Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. GİRİŞİMCİLİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. GİRİŞİMCİLİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI."— Sunum transkripti:

1 Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. GİRİŞİMCİLİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2 Genel Bakış Neden Girişimcilik? Girişimcilik ve kendi işini kurma olgusu gün geçtikçe daha önemli hale gelmektedir. İnsanlar gün geçtikçe ağırlaşan çalışma şartlarından dolayı kendi işlerini kurmaya yönelmektedirler.

3 Gazetelere ya da çeşitli dergilere baktığımız zaman sıklıkla başarı hikayelerine rastlıyoruz. Çalışma şartlarından bunalan, ailesine daha fazla zaman ayırmak isteyen, kendi işinin patronu olmak isteyen, gelir düzeyini yeterli görmeyen ya da hayatına farklı bir anlam katmak isteyenler girişimcilik macerasına atılmaktadırlar.

4 Girişimcilik yolu oldukça meşakkatli olmakla birlikte doğru yerden başlayanlar hayatlarını değiştirebilmektedirler.

5 NE YAPMALIYIM?

6 GİRİŞİMCİ OLMAK İÇİN ŞU ADIMLARI TAKİP ETMENİZ YETERLİ OLACAKTIR Orijinal bir fikir Bu fikri hayata geçirebileceğiniz bir yeteneğiniz ya da eğitiminiz Pazar araştırması Finansal destek araştırması Biraz açalım

7 Örneğin çok güzel ev yemekleri yapıyorsunuz. Aşçılık konusunda çok çok iyisiniz. Bu yeteneğinizi nasıl herkese gösterebilecek bir girişimcilik örneği sergileyeceksiniz?

8 Pazar araştırması yaparak başlayacaksınız. Kendi işinizi kurmayı düşündüğünüz şehirde “sizinle aynı işi yapan kaç işyeri bulunmaktadır, bunların niteliği nelerdir” gibi basit bir araştırma.

9 Örneğin Bolu’da ev yemekleri yapan 8 işletme bulunmaktadır. Şehir merkezinde sizin potansiyel müşteriniz olabilecek nüfus sayısı ise yaklaşık 12.000 civarındadır. Potansiyel sizin işyerinizi kurmanıza yeterli gibi görünmektedir.

10 İşyerinizi açmak için bölge seçimi ve mekan seçimi önemlidir. Rakibin çok olmadığı ve müşteri potansiyelinin yüksek olabileceği mekanlar tespit etmek önemlidir. Seçeceğiniz mekanın kuracağınız iş tipine uygun özelliklerde (havalandırma, doğalgaz erişimi vs.) olması hayati önemdedir.

11 Herşey tamam da sermayem yok! Günümüzde bu soruyu bir çok girişimci adayı sormaktadır. Ama çok basit bir araştırmayla bu sorunun üstesinden gelinebileceğini bir çok kişi bilmemektedir.

12 Sermaye Nasıl Elde Edilir? Öncelikle DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI web adresinden Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Kursu’na kayıt olunur. www.marka.org.tr

13 Sermaye Nasıl Elde Edilir? Bu kurs başarıyla tamamlandıktan sonra www.kosgeb.gov.tr adresinden KOSGEB destekleri ile ilgili bilgi alınarak kurmayı düşündüğümüz iş ile ilgili başvuru yapılır. www.kosgeb.gov.tr

14 KOSGEB DESTEKLERİ KOSGEB girişimcilere makine, teçhizat, tadilat gibi konularda 30.000 Tlye kadar %60 (kadınlara %70) hibe desteği vermektedir.

15 KOSGEB DESTEKLERİ KOSGEB proje yazımı ve hibe destekleri sürecinde Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi İngilizce Öğretmeni İsmail ULUTÜRK sizlere destek olacaktır.

16 MUMPRENEURS IN ACTION AB EĞİTİM VE GENÇLİK PROGRAMLARI MERKEZİ BAŞKANLIĞI tarafından desteklenen bir GRUNDTVIG öğrenme ortaklığı projesidir.

17 MUMPRENEURS IN ACTION Amacı kadınlarda ve özellikle annelerde girişimcilik olgusunun yerleştirilmesi ve desteklenmesi olan projemizin 4 yurtdışı ortağı bulunmaktadır.

18 MUMPRENEURS IN ACTION Projemiz ile ilgili detaylı bilgiye http://mumpreneursproject.word press.com/ internet adresinden, https://www.facebook.com/page s/Mumpreneurs-In- Action/256417151070174?fref=t s facebook sayfasından (İngilizce) ve kurumumuzdan ulaşabilirsiniz. http://mumpreneursproject.word press.com/ https://www.facebook.com/page s/Mumpreneurs-In- Action/256417151070174?fref=t s

19 TEŞEKKÜRLER "Bu proje, Avrupa Komisyonu ve Türk Ulusal Ajansının desteği ile yürütülmektedir. Yayın içeriğine dair sorumluluk tamamen yayıncıya aittir ve yayında yer alan bilgilerin doğruluğundan Avrupa Komisyonu ve Türk Ulusal Ajansı hiçbir şekilde sorumlu değildir”


"Bolu İzzet Baysal Halk Eğitimi Merkezi ve A.S.O. GİRİŞİMCİLİK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları