ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SAĞLIK TURİZMİ DEVLET DESTEKLERİ
Advertisements

DIŞ TİCARET BİRİMİ DEİK TEMSİLCİLİĞİ
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
 Önemli siyasi ve ticari bir partner olan AB’nin KOBİ ve esnaf-sanatkar mevzuatını ve ilgili diğer mevzuatını incelemek, gerekli olanlarını tercüme etmek,
2011 MİLANO ULUSLAR ARASI MOBİLYA FUAR RAPORU 2011 Salone Internazionale del Mobile.
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi
Meriç Belediyeler Birliği
KAHRAMANMARAŞ METAL MUTFAK EŞYASI SEKTÖR STRATEJİSİ 27 Eylül 2012 KMTSO.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SOĞANCI Dış Ticaret Uzmanı Haziran 2014.
Millî Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü
2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ.
İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı Kasım.
Amerikan Ticaret Müsteşarlığı 2013
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
SEKTÖREL DIŞ TİCARET ŞİRKETLERİ (SDŞ)
“Kümelenme ve Uluslararasılaşma”
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Dairesi 3 Aralık 2010 GEBZE T.C.
ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
ULUSLAR ARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ (UR-GE) PROGRAMI
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI.
İhracatta Devlet Yardımları -Uluslar arası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (2010/8 sayılı Tebliğ) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği.
T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Meral ŞENGÜL İhracatı Geliştirme Uzman Yardımcısı 30.
TİCARET, YENİLİK VE TEKNOLOJİ BİR ADIM ÖTENİZDE. Ege İhracatçı Birliklerine üye 7000’in üzerinde ihracatçı firma 12 sektörde, 181 ülkeye 7 milyar $’ın.
TOBB AB ÇALIŞMALARI : NASIL HAZIRLANIYORUZ? FAALİYETLERİMİZ 23 Şubat 2007.
YENİ İHRACAT DESTEKLERİ - Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) -Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği İhracat Genel.
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DEVLET DESTEKLERİ.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI PAZAR ARAŞTIRMASI VE PAZARLAMA FAALİYETLERİ - İBGS 2009/5 YURTDIŞINDA DÜZENLENEN FUARLARA KATILIM - İBGS 97/5.
Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika’ya Açılan Kapısı» THE GATEWAY TO AFRICA.
YURTDIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ
TİCARETTE TEKNİK ENGELLER Şubat 2013 ÜRÜN GÜVENLİĞİ VE DENETİMİ (ÜGD) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
FUAR DEĞERLENDİRME TOPLANTISINAHOŞGELDİNİZ. Güç Birliğinin Eseri İFEXPO.
ÇERKEZKÖY TİCARET VE SANAYİ ODASI. Hannover Messe Sanayi ve Endüstri Fuarı dünyanın en dinamik ve kapsamlı fuarlarından biridir.
TÜRKİYE-AB KATILIM MÜZAKERELERİNDE MEVCUT DURUM
ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ. MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler Operasyonel Hizmetler Maddi Destekler.
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlık Bürosu Müdürlüğü’nün başlıca görevleri arasında; Yönetim Kurulu ve Meclis toplantılarının gündemlerini.
İHRACAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. ULUDAĞ TEKSTİL İHRACATÇILARI BİRLİĞİ (UTİB) 2015 DEĞERLENDİRME 2015 FAALİYETLER 2016 TAKVİMİ.
ARAŞTIRMA, GİRİŞİMCİLİK VE MESLEKLERİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ EKİM – KASIM – ARALIK 2015 DÖNEMI FAALIYETLERI.
Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN UYGULAMAYA YÖNELİK İLERLEMELERİ Yönetim Kurulu Toplantısı 16 Aralık 2009 MEBGEP FAALİYETLERİNİN.
Teknik Müşavirlik Sektörünün Desteklenmesi 2014/10 sayılı Karar Kapsamlı müteahhitlik projelerinin yurtdışında üstlenilmesi; projelerin teknik şartnamesinin.
İHRACATA YÖNELİK DEVLET DESTEKLERİ ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ 2010/8 sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi.
Türkiye’nin dünyaya anlattığı hikayesi imalattaki gücüyle başlıyor, ihracattaki potansiyeli ile devam ediyor..
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROGRAMI II SUNUM İÇERİĞİ :  PROJE FAALİYETLERİ  PROJEDEN ELDE EDİLEN KAZANIMLAR  PROJENİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ  YENİ EŞLEŞTİRME.
Heyet İstatistikleri İran Yabancı firma ile İkili iş görüşmesi gerçekleştirildi. Firma İran ile görüşmelere devam etmektedir. Firma İran’a ihracat gerçekleştirdi.
KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ.
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
AHUM Destekleri: İHRACAT UYGULAMASI
Yrd Doç Dr Turhan ŞALVA İş Sağlığı ve Güvenliği
2016 Kayseri Ticaret Odası.
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu İHRACAT DESTEKLERİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
KOBİ VE KÜMELENME DESTEKLERİ DAİRESİ
ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu SAĞLIK TURİZMİ
Uluslararası Fuarların Ülke ve Şehir Ekonomisine Katkısı
İHRACATIN FİNANSMANINDA
Fikri Mülkiyet ve Gümrük Mevzuatı Masaları
DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET SEKTÖRLERİNE YÖNELİK DESTEKLER VE ÇALIŞMALAR
AZERBAYCAN İŞ GEZİSİ Çerkezköy, Tekirdağ – 2019.
Sunum transkripti:

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

MÜDÜRLÜĞÜMÜZ FAALİYETLERİ  Danışmanlık Niteliğindeki Hizmetler  Operasyonel Hizmetler  Maddi Destekler  Yurt Dışı Sektörel Organizasyonlar

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ DANIŞMANLIK HİZMETLERİMİZ

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ  Pazar Araştırmaları,  İhracat Danışmanlığı,  Küresel Ekonomik Görünüm Raporları  Fuar Düzenleme ve Katılım Danışmanlığı,  AB Mevzuat ve Uygulamaları Hakkında Danışmanlık,  Diğer (yabancı ülke ya da bölgeye özel sorular, yurtdışı devlet destekleri, yabancı yatırımcılara sunulan İzmir yatırım ortamı vs. konulara ilişkin sunulan bilgiler) MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YUKARIDA BELİRTİLEN HİZMETLERİNDEN EKİM-KASIM-ARALIK 2015’TE 50 ODAMIZ ÜYESİ FİRMA FAYDALANDI.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Müdürlüğümüz tarafından Ekim – Aralık ayları arasında sunulan bilgilendirme faaliyetlerimiz;  Yabancı Ülke veya Sektör Araştırması,  İhracat Destekleri vb. Konularda Hazırlanan Raporlar,  Üyelerin Bilgisine Sunulan Fuar, Konferans, Toplantı vb. Mesleki Konular. MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN YUKARIDA BELİRTİLEN HİZMETLERİNDEN 30 ODAMIZ ÜYESİ FİRMA FAYDALANDI.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ LOBİ FAALİYETLERİMİZ  “Geçici Koruma Statüsündeki Suriyelilere Yönelik Ekonomi, İşgücü ve Kalkınma Çalışma Grubu Taslak Eylem Planı” konusunda Odamız görüşlerini TOBB'a ilettik.  Üye firmalarımızın yaşanan kriz dolayısıyla Rusya ile ticaretlerinde yaşadıkları sorunlara ivedilikle çözüm bulunması konusunda Rusya ve Türkiye’de ilgili mercilere Oda olarak yazı yazdık.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ OPERASYONEL HİZMETLER

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ ODAMIZDA12 ADET HEYET AĞIRLADIK

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Her yıl düzenlediğimiz Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’ni düzenledik.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Türkiye – İtalya İş Birliği Toplantısı gerçekleştirdik.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Almanya’da düzenlenen Dünya’nın en önemli gıda ve içecek fuarına ziyaret organizasyonu gerçekleştirildik. Yurt içinde düzenlenen 13 sektörel fuara ise grup ziyaret organizasyonları düzenlendik. Bu organizasyonlarımızdan toplam 416 üyemiz faydalandı.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ MADDİ DESTEKLER

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Yurtiçi ve Yurtdışı Fuar Teşvikleri: Onlarca üye firmamıza yurt içinde ve yurt dışında katıldıkları fuarlar kapsamında maddi destek verdik.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Fuarlara bireysel olarak katılamayacak olan üyelerimize maddi destek vermek ve bu üyelerimizi Odamızın bilgi ve tecrübe birikimi altında toplamak amacıyla 1 adet yurt içinde şemsiye stand organizasyonu gerçekleştirdik.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ YURT DIŞI SEKTÖREL ORGANİZASYONLAR

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanımız Rebii Akdurak ve Odamız YK üyeleri ile Meclis Üyelerinden oluşan 134 kişilik heyet ile 9-10 Kasım 2015 tarihleri arasında Selanik’i ve Ata’mızın evini ziyaret ettik.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ  Cezayir ve Fas’a yönelik otomotiv sektörel ticaret heyeti gerçekleştirdik. Otomotiv yedek parça üreticisi 10 firmadan oluşan 14 kişilik heyetimiz, Cezayir ve Fas’ta iş görüşmeleri gerçekleştirdi ve her iki ülkede de faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara ziyaretler düzenlendi.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ 11 – 14 Kasım 2015 tarihleri arasında 68. İnşaat, Altyapı ve Müteahhitler Meslek Grubu üyelerinden ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Daire Başkanlığı görevlilerinden oluşan 15 kişilik heyet ile Hollanda ve Belçika'ya hafriyat geri dönüştürme makinelerini incelemek üzere sektörel inceleme gezisi düzenledik.

TEŞEKKÜR EDERİZ…