Araştırmanın Başlığı Kayseri Melikşah Üniversitesi psikoloji bölüm öğrencileri ile diğer bölüm öğrencilerinin empati yapma eğilimlerinin incelenmesi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
PARAMETRİK HİPOTEZ TESTLERİ
Advertisements

Semptom Alt Boyutu Puanı Yaşam Kalitesi Puan Ortalaması
EĞİTİM VE ÖĞRETİM FAALİYETLERİNDE TEKNOLOJİ KULLANIMI
PSİKOLOJİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Araştırma Projesi Sunumu Danışman
Üniversite öğrencilerinin video oyunlarına olan alışkanlıkları
FSM Feyza TOKER Sümeyye DUMAN Maide GÖKER. OKULÖNCESİ EĞİTİM ALAN ve ALMAYAN İLKÖĞRETİM BİRİNCİ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL BECERİ DÜZEYLERİ.
Grup adı : Phoenix Kübra İŞERİ Gizem TÜRKCAN
PSİKOLOJİ BÖLÜMÜNÜN DOKUZ ALT ALANINA YÖNELİK İLGİ ÖLÇEĞİ
MEASUREMENT *Nazan SONDAÇ *Didem ATASEVEN *Halise ARGUÇ.
5.GRUP Şule Şahin Tuğba Karakuş Gizem Osan
  İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hasan KARAL a*; İlknur REİSOĞLU b; Ebru GÜNAYDIN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi,
Cinsiyete Göre Sınav Dönemi Kaygı Düzeyi
ADSIZ 2. Grup Üyeleri  Nurmelek NURLU  Gülten TAFLIO Ğ LU.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN BAŞARISINDA
T - Testi Bağımsız örneklem t – Testi, bir birinden farklı örneklemlerin ölçülen ortalaması ile tahmin edilen ya da bilinen ortalamasının karşılaştırtırılmasında.
Neden İki Faktörlü Anova Yapıyoruz?
TOPLUM HİZMETLERİ PROGRAMI
THY Uygulaması Araştırması
SERVQUAL BEKLENTİ ANKETİNDE GEÇMİŞ DENEYİM SORGULANMALI MIDIR?
EĞİTİMDE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
Bölüm Dili İngilizce ve Türkçe Olan Öğrencilerin İnternet Ortamında İngilizce Kullanma Alışkanlıkları ve Tutumları.
MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNİN OKUDUKLARI KİTAP MİKTARI İLE KİTAP TÜRÜNÜN AKADEMİK BAŞARI ÜSTÜNE ETKİSİ NUTELLA ESRA SİVAS HABİBE NUR AMARATLICAN.
Grup Kaygısızlar Fevzi Yeni Ahmet Karamermer. LİTERATÜR Melikşah Üniversitesi orta anadoluda olduğu için bu çevredeki öğrenciler genelde üniversite hayatında.
ÇALIŞAN VE ÇALIŞMAYAN ANNELERİN ÇOCUKLARI ARASINDAKİ İLETİŞİM FARKLARI
Grup Adı: ZAMBAK Sümeyra Nur Beştepe Merve Okandan
NOKTA ŞEYMA ARPACIKTAŞ – İSMAİL BÜYÜK
Araştırma Başlığı: Üniversite Öğrencilerinin Yaşam Kalite Seviyelerinin Sağlık Durumlarına Göre İncelenmesi.
Araştırma Başlığı: İlköğretim öğrencilerinde matematik kaygısı ile matematik başarısı arasında bir ilişki olup olmadığının incelenmesi Grup Adı: M&M’S.
Grup Adı : CANİKOLAR Grup Üyeleri : Eda DENLİ Rabiye Merve HAYRAN
Genel Not Ortalamasının Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Son Sınıf Öğrencilerinin Geleceğe Yönelik Umutsuzluk Düzeyleri Üzerine Etkisi.
Araştırmanın Konusu Melikşah Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencilerinin Yaşlı Bireylere Karşı Tutumları ve Onlar ile Birlikte Yaşama Düşünceleri.
LUCID GRUBU Ekim YAPAR Hilal Nur CAN. ROMANTİK İLİŞKİLERDE KALIP YARGILARIN İLİŞKİ İSTİKRARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ.
Grup adı: Çift dikiş. Grup Üyeleri: Mert Özbay Burcu Eren.
Benlik Saygısı ve Akademik Başarı arasındaki ilişki
EVC İ L HAYVAN BESLEMEN İ N YET İŞ K İ NLERDE DEPRESYON DÜZEY İ İ LE İ L İŞ K İ S İ N İ N İ NCELENMES İ.
POLATLILILAR FER İ YA NUR TA Ş KAYA-EZG İ M İ HR İ BAN TARHAN.
AROMAT İ K KEK İ K YA Ğ I KOKUSUNUN DERS TUTUMU ÜZER İ NE ETK İ S İ N İ N İ NCELENMES İ.
Grup 101 Berat Duman Salih Yartunç.   Bu çalışmanın temel amacı Melikşah Üniversitesi öğrencilerinin sosyal kaygı düzeyleri, kaygı duyarlılıkları ve.
GRUP ADI LAST SEEN.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL AĞ KULLANIM DÜZEYİYLE YALNIZLIK DÜZEYİ ARASINDAKİİLİŞKİ MİNYONLAR MERVE ÜÇOK SELMA DURU.
KafaDark Özge Eymur Aşkın Mezgitli
MOR FETHİYE ALATAŞ MAHAMAT MAHAMAT MOUSTAPHA. ÜNİRVESİTE ÖĞRENCİLERİNİN STRESLE BAŞA ÇIKMA STİLLERİ İLE POZİTİF VE NEGATİF DUYGU ARASINDAKİ İLİŞKİ.
Grup Tek Burcu Ketencioğlu
Öğrencilerin Utangaçlık Düzeylerinin Benlik Saygılarına Etkisi
YURTTA KALAN ÖĞRENCİLERİN KAYGI DÜZEYİNİN DEPRESYONA ETKİSİ NEDİR ?
Grup adı : Şizoid grup üyeleri : Barış POLATTAĞ, Emine serap YILMAZ problem cümlesi: Melikşah Üniversitesi öğrencilerinin bağlanma stillerinin bazı değişkenlere.
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri, ANOVA Mann-Whitney U Testi Wilcoxon İşaretli Sıra Testi Kruskal Wallis.
Parametrik ve Parametrik Olmayan Testler Ortalamaların karşılaştırılması t testleri, ANOVA Mann-Whitney U Testi Wilcoxon İşaretli Sıra Testi Kruskal Wallis.
NON-PARAMETRİK TESTLER Doç. Dr. Kemal DOYMUŞ K.K.E.F İlköğretim Bölümü.
İstatistiksel Analizler
Kadınlarda iç grup yanlılığı ve iç grup yanlılığının demografik değişkenlere göre incelenmesi H.Halil Babacan1, Aleyna Nur Kaş1, Ömer Demir1, Tuğçe Erdoğru1,
GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ MERKEZ KAMPÜSÜNDE EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN TEMEL AFET BİLGİ DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ Uğur YAYLA, Nurçin KÜÇÜK KENT, Ünal YAPRAK,
GÜNEŞTEN KORUNMA DAVRANIŞ ÖLÇEĞİNİN TÜRK ADÖLESAN TOPLUMUNDA GEÇERLİLİK VE GÜVENİRLİLİĞİ Özcan Aygün1, Ayşe Ergün2 1 Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, Adapazarı-SAKARYA.
Öğr.Gör.Deniz ÜNAL ADIGÜZEL Prof.Dr. Süleyman BARUTÇU
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
PANSİYONLU OKULLARDA ÇALIŞAN BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLERİNİN KARAR VERMEDE ÖZ SAYGI ve KARAR VERME STİLLERİ Yasin DEMİRCAN, Vedat AYAN Tekışık Anadolu.
Aquatic Baby Tüketicisi Ebeveynlerin Kullandıkları Tesislere Yönelik Tatmin Düzeylerin İncelenmesi ” Aquatic Baby ” Tüketicisi Ebeveynlerin Kullandıkları.
Ezel Nur KORUR1 Erman ÖNCÜ2
Deniz Tekin Ersan Şükran Alan
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNİN İLETİŞİM BECERİ DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ Emine Ayça CEYLAN Didem KILIÇ MOCAN.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
1.Hafta Haftalık Çizelge Temel Kavramlar SPSS’ e giriş
ÖDE5024 DAVRANIŞ BİLİMLERİNDE İSTATİSTİK Yüksek Lisans
2.Hafta Dağılım İç tutarlılık Tek Örneklem t Testi
3.Hafta Bağımsız Örneklem t Testi (Independent t Test) Mann Whitney U
Sunum transkripti:

Araştırmanın Başlığı Kayseri Melikşah Üniversitesi psikoloji bölüm öğrencileri ile diğer bölüm öğrencilerinin empati yapma eğilimlerinin incelenmesi

GRUP ADI :HELLO KİTTY GRUP ÜYELERİ: ZEHRA YALÇIN HABİBE KAYA

Problem Cümlesi: Kayseri Melikşah Üniversitesi psikoloji bölüm öğrencileri ile diğer bölüm öğrencilerinin empati yapma eğilimi arasında fark var mıdır?

Araştırmayla ilgili diğer benzer araştırmalar: Araştırmayla İlgili Diğer Çalışmalar Psikolojik danışmanlık ve rehberlik eğitimi alan öğrencilerin empatik eğilimlerinde gözlenen değişmeler (Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi örneği) Yazar:GÜLTEN ÜNAL

Amaç:Bu araştırmanın amacı Melikşah Üniversitesinde öğrenim gören psikoloji bölüm öğrencilerinin empati kurma becerisinin diğer bölüm öğrencilerine göre farklı olup olmadığının incelenmesi

ALT HİPOTEZLER 1)Cinsiyete göre empati yapma eğiliminde farklılaşma var mıdır? 2)Bölümlere göre empati yapma eğiliminde bir farklılık var mıdır? 3)Sınıflara göre empati yapma eğiliminde bir farklılaşma var mıdır?

Araştırmanın örneklemi :2015-2016 Melikşah Üniversitesi öğrencilerinden 21 kız,17 erkek toplam 38 öğrenciye ve 18 psikoloji 20 diğer bölüm öğrencilerine uygulanırken,1.sınıf 11, 2.sınıf 3 , 3. sınıf 17, 4.sınıf 7 kişidir.

Veri toplama süreci Araştırma için gerekli verilerin sağlanabilmesi için likert tipi derecelendirme ölçeği geliştirilmiştir ilk önce güvenirliğin saptanması için 38 kişiye pilot uygulama yapılmıştır

Veri toplama Aracı: Bu araştırma için geliştirdiğimiz likert tipi ölçek kullanılmıştır. Verilen cevaplar için excell programı kullanılmıştır diğer verilerin hesaplanabilmesi için spss 17.0 programı kullanılmıştır.

Güvenirlik: Cronbach’s Alpha değerine bakıldığında ,825 olduğu görülmüştür. güvenirlik için kabul edilen ,700 üzeri olduğu için güvenirlik sağlanmıştır.

Pilot çalışma ve sonuçlarının aracınızın son haline etkisi 38 kişiye pilot çalışma yapılmıştır ve güvenirliğimin 700 üzerinde olması nedeyle çalışmaya devam edilmiştir

VERİ ANALİZİ Verilerin analizi için aşağıdaki istatistiksel işlemlerden yararlanılmıştır: empati ile ilgili tanımlayıcı istatistiksel analizler için cinsiyet,bölüm,sınıf değişkenleriine göre karşılaştırılmış ve bu amaçla bağımsız gruplar t testi (Independent groups t test) ve kullanılmıştır.

SONUÇLAR VE BULGULAR Independent Samples Test tablosunun Sig. (Anlamlılık) sütunundaki değerin 0,000 olduğu görülmektedir. Söz konusu değer 0,05’den küçük olduğu için, cinsiyet ile Empati toplam puanları arasındaki ilişkinin p < 0,05 düzeyinde istatistiksel olarak anlamlı olduğunu söyleyebiliriz.

- t- testi sonuçları ve gruplara ait ortamlalar birlikte değerlendirildiğinde, kız öğrencilerin erkelerden daha fazla empati yapma eğiliminin yüksek olduğu sonucuna ulaşılmıştır

Independent Samples Test tablosunun Sig Independent Samples Test tablosunun Sig. (Anlamlılık) sütunundaki değerin 0,885 olduğu görülmektedir. Söz konusu değer 0,05’den büyük olduğu için, bölüm ile Empati toplam puanları arasındaki ilişkinin p > 0,05 düzeyinde istatistiksel olarak anlamlı farklılığın olmadığı görülmüştür.

t- testi sonuçları ve gruplara ait ortamlalar birlikte değerlendirildiğinde, psikoloji bölüm öğrencilerinin diğer bölüm öğrencilerinden empati yapma eğiliminin farklı olmadığı saptanmıştır

Independent Samples Test tablosunun Sig Independent Samples Test tablosunun Sig. (Anlamlılık) sütunundaki değerin 0,296olduğu görülmektedir. Söz konusu değer 0,05’den büyük olduğu için, sınıf ile Empati toplam puanları arasındaki ilişkinin p > 0,05 düzeyinde istatistiksel olarak anlamlı farklılığın olmadığı görülmüştür.

ÖNERİLER 1)Yaptığımız çalışmada melikşah üniversitesinde sınırlı kalması ve örneklem sayısının az olması evreni tanımlamaya yetmemiştir. 2)Diğer bölüm olarak sadece hemşirelik bölümüne yoğunluk verildiği için diğer bölümlerin empati yapma eğiliminin çok ölçücü olmadığına karar verdik 3)Bir sonraki araştırmacılar örneklemi daha geniş kapsamlı alabilirler 4)Ölçeklerini daha genişletebilirler

TEŞEKKÜRLER