DİL NEDİR? Dil veya lîsan, insanlar arasında anlaşmayı sağlayan doğal bir araç, kendisine özgü kuralları olan ve ancak bu kurallar içerisinde gelişen canlı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
VOLKANLAR FELAKET Mİ, NİMET Mİ?
Advertisements

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKULTESİ
GÖSTERGE GÖSTERGE BİLİM GÖSTERGE ÇEŞİTLERİ
ÇEVRE VE DOĞAL KAYNAKLAR EKONOMİSİ
BÖLÜM 2. EVRİM ÖRÜNTÜSÜ Evrimsel Analiz sayfa 37-72
Hazırlayanlar Murat Kaya Emel Yıldırım Fevzullah Kurt
İLETİŞİM VE ÖĞRENME BECERİLERİ
Felsefe Nedir? Aristoteles'in ünlü yapıtı Metafizik
MORFOLOJİYE GİRİŞ.
GENEL ve TEKNİK İLETİŞİM
Dilin Tanımı ve Özellikleri
HEMŞİRELİK FELSEFESİ HATİCE OLTULUOĞLU.
ATOM TEORİLERİ.
Atomu oluşturan parçacıklar farklı yüklere sahiptir.
101-TÜRK DİLİ DERSİ GÜZ DÖNEMİ 1. HAFTA
İLETİŞİM - DİL VE KÜLTÜR İLİŞKİSİ
DİL VE KÜLTÜR.
BU GÜRÜLTÜ BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR!!!
=>SES BİLGİSİ
TOPLUMSAL TABAKALAŞMA
EKLER.
Anlamlandırma.
TÜRKÇENİN YOZLAŞMASI.
YAKUP KADRİ KARAOSMANOĞLU VE YABAN
Bu çalışma ilköğretimin
İletişim.
ATOMUN YAPISI.
1 P A R Ç A D A A N L A M TÜRKÇE / Parçada Anlam Parçanın Konusu Parçanın Başlığı Anahtar Sözcükler.
Aşağıdaki çarpma işlemlerini, zihinden yapınız.
7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI
PSİKOLOJİ İLE DİĞER BİLİM DALLARI ARASINDAKİ İLİŞKİ
Maddenin Tanecikli Yapısı
ATOM.
1.  Teknik, ekonomik, sosyolojik ve psikolojik bağlamlarda ve her türlü örgütlerde ge r çekleşmekte olan girişimciliğin günümüzde çok çeşitli tanımları.
EVRENİN ÖYKÜSÜ Evren atomlardan galaksilere kadar var olan herşeydir. Astronomlar evreni incelemeye başladıktan beri onun nasıl ortaya çıktığını merak.
ATOMUN YAPISI.
1 U.A SİYASİ KURULUŞLAR HAFTA I GİRİŞ. 2 U.A Sistemin Unsurları A) Devletler B) Devlet Niteliği Kazanmamış İnsan Toplulukları C) U.A Örgütler D) Gerçek.
Kelime Türleri İsim soylu sözcükler de yediye ayrılır:
KISIM 4 Sınıfta Biliş. KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 12 Öğrenmek İçin Okuma.
MORFOLOJİYE GİRİŞ.
KİMYA -ATOM MODELLERİ-.
JEOLOJİ DERSİ.
Fen ve Teknoliş ışık ve ses.
DERS: Bilişim Teknolojileri Dersi ÖĞRETMEN: Yusuf Ziya Kınacı
DOĞAL SÜREÇLER Evren ve Dünya’mız Nasıl Oluştu? Bilim insanları, evrenin oluşumu hakkında tarih boyunca değişik görüşler ortaya atmıştır. Fakat bu görüşler.
GAZLARIN KİNETİK TEORİSİ. Kinetik Teori Gaz taneciklerinin davranışlarını açıklamak için geliştirilen teoriye kinetik teori denir. Kinetik teoriye göre:
İŞLEVSELCİLİK ÇOK ANLAMCILIK.
Kurgusal Tarih Tasarımları
Deney Bilimsel bir gerçeği kanıtlamak için yapılan deneyler, bilimsel olayların çocuklar tarafından somut bir şekilde yapılmasını sağlamakta ve çocukların.
ORTA VE YENİÇAĞDA PSİKOLOJİNİN GELİŞİMİ VE ÇEŞİTLİ PSİKOLOJİK AKIMLAR
ATOMUN YAPISI.
İsİmler(ad) Nedİr? İsim: Arapçadan Türkçeye geçmiş bir sözcüktür. Türkçesi addır. İsimler, canlı-cansız, somut-soyut varlık veya olayların hepsini ayrı.
TÜRKÇENİN YOZLAŞMASI.
Türk «Dilinde» Bozulma ve Dilde Yozlaşma
İşletme kavramı öncesi dönem 1880 öncesi dönemi kapsar.1880 öncesi dönemde yönetim gereken kuruluşların çok az olması, kendi yönetim anlayışlarına göre.
Evren: İçerisinde galaksilerin, gezegenlerin yıldızların, meteorların, kuyruklu yıldızların vb. bütün gök cisimlerini barındıran ve yer küre de dahil olmak.
“Bilgi” Kavramıyla Anlaşılan şey Nedir?.  Bilgi edinme insanın en temel güdülerinden birisidir.  İnsan bu özelliği sayesinde diğer canlılardan ayrılır.
DOKU.
Kurgusal Tarih Tasarımları
İŞLETME YÖNETİMİNİN TARİHSEL GELİŞİM SÜRECİ
Erken Çocukluk Döneminde Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Dil Nedir? Dil, insanlar arasında anlaşmayı sağlayan, kendisine özgü yasaları olan ve ancak bu yasalar çerçevesinde gelişen, temeli bilinmeyen zamanlarda.
TEST 1.
Yazı Sistemleri.
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Hayatın Başlangıcı Bu konuda birçok görüş ve hipotez vardır.
Sunum transkripti:

DİL NEDİR? Dil veya lîsan, insanlar arasında anlaşmayı sağlayan doğal bir araç, kendisine özgü kuralları olan ve ancak bu kurallar içerisinde gelişen canlı bir varlık, temeli tarihin bilinmeyen dönemlerinde atılmış bir gizli anlaşmalar düzeni, seslerdenörülmüş toplumsal bir kurumdurinsanlartarihinseslerdentoplumsalkurumdur

DİLİN DOĞUŞU Dilin nasıl oluştuğunu kesin olarak bilebilmenin bir yolu yoktur. İzleri yarım milyon yıl öncesine kadar dayanan insan yaşamına bakıldığında insanların bu işi nasıl geliştirdiklerine dair bir kanıt bulunamamıştır. Bu kanıt boşluğunda birçok teori ortaya atılmıştır. 1) Yansıma Teorisi: İlk insanlar, çevrelerindeki sesleri taklit ederek ilkel dilleri oluşturmuşlardır. Modern bütün dillerde doğal ses yansımalarına karşılık gelen kelimeler bulunmaktadır. Bu da yansıma teorisini desteklemektedir. Türkçede Vızıltı, mırıltı, fısıltı, gürültü, çatırtı, patırtı, havlama, horlama gibi kelimeler yansıma kelimelerdir. Buna rağmen somut olmayan, ses olgusuna sahip olmayan kelimelerin oluşumunu bu teori ile açıklamak zordur.insanlar 2) Ünlemler Teorisi: İlk insanlar; korkularını, acılarını, sevinçlerini, ruh hâllerini dışa vuran sesler oluşturmuşlar ve böylece dil oluşmuştur. 3) Birlikte İş Teorisi: İlk insanlar, işleri birlikte yapmaya başlamışlar ve birlikte tempo oluşturmuşlardır. tempo