Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

7. CNC TAKIM TEZGAHI PERİYODİK BAKIMLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "7. CNC TAKIM TEZGAHI PERİYODİK BAKIMLARI"— Sunum transkripti:

1 7. CNC TAKIM TEZGAHI PERİYODİK BAKIMLARI
7.1. Günlük Bakımlar Her gün iş bitiminde tezgah operatörü, aşağıdaki işlemleri yapmalıdır: Tezgahın enerjisinin tezgah kitapçığında anlatılan sıra ile kesilmesi Tezgahta birikmiş talaşların temizlenmesi Tezgahların uzak gibi çalışan kısımlarının koruyucu yağ ile yağlanması. Bu işlem özellikle suda çözünen soğutma sıvısı kullanıldığında önemlidir.

2 Tezgah operatörü, her gün işe başlamadan önce aşağıdaki kontrolleri yapmalıdır Yağlama tankındaki yağ seviyesi - Operatör paneli ve elektrik panosunun temizliği, - Yağ ve hava kaçakların olup olmadığı, - Tezgahın aynası (torna için)paleti (işlem merkezlerinde) ve takım magazininin temizliği, - Kızaklarda talaş olup olmadığı, Hidrolik tankındaki yağ seviyesi, - Hidrolik basınçların, - Elektrik panosundaki havalandırma fanlarının çalışıp çalışmadığı, - Anormal ses ve titreşim olup olmadığı, Kumanda panelinde alarm olup olmadığı ve takımların sağlamlığı

3 7.2. Haftalık Bakımlar - Bütün ikaz lambalarının bozuk olup olmadığı,
- Hidrolik yağ seviyesi, - Basınç momentleri, - Kağıt bant şerit okuyucunun temizliği. - Kısa test programları çalıştırılır. Tezgah miline verilecek devir sayısı ve ilerleme hızları minimum ve maksimum değerler değerler arasında girilerek denenir. Bu testlerde elde edilen bulgular not edilir, nedenleri araştırılıp giderilmeye çalışılır. - Tezgah ve çevre ekipmanları üzerinde bulunan bütün fanların yeterli hava sirkülasyonunu sağlayıp sağlamadıkları araştırılır.

4 7.3- Aylık Bakımlar - Bütün devre bağlantılarının uygun şekilde takılı olup olmadıkları kontrol edilir. - Elektrik panoları ve hava filtresinin temizliği - Tezgah limit switchleri - Buton ve anahtarların çalışıp çalışmadığı - Bir iş parçası programı talaş kaldırmadan çalıştırılarak test edilir ve eksen hareketleri izlenir. - Manuel olarak yağlanması gerekli olan yerler yağlanır. - Ölçme sistemlerinin muhafazalar çıkarılır, varsa pislik ve yağlar temizlenir.

5 7.4. Üç Aylık Bakımlar - Tezgahın seviye kontrol
- Sonsuz vida ile dişli arsında boşluk olup olmadığı, - Soğutma sıvısı takının temizliği, - Elektrik panoları,hava ve yağ filtreleri temizlenir ve gerekirse yenisi ile değiştirilir.

6 7.5. Altı Aylık Bakımlar - Hidrolik yağım değiştirip, tankın temizlenmesi, - Hidrolik yağ filtresinin temizlenmesi, - Ayna dişlisi yağının değiştirilmesi. - Birbirleriyle karşılıklı bağımlılığı olan hız, voltaj ve bunları izleyen hatalar ölçülür. Elde edilen veriler ilk montajda ölçülen değerlerle kıyaslanır.

7 7.6. Yıllık Bakımlar CNC sistemlerindeki her bir devre ve devre elemanının mükemmel olup olmadığına bakılır. - Kontak noktalarının temizliği gözden geçirilir. - Kapılar ve sızdırmazlık elemanları, bağlantı vidalarının sıkılı olup olmadıkları kontrol edilir. - Tezgah konsolu vakumlu temizleyici veya yumuşak fırçalarla temizlenir. - Delikli kağıt şerit okuyucusunun çalışma durumu, tezgahın hassasiyet değerleri kontrol edilir. - Güç kaynağı (Power Supply) voltaj çıkışının uygun olup olmadığına bakılır. - Bir parça programı test edilerek tüm fonksiyonların doğrulukları araştırılır.

8


"7. CNC TAKIM TEZGAHI PERİYODİK BAKIMLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları