ZEHRA KÖSEHAN EDA NUR BARATALI  Araştırmanın amacı: Kanser hastalarının kişilik özellikleri ile mükemmeliyetçilik özellikleri arasında bir ilişkinin.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü www
Advertisements

Yrd. Doç. Dr. Kemal DOYMUŞ K.K.E.F İlköğretim Bölümü
1 Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği 2 Koç Üniversitesi
Kanser Hastalarında Enfeksiyon Kontrolü
Multivitamin Use and the Risk of Mortality and Cancer Incidence
PSİKOLOJİDE ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME Araştırma Projesi Sunumu Danışman
Makalenin Yazarları: Vehbi Aytekin SANALAN Esra TELLİ Yavuz SELİM
Üniversite öğrencilerinin video oyunlarına olan alışkanlıkları
GRUP İSMİ: FTB GRUP ÜYELERİ FATMA ÖZCAN TUĞÇE ERDEM BÜŞRA CÜCER.
Okul Müdürlerinin Öğretim Liderliği Davranışları ile Öğretmen Öz Yeterliliği ve Kolektif Öğretmen Yeterliliği Arasındaki İlişkilerin İncelenmesi Temel.
5.GRUP Şule Şahin Tuğba Karakuş Gizem Osan
Amaç: Organ yetmezliği insidansı (toplumdaki hastalık sayısı oranı) tüm dünyada artmakta olup, organ nakli olmayı bekleyen hastalar da uygun organ beklerken.
BÖLÜM 1. BÖLÜM 1 Yaşam Boyu Bakış Açısı A) Yaşam Boyu Bakış Açısı B) Gelişimin Doğası C) Gelişim Kuramları D) Yaşam-Boyu Gelişimde Araştırma.
ÖĞRETMENLERİN STRES DÜZEYLERİNİN ÖLÇÜLMESİ
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine Başvuran Tip 2 Diyabet Hastalarının Yaşam Kalitesinin Değerlendirilmesi Grup CANDYmizce Ahmet Faruk ORHAN.
  İLKÖĞRETİM BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSİ ÖĞRETİM PROGRAMININ DEĞERLENDİRİLMESİ Hasan KARAL a*; İlknur REİSOĞLU b; Ebru GÜNAYDIN a a Karadeniz Teknik Üniversitesi,
Cinsiyete Göre Sınav Dönemi Kaygı Düzeyi
İLETİŞİM BECERİLERİ MODÜLÜ Anlaşılır Dile Çevirme ve Temel Gereksinimler.
TALAS LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
KWELE PROJESİ ULUSAL ÇALIŞTAY SUNUMU Ulusal Çalıştayın Hedefleri ve Beklenen Sonuçları.
TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNDE DEPRESYON BELİRTİLERİ TAŞIMA DURUMU
Entelektüel Sermaye ve Firma Performansı İlişkisi Üzerine Bir Çalışma
GRUP SEMPTOM Konu : Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine Başvuran Hasta ve Hasta Yakınlarının Sağlık Hizmetleri Hakkındaki Bilgi ve Yararlanma.
İran İsfahan’daki Hemodializ Hastaları, İ.V İlaç Kullanıcıları ve Sağlıklı Kan Donörlerinde TTV Enfeksiyonu Prevelansı’nın Karşılaştırılması Danışman:Prof.Dr.Mahmut.
REHBERLİK HAZIRLAYAN Uzm. Psk. Dan. Elif ÇORUHLU
ORTAK SINAVLAR ÖĞRENCİ ANKETİ DEĞERLENDİRME RAPORU SINAV YÖNETİMİ, MORAL MOTİVASYON VE REHBERLİK DAİRE BAŞKANLIĞI OCAK 2015.
ZİHİNSEL YETERSİZLİK Zihinsel işlevler ile kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde anlamlı sınırlılıklar görülen yetersizlik durumudur
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
REHBERLİK SERVİSİNİN TANIMI VE İLKELERİ
SERVQUAL BEKLENTİ ANKETİNDE GEÇMİŞ DENEYİM SORGULANMALI MIDIR?
YAŞAM BOYU SAĞLIK.
EĞİTİMDE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ
11.1 GİRİŞ Bu ünitede sosyal sürdürülebilirliğin bireysel seviyede incelenebilmesinin bir yolu olan yaşam kalitesi (quality of life- QoL) ölçeğini.
Korelasyon analizi.
İNCELEME Bilimin İşlevleri İstatistiksel Yöntemler Değişken Türleri
Grup Kaygısızlar Fevzi Yeni Ahmet Karamermer. LİTERATÜR Melikşah Üniversitesi orta anadoluda olduğu için bu çevredeki öğrenciler genelde üniversite hayatında.
Grup Adı: ZAMBAK Sümeyra Nur Beştepe Merve Okandan
Araştırmanın Konusu Melikşah Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğrencilerinin Yaşlı Bireylere Karşı Tutumları ve Onlar ile Birlikte Yaşama Düşünceleri.
Benlik Saygısı ve Akademik Başarı arasındaki ilişki
EVC İ L HAYVAN BESLEMEN İ N YET İŞ K İ NLERDE DEPRESYON DÜZEY İ İ LE İ L İŞ K İ S İ N İ N İ NCELENMES İ.
POLATLILILAR FER İ YA NUR TA Ş KAYA-EZG İ M İ HR İ BAN TARHAN.
AROMAT İ K KEK İ K YA Ğ I KOKUSUNUN DERS TUTUMU ÜZER İ NE ETK İ S İ N İ N İ NCELENMES İ.
Grup 101 Berat Duman Salih Yartunç.   Bu çalışmanın temel amacı Melikşah Üniversitesi öğrencilerinin sosyal kaygı düzeyleri, kaygı duyarlılıkları ve.
GRUP ADI LAST SEEN.
Hazırlayan Abdulkadir KOÇ Serdar AVŞAR
3-BULGULAR 1-GİRİŞ 2-YÖNTEM2-YÖNTEM Araştırma kesitsel olarak yapılmıştır. Çalışma Eylül ayı 2012’de Erzurum merkezde yapılmıştır. Çalışmanın evreni Erzurum’un.
KafaDark Özge Eymur Aşkın Mezgitli
MOR FETHİYE ALATAŞ MAHAMAT MAHAMAT MOUSTAPHA. ÜNİRVESİTE ÖĞRENCİLERİNİN STRESLE BAŞA ÇIKMA STİLLERİ İLE POZİTİF VE NEGATİF DUYGU ARASINDAKİ İLİŞKİ.
Araştırmanın Başlığı Kayseri Melikşah Üniversitesi psikoloji bölüm öğrencileri ile diğer bölüm öğrencilerinin empati yapma eğilimlerinin incelenmesi.
Öğrencilerin Utangaçlık Düzeylerinin Benlik Saygılarına Etkisi
İstatistik-4 Prof.Dr. Cem S. Sütcü Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Bilişim A.B.D. cemsutcu.wordpress.com.
Korelasyon testleri Pearson korelasyon testi Spearman korelasyon testi Regresyon analizi Basit doğrusal regresyon Çoklu doğrusal regresyon BBY252 Araştırma.
ÖĞRETMENLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
MESLEK HASTALIKLARINDAN KORUNMA
GİRİŞ Bağlanma doğumdan itibaren gelişen ve yaşam boyu devamlılık gösteren bir fenomendir. Bowbly bağlanmayı özellikle gerilim yaratan durumlarda bakım.
GRUP: VİTAMİNİ KABUĞUNDA
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Verilerin Toplanması ANKET
Gökhan SİLAHTAROĞLU, Zehra Nur CANBOLAT
OP. DR. AYŞEGÜL ÖKSÜZOĞLU 6 Ekim 2016
GÜNEŞTEN KORUNMA DAVRANIŞ ÖLÇEĞİNİN TÜRK ADÖLESAN TOPLUMUNDA GEÇERLİLİK VE GÜVENİRLİLİĞİ Özcan Aygün1, Ayşe Ergün2 1 Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, Adapazarı-SAKARYA.
PREMENSTRUAL SENDROM DAHA YÜKSEK ORANDA CİNSEL FONKSİYON BOZUKLUĞU VE CİNSEL STRES İLE İLİŞKİLİDİR DR GÜLŞAH İLHAN, DR FATMA FERDA VERİT ATMACA, DR HÜRKAN.
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ
BİLİMSEL ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ ÜNİTE 11
Eğitimde ve Psikolojide ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME
Arş.Gör.Dr.Kevser Ayar KTÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği AD
Zeka Testleri.
BAKIMIN KALİTESİNİN GELİŞTİRİLMESİNDE
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM ÖĞRETMENLERİNİN İLETİŞİM BECERİ DÜZEYLERİNİN İNCELENMESİ Emine Ayça CEYLAN Didem KILIÇ MOCAN.
Yrd.doç.dr.h.deniz gülleroğlu
ZEHRA STYLE.
Sunum transkripti:

ZEHRA KÖSEHAN EDA NUR BARATALI

 Araştırmanın amacı: Kanser hastalarının kişilik özellikleri ile mükemmeliyetçilik özellikleri arasında bir ilişkinin olup olmadığını incelemektir. Daha önce bu araştırma konusu ile ilgili yapılmış araştırma bulunmamaktadır.

 Cinsiyete göre kişilik alt boyutları farklılaşmakta mıdır?  Kişilik alt boyutları ile mükemmeliyetçilik alt boyutları arasında ilişki var mıdır?  Travmatik yaşantıya göre kişilik alt boyutları farklılaşmakta mıdır?  Cinsiyete göre mükemmeliyetçilik alt boyutları farklılaşmakta mıdır?  Gelir durumuna göre mükemmeliyetçilik alt boyutları farklılaşmakta mıdır?

 Araştırmamızda kişiliğin alt boyutları ile mükemmeliyetçiliğin alt boyutlarının ayrı ayrı korelasyonlarına bakıldığında Öz disiplin ile Tertip/Düzen arasında pozitif yönde orta derecede bir ilişki bulunmuştur. ÖDFTD ÖDF Pearson Correlation Sig.(2-tailed) N 1 40,535**, TD Pearson Correlation Sig.(2-tailed) N,535**,

 Araştırma sonucumuza göre kişiliğin alt boyutu öz disiplin faktörü ile mükemmeliyetçiliğin alt boyutu kişisel standartlar arasında pozitif yönde orta derecede bir ilişki bulunmuştur.  Mükemmeliyetçiliğin ve kişiliğin diğer alt boyutları karşılaştırıldığında anlamlı bir ilişki bulunamamıştır. ÖDFKS ÖDF Pearson Correlation Sig.(2-tailed) N 1 40,412**, KS Pearson Correlation Sig.(2-tailed) N,412**,

 Kişilik özelliklerinin alt boyutları ile travmatik yaşantı arasındaki ilişkiye bakıldığında, sadece öz disiplin alt boyutuyla travma yaşantısı arasında negatif yönlü zayıf bir ilişki görülmüştür.  Araştırma sonuçlarına göre 21 hastada travma yaşantısına rastlanmıştır. Cinsiyete göre kişilik alt boyutları farklılaşmakta mıdır? o o Cinsiyete göre kişilik alt boyutlarında farklılaşma görülmemektedir.

 Cinsiyete göre mükemmeliyetçiliğin alt boyutları arasında farklılaşma görülmemektedir  Gelir durumuna göre mükemmeliyetçilik alt boyutları farklılaşmakta mıdır?  Gelir durumuna göre mükemmeliyetçilik alt boyutlarında farklılaşma görülmemektedir.

 Hastaların fiziksel ve ruhsal durumları soruları okuyup anlamaya yeterince musait olmadığı için bazen anketleri doldurmalarına yardımcı olduk. Kendisi doldurabilecek durumda olan ayaktan hastalara uygulatmak daha sağlıklı sonuçlar doğurabilir.  Ölçek maddeleri fazla olduğu için hastalar yaparken sıkıldılar. Bu yüzden, güvenirliği yüksek, az maddeli mükemmeliyetçilik ölçeği uygulatarak hastaların daha doğru cevaplar vermesini sağlayabiliriz.  Ölçekleri nasıl dolduracakları hakkında yeterince bilgi verip anladıklarından emin olmadan ankete başlatılmamalıdır.  Daha çok hastaya uygulayarak sonuçlar daha sağlıklı duruma getirilebilir.