Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ENERJİ KİMLİK BELGESİ ÖRNEĞİ?

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ENERJİ KİMLİK BELGESİ ÖRNEĞİ?"— Sunum transkripti:

1 www.ekbproje.com

2

3 ENERJİ KİMLİK BELGESİ ÖRNEĞİ?

4 ENERJİ KİMLİK BELGESİ NEDİR? Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesi ile yeni ve mevcut binalar için “Enerji Kimlik Belgesi”düzenlenmesi zorunlu hale gelmiştir. Yeni binalar için uygulama 1 Ocak 2011’de başlamıştır. Mevcut binalar için 2 Mayıs 2017’ye kadar süre tanınmıştır. Mevcut binalar için Enerji Kimlik Belgesi (EKB), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, bünyesinde EKB uzmanı istihdam eden firmalardan biri olan Dİ VEGA ENERJİ VE MY PROFESYONEL ENERJİ şirketimiz tarafından düzenlenmektedir.

5 ENERJİ KİMLİK BELGESİ HAKKINDA MERAK EDİLEN SORULAR?

6 + Binalarda EKB nedir? EKB ne işe yarar? EKB Binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren binanızın enerji performansını gösteren belgedir. +Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Hangi Kanun ve Yönetmeliğe Dayanmaktadır? “5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” ve buna bağlı olarak çıkartılan “Binalarda Enerji Performansı (BEP) Yönetmeliği” hükümlerine göre, yönetmelik kapsamındaki Yeni bina yaptıracaksınız Enerji Kimlik Belgesi (EKB) olmadan ruhsat alamazsınız. Mevcut binanıza en geç 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi almak zorundasınız. Eğer binayı kiralayacaksanız veya satacaksanız Enerji Kimlik Belgesi olmadan bu işlemleri yapamazsınız.

7 + Enerji Kimlik Belgesini (EKB) Almanın Avantajları Nelerdir? Vergi indirimleri, alım satımlarda dairenin değer kazanımı ve yeni binalarda kullanım başladıktan sonra ısıtma, soğutma için yapılacak harcamalarda %50 ye varan tasarruflar gerçekleşecektir. + Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Kaç Yıl Geçerlidir? Enerji Kimlik Belgesi (EKB) düzenleme tarihinden itibaren 10 yıl geçerlidir.

8 + Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Çıkartmamanın Cezası? Enerji Kimlik Belgesi (EKB) yönetmenliğinde göre EKB belgesi bulunmayan dairelerde 20.000,00TL‘ye kadar maddi cezai işlem Çevre ve Şehircilik Bakanlığın ve alt kurumlar aracılığıyla uygulanmaktadır. Ve Daire ile ilgili herhangi bir işlem yapılamaz, kiraya verilemez ve satış işlemi gerçekleştiremez.

9 ENERJİ KİMLİK BELGESİ NEDİR? Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesi ile yeni ve mevcut binalar için “Enerji Kimlik Belgesi”düzenlenmesi zorunlu hale gelmiştir. Yeni binalar için uygulama 1 Ocak 2011’de başlamıştır. Mevcut binalar için 2 Mayıs 2017’ye kadar süre tanınmıştır. Mevcut binalar için Enerji Kimlik Belgesi (EKB), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş, bünyesinde EKB uzmanı istihdam eden firmalardan biri olan Dİ VEGA ENERJİ VE MY PROFESYONEL ENERJİ şirketimiz tarafından düzenlenmektedir.

10 ENERJİ KİMLİK BELGESİ NEDİR? Şirketimiz binaları inceleyerek;  Yapım yılı, yönü, konumu vb. genel bilgileri, binanın;  Hangi malzemelerden inşa edildiği,  Yalıtım durumu,  Çatı, cephe, döşeme ve pencere alanları vb. temel bilgileri,  Isıtma ve/veya soğutma sistemlerinin verimlilikleri,  Sıcak su sistemi ile ilgili teknik bilgileri  Kullanılan aydınlatma elemanlarının tipi, sayısı vb. bilgileri toplar. Elde edilen bu bilgiler ışığında EKB Uzmanı binanının enerji performansına dair gerekli hesaplamaları yaparak Enerji Kimlik Belgesi'ni üretir ve Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından geliştirilen beptr sistemi tarafından onaylatır.

11 ENERJİ KİMLİK BELGESİ NEDİR? Dİ VEGA ENERJİ VE MY PROFESYONEL ENERJİ şirketimiz tarafından verilecek olan belge; düzenlenme tarihinden itibaren 10 yıl geçerli olacaktır. Süre sonunda belge yenilenecektir. Binada; enerji ihtiyacının değişmesine neden olan herhangi bir tadilatın yapılması halinde, Enerji Kimlik Belgesi mevzuatlara uygun olacak şekilde 1 yıl içinde yenilenmelidir.

12 BİNA ENERJİ KİMLİK BELGESİNDE NELER BULUNUR? NELER BULUNUR?

13 ENERJİ KİMLİK BELGESİNDE NELER BULUNUR?  Binalarda konfor koşullarının oluşturulması için gerekli olan minimum enerji ihtiyacını,  Bu konfor koşullarının oluşturulması için binanın ne kadar enerji tüketeceğine dair sınıflandırmayı,  Enerji tüketiminin hangi oranda güneşle, rüzgar, vb. yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını,  Binanın ve içerisinde kullanılan cihazların işletilmesinde çevreye ne kadar CO 2 gazı salımı yapıldığını,  Binanın yalıtım özelliklerini,  Isıtma ve/veya soğutma, havalandırma ve sıhhi sıcak su sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri gösterir.

14 ONAYLANMIŞ ENERJİ KİMLİK BELGESİNDE NELER BULUNUR?

15 ENERJİ KİMLİK BELGESİ ENERJİ KİMLİK BELGESİ NASIL ALINIR? NASIL ALINIR? A

16 ENERJİ KİMLİK BELGESİ NASIL ALINIR?  EKB, yetkili kuruluşun ilgili mühendisleri tarafından verileri toplanıp, bepTR paltformuna işlenen bilgilere göre belge hazılanır ve ilgili İdarece onaylanır.  EKB, bir nüshası bina sahibi, yöneticisi, yönetim kurulu veya Enerji Yöneticisi tarafından muhafaza edilir. Bir nüshası da bina girişinde rahatlıkla görülecek bir yerde asılı bulundurulur.  EKB binanın yıllık enerji ihtiyacının değişmesine yönelik herhangi bir uygulama yapılması durumunda mevcut yönetmeliğe uyacak şekilde yenilenir. Enerji Kimlik Belgesi almak için www.ekbproje.com ile irtibat kurmaları gerekir. www.ekbproje.com

17 ENERJİ KİMLİK BELGESİ ENERJİ KİMLİK BELGESİ AVANTAJLARI NELERDİR? AVANTAJLARI NELERDİR?

18 ENERJİ KİMLİK BELGESİ AVANTAJLARI NELERDİR?  2011-2015 arası Yalıtım Malzemeleri için KDV (%18) den %1 e indirilmesi  2011-2017 arası Yalıtım Malzemeleri için KKDF ve BSMV oranı %0 olması  2015-2023 arası EKB sınıfı A olan%25,B olan%20,C olan %15 elektriği daha ucuz kullanacaktır.  2015-2018 arası Enerji Verimliliği Uygulamalarında Kredilerde Özendirici Sübvansiyonlar; EKB sınıfı A olan%25,B olan %20, C olan %15 oranında alır.  2018-2020 arası Binalar için Alım-Satım Vergisi İndirimi; EKB sınıfı A olan %75, B olan %50, C olan %25 oranında yararlanır.  2019-2023 arası Binalarda Emlak Vergisi İndirimi; EKB A olan %75, B olan %50, C olan %25 oranında yararlanır.  EKB sınıfı A olan binanın enerji tüketimi ve CO2 salımı düşük olacağı için EKB sınıfı G olan binaya göre konfor, satım ve kiralamada daha avantajlı durumda olacak.

19 ENERJİ KİMLİK BELGESİ AVANTAJLARI NELERDİR? Apartmanlarda Yalıtımsızlığın Nedenleri Komşularla İşbirliği Eksikliği Farkındalık Problemi Maddi Problemler İhmalkarlık Anket sonucu

20 ENERJİ KİMLİK BELGESİ ENERJİ KİMLİK BELGESİ BİNA YALITIM YÖNETMELİĞİ BİNA YALITIM YÖNETMELİĞİ

21 BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI YÖNETMELİĞİ - BİNA YALITIMI  Bina Yıllık Isıtma Enerjisi İhtiyacı < TS 825 Standardı sınır değeri,  Bina yapı bileşen yüzeyleri TS 825 Standardına uygun yalıtılır,  Bina bağımsız bölümleri arasındaki ısı kazanç ve kayıpları için duvar, tavan, taban gibi yapı elemanları arasında R direnci en az 0,80 m2K/W sağlayacak şekilde yalıtılır,  Yapı ve yalıtım malzemelerinin standarda uygunluğuna dikkat edilmesi, yapı ve yalıtım malzemelerinin CE ve G uygunluk işareti aranması,  Asgari hava sirkülasyonu ve sızdırmazlık uygulamaları yapılması,  Yönetmelikte belirtilmeyen hususlarda TS 825 standardına uyulması esastır.

22 BİNA YALITIMINDA BİNA YALITIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

23 BİNA YALITIMINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER Konutların ısıtılması veya soğutulması için tüketilen enerji miktarını azaltmanın en etkili yolu ısı yalıtımı yapmaktır. Yönetmeliklere ve standartlara uyan;  Yüksek ısı yalıtım özelliği,  Ses yalıtımı,  Su yalıtımı,  Yangın yalıtımı,  Difüzyon özellikli,  Radyoaktif yalıtımı,  Hafif özelliği,  Yılın tüm aylarında uygulanabilir özellikte olan,  Kimyasal tepkimesiz,  Isı köprüsü oluşturmayan,  Atmosferik şartlara dayanıklı,  İnorganik, toksik içermeyen, zararsız,  Mikroorganizmalardan etkilenmeyen,  İç ve Dış cephe ve yüzeye uygulanabilen, Ürün grubundan yani kompozit sıvalar tercih edilmelidir. Böylece herbiri için ayrı maliyetlere katlanmak yerine tek bir ürünle bina ömrü süresi kadar garantili bir ürünü, uzman ellerle yaptırarak yalıtımda kusursuz binalara geçilebilir.

24 YALITIMLI BİNA TERMAL KAMERA GÖRÜNTÜSÜ YALITIMDAN ÖNCE YALITIMDAN ÖNCE YALITIMDAN SONRA YALITIMDAN SONRA

25 YALITIMLI BİNA TERMAL KAMERA GÖRÜNTÜSÜ

26 Enerji Kimlik belgesi yapınızın Enerji Performansınızı belirler. Yapınızın Bir Kimliği Olsun!

27 YETKİ BELGEMİZ

28

29 Bizi dinlediğiniz için teşekkür ederiz. Enerji Kimlik Belgesi Danışma Hattı : 0850 304 12 16


"ENERJİ KİMLİK BELGESİ ÖRNEĞİ?" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları