksi Sarısı, S plaka dış kaporta rengi beyaz ve tonları olmak şartı ile kuşak Gece Mavisi, AVM’nin servis araçları dış kaporta rengi beyaz ve tonları olmak şartı ile kuşak Çimen Yeşili, Rehabilitasyon Merkezleri servis araçları dış kaporta rengi beyaz ve tonları olmak şartı ile kuşak rengi Bayrak Kırmızısı renginde olacaktır. Kuşak cam altından başlayarak 15 cm genişliğinde olacaktır. S plakalı araçlarda sağ yan, sol yan ve ön cam altında, Özmal ve diğer servis araçlarında ön, arka, sağ yan ve sol yanda olacaktır. ” şeklinde değiştirilmesi, 3. Yönetmelikte belirtilen Tahsis, Ruhsat ve Güzergah izni için istenilen belgelerde düzenlemeler yapılması, 4- Araçların uygun olan dış bölümüne Belediye logolu numara verilmesi, 5- Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin 16. Maddesindeki kuşakların 1 yıl içerisinde tamamlanması, Yukarıda yazılı değişikliklerin yapılarak Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin ekli paraflı şekliyle kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

27 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 529 KONU : 11. Uluslararası Anamur Kültür ve Muz Festivali KOMİSYON RAPORU NO :24 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12/06/2017 tarih ve 529 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu, Etkinlikler ve Tanıtım Komisyonu ile Yurtdışı İlişkiler Komisyonu’na müştereken havale edilen; Anamur Belediye Başkanlığının 29/05/2017 tarih ve sayılı yazısı ile; Temmuz 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 11. Uluslararası Anamur Kültür ve Muz Festivali giderlerini karşılamak üzere belediyemizden ,00 TL maddi destek talebinde bulunmaktadır. Söz konusu festival için talep edilen ,00 TL ödeneğin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın 2017 Mali Yılı ilgili bütçe tertibinden karşılanması ile ilgili teklifin komisyonlarımız tarafından incelenmesi neticesinde; İlgili teklifin İdaresinden geldiği şekli ile kabulüne, komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

28 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 12/06/2017 Ara Karar No : 559 KONU : 40. Güzelyurt Portakal Festivali KOMİSYON RAPORU NO :25 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 12/06/2017 tarih ve 559 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Yurtdışı İlişkiler Komisyonu’na müştereken havale edilen; 40. Güzelyurt Portakal Festivali daveti için, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen; Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran KUTLUGÜN ile 20 Meclis Üyesinden oluşan heyetin “29 Haziran - 01 Temmuz 2017” tarihleri arasında Kıbrıs’ın Güzelyurt Belediyesine resmi görevli olarak gitmeleri ile ilgili teklifin komisyonlarımız tarafından incelenmesi neticesinde; Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut ÖZÇINAR “30 Haziran - 09 Temmuz 2017” tarihleri arasında organize edilecek olan 40. Güzelyurt Portakal Festivali kutlamalarına katılım için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Burhanettin KOCAMAZ’a davet yazısı göndermiştir. Festivalde özellikle “30 Haziran 2017 Cuma günü” düzenlenecek olan kortejde birlikte yürüyüp halkı selamlayabilmek amacı ile belediye başkanı, eşi ve meclis üyelerimizden oluşan heyet Güzelyurt şehrine davet edilmiştir. Aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağının kuvvetlendirilmesi, dil, örf, adet, gelenek ve ikili ilişkilerin pekiştirilmesi amacıyla, Güzelyurt şehrinde düzenlenecek “40. Güzelyurt Portakal Festivali” kortejine “30 Haziran 2017 Cuma günü” belediyemizce katılım sağlanacaktır. Söz konusu davete Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen; Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin KOCAMAZ, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran KUTLUGÜN ile 20 Meclis Üyesinden oluşan heyetin “29 Haziran - 01 Temmuz 2017” tarihleri arasında “Yurtdışına Resmi Görevli-İzinli” sayılmaları, hava yolu ile gidiş-dönüş, konaklama, harcırah ve gerekli tüm harcamaların Özel Kalem Müdürlüğü’nün ilgili bütçe kalemlerinden karşılanmasının kabulüne, komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

29 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ
Ara Karar Tarihi : 10/04/2017 Ara Karar No : 318 KONU : Tapu Devri- Vedat TEMEL KOMİSYON RAPORU NO :26 RAPOR Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 10/04/2017 tarih ve 318 sayılı ara kararı ile Plan ve Bütçe Komisyonu ile Belediyenin Ortak Olduğu Şirketlerin Hesaplarını İnceleme Komisyonu'na müştereken havale edilen; Halkkent Toplu Konut Uygulaması içerisinde bulunan Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 3027 ada, 16 parsel A Blok 2. kat 9 numaralı bağımsız taşınmazın noterden temin edilmiş olan resmi belgeleri ile hak sahibi olduğu belgelenmiş olan Vedat TEMEL veya resmi vekiline 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin ( e ) bendi gereği olarak tapu devri yapılabilmesi ile ilgili teklifin, komisyonlarımız tarafından incelenmesi neticesinde; Mersin İli, Toroslar İlçesi, Arpaçsakarlar, Çavuşlu, Yalınayak Mahalleleri sınırları içerisinde Halkkent Toplu Konut Uygulaması etaplar halinde 1990’lı yıllarda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından planlanmış ve toplu konut yapımına ilişkin iş ve işlemler o tarihte Mersin Büyükşehir Belediyesi şirketi konumunda bulunan Mersin İmar İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından yürütülmüştür. Halkkent Toplu Konut Uygulaması içerisinde bulunan Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 3027 ada, 16 parsel A Blok 2. kat 9 numaralı bağımsız taşınmazın hak sahibi Vedat TEMEL’dir. Vedat TEMEL ve resmi vekili bahse konu taşınmaza ait borçlarını ödediklerini ve tapularını devralmak istediklerini beyan etmişlerdir. Tapu devir işleminin gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulan resmi nitelikte belgelerin iflas etmiş olan Mersin İmar İnşaat ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından tanzim edilmiş olması ve bu şirketinde arşivinin yangın sonucu yok olması sebebiyle temin edilememiş ve bu sebepten de tapu devirleri gerçekleştirilememiştir. Halkkent Toplu Konut Uygulaması içerisinde bulunan Toroslar İlçesi, Yalınayak Mahallesi, 3027 ada, 16 parsel A Blok 2. kat 9 numaralı bağımsız taşınmazın hak sahipliği noter kayıtları ile belgelenmiştir. Bahse konu taşınmazın hak sahibi, noterden resmi belge ile tespit edilen Vedat TEMEL’dir. Bu doğrultuda, noterden temin edilmiş olan resmi belgeleri ile hak sahibi olduğu belgelenmiş olan Vedat TEMEL veya resmi vekiline 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesinin ( e ) bendi gereği olarak tapu devri yapılabilmesi ile ilgili teklifin İdaresinden geldiği şekli ile kabulüne komisyonlarımız tarafından oy birliği ile karar verilmiştir.

30 MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI
II. BİRLEŞİM


"MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları