Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Evren: İçerisinde galaksilerin, gezegenlerin yıldızların, meteorların, kuyruklu yıldızların vb. bütün gök cisimlerini barındıran ve yer küre de dahil olmak.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Evren: İçerisinde galaksilerin, gezegenlerin yıldızların, meteorların, kuyruklu yıldızların vb. bütün gök cisimlerini barındıran ve yer küre de dahil olmak."— Sunum transkripti:

1 Evren: İçerisinde galaksilerin, gezegenlerin yıldızların, meteorların, kuyruklu yıldızların vb. bütün gök cisimlerini barındıran ve yer küre de dahil olmak üzere meydana gelen sonsuz boşluğa evren denir.

2  Bütün varlıkları her yandan kavrayan sonsuz boşluğa denir.

3  Tarih boyunca evrenin nasıl oluştuğu sürekli tartışılan bir konu olmuştur ve insan ilk çağlardan beri merak eden bir varlıktır. İçinde bulunduğu evreni ise merak ederek araştırmıştır ve 1600'lü yıllarda Newton hareketsiz ve başlangıcı olmayan evren görüşünü ortaya atmıştır fakat evrenin genişlediği bilinmektedir. Evren genişliyorsa gök cisimleri eskiden birbirlerine daha yakın olmalıdır ve evren daha sıkışık olmalıdır görüşlerinden yola çıkarak Belçikalı bilim insanı Georges Lemaitre 1927 yılında Bing Bang (Büyük Patlama) Teorisi'ni ortaya koymuştur. 1929 yılında da astronom Edwin Hubble yaptığı araştırmalarla evrenin sürekli genişlediği görüşünü desteklemiştir.

4  Bu görüşü Georges Lemaitre isimli bilim insanı 1927 yılında ortaya atmıştır. evrenin nasıl başladığına dair bir açıklama sunan teorilerden en bilindik olanıdır. En basit haliyle, bu teori evrenin küçük bir tekillik ile başladığını söyler ve sonrasında da bugün bilebildiğimiz kadarıyla 13.8 milyar yıldır da şiştiğini ileri sürer. Çünkü mevcut araç gereçlerle astronomlar evrenin doğum anını tam olarak bilemiyorlar ve Büyük Patlama hakkındaki kavrayışımız; matematiksel teori ve modelleri temel alıyor. Bunun yanı sıra, astronomlar kozmik mikrodalga arka planı olarak bilinen genişleme fenomeninin “ekosunu” duyabiliyorlar. “Büyük Patlama Teorisi” ifadesi, astrofizikçiler arasında on yıllardır oldukça popüler olmasına rağmen, ana akım medyada 2007 yılında aynı isimle Amerika’da yayınlanmaya başlayan ve içlerinde bir astrofizikçinin de bulunduğu birkaç araştırmacının akademik ve ev yaşamını konu alan komedi dizisi ile popüler olmaya başladı.

5

6

7

8

9

10


"Evren: İçerisinde galaksilerin, gezegenlerin yıldızların, meteorların, kuyruklu yıldızların vb. bütün gök cisimlerini barındıran ve yer küre de dahil olmak." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları