PSİKOTERAPİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ
Advertisements

Bilgisayar ve Internet Bağımlılığı
KAYGINI KONTROL ET, ÖNE GEÇ...
SINAV KAYGISI ve BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ
Şİddet Muhammet GÜLER.
Ergenlerde En Sık Görülen Psikopatolojiler
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI
AŞIRI SINAV KAYGISI.
OKUL KORKUSU NEDİR? Uzm. Psikolog Arzu YILDIRIM
Acil Durum Yönetimi Eğitimleri
SINAV KAYGISIYLA BAŞAÇIKMA
STRES TEPKİLERİM Kazanım:*Stres durumlarında kullandığı tepkileri etkililiği açısından değerlendirir. 11. Sınıf 67 nolu kazanım etkinliği *Bu etkinlik.
Çağdaş Bilimler Merkezi Dershanesi
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
Mahmut Fehime Güleç İlköğretim Okulu
SINAV KAYGISI.
Yönetimde stres kaynakları
SINAV KAYGISI.
Travma nedir? Travma sonrası tepkiler nelerdir?
Sınav ve Sınav Kaygısı ZEHRA AKÇA Gündem Sınav Nedir? Sınavla kaygının ilişkisi nedir? Sınav Kaygısının belirtileri nelerdir Sınav Kaygısının olası nedenleri.
STRES VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI 1.
ÇOCUĞU SINAVA HAZIRLANAN AİLELER
Sağlık Ortamlarında İletişim
Obsesif kompulsif kişilik bozukluğunda ilk tedavi denemeleri davranışçı terapi ve sistematik duyarsızlaştırma ile yapılmıştı. En çok kullanılan tekniklerden.
SINAV KAYGISI VE BAŞ ETME YOLLARI
Kaygı Bozuklukları ve Fobiler
SINAV KAYGISI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ
ÇOCUKLARDA TİKLER İLKNUR NURKAN PSİKOLOJİK DANIŞMAN VE REHBER ÖĞRETMEN
Matematikten Neden Korkarız?
STRES VE STRES TEPKİLERİ
SINAV KAYGISI İLE NASIL BAŞEDEBİLİRİM?
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI.
Sınav ve Sınav Kaygısı Gündem Sınav Nedir? Sınavla kaygının ilişkisi nedir? Sınav Kaygısının belirtileri nelerdir Sınav Kaygısının olası nedenleri nelerdir?
Travma Nedir? Post Travmatik Stres Bozukluğu.
Bölüm 5 Kaygı Bozuklukları I: Özgül Fobi, Ayrılma Kaygısı Bozukluğu ve Sosyal Kaygı Bozukluğu
SINAV KAYGISI. SINAV KAYGISI NEDİR? Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan Sınav kaygısı,sınav öncesinde başlayan farklı,fiziksel ve psikolojik tepkilerle.
Bölüm 6 Kaygı Bozuklukları II: Travma Sonrası Stres Bozukluğu, Yaygın Kaygı Bozukluğu, ve Obsesif-Kompulsif Bozukluk.
KİŞİLİK BOZUKLUKLARI VE GENÇLİK
DAVRANIŞ BOZUKLUKLARI
ÖFKE NEDİR? Bireyin haz alma dünyasını engelleyen herhangi bir durum, olay veya kişi ile karşılaştığında oluşan duygudur. İstediğini alamama, haksız davranışlara.
Prof. Dr. Hamit ACEMOĞLU Tıp Eğitimi AD 2016
SINAV KAYGISININ NEDENLERİ Zamanı iyi kullanamama Kötü çalışma alışkanlıkları Beklenti düzeyi Görev ve sorumlulukları erteleme Başarısız olma ve değerlendirilme.
KONTROL ETMEK YA DA KONTROL EDİLMEK !
Anksiyete ve depresyonla karışan durumlar Prof. Dr. Kültegin Ögel Acıbadem Üniversitesi
Kişilik Yapısı Kesin bir kişilik yapısı tanımlanamamakla birlikte, dikkate değer ölçüde narsisistik özellikler taşıyan ve yalnızlığa eğilimli kişiler olduğu.
Klinik uygulamalarda hipnoz. TEMEL HİPNOZ KURSU KONULARI (21-33 saat) 1. Hipnoz’un Tanımı 2. Mitler ve Yanlış Anlaşılmalar 3. Hastanın Hazırlanması ve.
STRES YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN.
Agorafobi İsmail Hakkı ÇINAR
KAYGI NEDİR?. SINAV KAYGISI NEDİR? KORKU YOĞUN KAYGI BAŞARININ DÜŞMESİ ENDİŞE.
Ergenlerde En Sık Görülen Psikopatolojiler
SINAV KAYGISI VE BAŞETME YOLLARI
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Rehberlik Servisi.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sınav Kaygısı.
Fiziksel hastalıklara ruhsal tepkiler
Dr. İhsan Bozanoğlu Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi
TRAVMA SONRASI STRES BOZUKLUĞU (TSSB)
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
 Stresi yönetebilmek için önce yöneteceğimiz şeyin ne olduğunu bilmemiz gerekiyor.
SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN ZİHİNSEL,DUYGUSAL VE SOSYAL SAĞLIĞIN ERGEN BİREYLER AÇISINDAN ÖNEMİ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
Sunum transkripti:

PSİKOTERAPİ

Psikoterapi, Geleneksel anlamda psikolojik sıkıntıları olan kişilere, sıkıntılarının ne olduğunu anlamalarına, kökenleri hakkında bir iç görü kazanmalarına ve bunlara uygun çözüm yolları bulmaları için öneriler getiren yöntem diyebiliriz.

Günümüzde çok farklı ve çok sayıda psikoterapiler kullanılıyor Günümüzde çok farklı ve çok sayıda psikoterapiler kullanılıyor. Bunları birtakım ortak yönleri var ve bu ortak yönlerde öncelikle kişinin problemini normalleştirmek, yani bu sıkıntıların başka insanlarda da olduğu ve bunlarla ilgili bilgi sahibi olunduğu söylenerek kişiye umut aşılamak, bu problemi sistemli bir yaklaşımla anlamak ve tedavi etmek diyebiliriz.

Psikoterapi, psikolojik ve duygusal rahatsızlıkları konuşarak tedavi etme yöntemlerinin genel ismidir şeklinde ifade edilebilir. Psikoterapi bir kaç hafta içinde iki üç görüşme olabilecek kadar kısa süreli, yada bir kaç yıl boyunca sürebilecek kadar uzun vadeli olabilir. İnsanın göremediği içyüzünü kendisinin görmesine ve farkına varmasına katkı sağlamak

Psikoterapi konuları -Anksiyete bozuklukları *Kaygı (normal dışı ve nedensiz bir korku halidir. Bu kilerde çarpıntı, nefes alamama, terleme vb. fiziksel tepkiler görülebilir). Fakat bunlar için bir sebep gösteremez.

OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK *Takıntı (Bazı hareketleri yapmadan duramaz. Bunları yapmaz ise başına kötü durumlar geleceğine inanır. Bu düşüncelerden kendini kurtaramadığından da yakınabilir) OBSESİF KOMPULSİF BOZUKLUK Örneğin kişi mikroplardan korkuyorsa ve sürekli olarak ellerini yıkıyorsa, davranış terapisi kişiyi çeşitli yöntemlerle eğiterek ellerini aşırı derecede yıkamasına gerek olmadığını öğretir. Bu terapi şeklinde kişinin günlük hayatta yaşamış olduğu diğer sorunlar, aile ilişkileri, geçmişte yaşanılanlar yada diğer çevresel etkenler dikkate alınmaz, sadece davranış bozukluğuna yoğunlaşılır ve bunun düzeltilmesi için çaba sarfedilir.

*Panikatak (Kişi kalp krizi geçireceğinden, nefes alamayacağından, Çıldırmaktan, aklını kaçırmaktan korkabilir) *Fobi (Kapalı alanlardan, asansör, uçağa binme, alay konusu olma, kuş ve böceklerden korkabilir)

Travma Stres Bozukluğu (Deprem, yangın, kaza, tecavüz vb *Travma Stres Bozukluğu (Deprem, yangın, kaza, tecavüz vb. olaylar sonrası kişiler yaşadıkları bu olayların etkisine kalırlar) *Sınav kaygısı- Performans kaygısı- Cinsel sorunlar-Manidefresif (Bipolar bozukluk)- Uyku bozukluğu-Bağımlılık