Ait 102 1.Ders çalışma soruları.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Ankara’da açılacak olan meclis için seçimler yapıldı
Advertisements

SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
KAZANIMLAR 1.Lozan Barış Antlaşması'nın Türk dış politikasının gelişimine yaptığı etkileri değerlendirir. 2.Atatürk Dönemi Türk dış politikasının temel.
KAZANIMLAR 3. Atatürk'ün Hatay'ı ülkemize katmak konusunda yaptıklarını ve bu uğurda gösterdiği özveriyi fark eder.
İmparatorluktan Cumhuriyete Geçiş
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI
GENELGELER VE KONGRELER
24 TEMMUZ 1923 ÖNEMLİ MADDELERİYLE SİYASİ ZAFER “LOZAN”
“YURTTA SULH CİHANDA SULH”
TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞ POLİTİKASI
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
ATATÜRK DÖNEMİ’NDE DIŞ SİYASET
MİSAK-I MİLLİ (28 OCAK 1920).
TATÜRK DÖNEMİ ve DIŞ POLİTİKA
TARİH ÖĞRETMENİ OLGAY ŞEN.
? Milli Egemenlik: Devleti yönetme yetkisinin devleti kuran kişi veya ailesinde değil, doğrudan halkta olduğu yönetimlerdir. Biliyor musun ? Saltanat:
SOĞUK SAVAŞ Devam.
MUDANYA ATEŞKESİ VE LOZAN BARIŞI
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI
LOZAN BARIŞ KONFERANSI VE ANTLAŞMASI
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI (24 TEMMUZ 1923)
Yunanistan temsilcisi Mazarakis, görüşmelere
ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI
…Tarih Kainatın Vicdanıdır...
Lozan’a Giden Süreç Anadolu'daki Yunan Kuvvetleri Başkomutan Mustafa Kemal’in önderliğinde yurdumuzdan atıldı.(Büyük Taarruz Ağustos 1922) Mudanya.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük LOZAN BARIŞ ANLAŞMASI
SALTANATIN KALDIRILMASI
Saltanatın kaldırılmasına. Cumhuriyetin ilanına.
Sakarya savaşında ağır bir yenilgi alan yunanlılar en azından işgal ettikleri yerleri korumak için büyük bir savunma hattı oluşturdular. Türk ordusu ise.
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
KURTULUŞ SAVAŞI CEPHELERİ
GENELGE VE KONGRELERİN ÖNEMLERİ
Atatürk Dönemi’nde Türk Dış Politika
MEHMET KÜÇÜKYILMAZ TARİH ÖĞRETMENİ.
TBMM ‘NİN AÇILMASI 16 Mart 1920 –İstanbulun İşgali
Özgür GÜVERCİN. KISA KISA BAŞARI ANAHTARLARI - Konu eksiğiniz olmasın. - Mutlaka düzenli tekrar yapın. - Günlük 100 soru ile başlayıp toplamda 200 soruya.
LOZAN ANT. SINIRLAR Suriye sınırı:20 Ekim 1921 tarihli Ankara antlaşmasıyla belirlenen sınırlar kabul edildi. Irak sınırı:Musul –Kerkük sorunundaki anlaşmazlıktan.
Osmanlı Devleti X İtilaf Devletleri
Lozan’dan Möntrö’ye Türk Boğazları
Çalışma soruları 8. video
Çalışma Soruları 9.ders. Balkan Antantı bölge ülkelerinin, herhangi bir saldırı ile karşılaştığında, aralarında güç birliği sağlamak, barışa katkı yapmak.
MİLLETLER CEMİYETİ (CEMİYET-İ AKVAM).
AİT Ders - Çalışma Soruları
AİT Ders - Çalışma Soruları. 1. I. Meşrutiyetle beraber Türk Tarihinin ilk anayasası olan Kanun-i Esasi ilan edilmiştir. Milletvekillerini halk.
Çalışma soruları 9. hafta
Çalışma soruları 2. ders. Yeni Türk devletinin gerçekleştirmiş olduğu inkılapları Osmanlı Devleti’nin ıslahatlarından ayıran en önemli özellik aşağıdakilerden.
Çalışma Soruları 8.ders. Türkiye Cumhuriyeti daha önce kaybettiği Boğazlar üzerindeki tam egemenlik hakkını hangi antlaşmayla yeniden elde etmiştir? A.
AİT Ders çalışma soruları.
 Lozan Barış Antlaşması’nda çözüme kavuşmayan sorunlardan birisi de Musul sorunu ve Irak sınırıydı.Misakımilli sınırları içinde yer alan ve halkının.
Çalışma soruları eğitim kültür. Tevhid-i Tedrisat ve Maarif Teşkilatı kanunlarının çıkarılması ile eğitim alanında öncelikle aşağıdakilerden hangisi amaçlanmıştır?
Çalışma soruları 4. ders. Aşağıdakilerden hangisi hukukta laikleşmenin gerekçelerinden değildir? A. Mecelle’nin yetersiz olması B. Dinsel hukukun gayrimüslimlere.
KURTULUŞ SAVAŞI.
MUDANYA ATEŞKES ANTLAŞMASI (3-11 EKİM 1922)
T.C.İNKİLAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK
SEVR ANTLAŞMASI (10 Ağustos 1920)
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI (24 TEMMUZ 1923)
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR.
Sosyal Bilgiler Öğretmeni
LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASI (24 TEMMUZ 1923)
TC. İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK ETKİNLİK
ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI
20-22 Ekim 1919 Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
ATATÜRK DÖNEMİ TÜRK DIŞ POLİTİKASI VE ATATÜRK’ÜN ÖLÜMÜ TEST SUNU
SANREMO KONFERANSI (18-26 NİSAN 1920)
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sağlık Alanındaki Gelişmeler
1.LOZAN BARIŞ KONFERANSI 20 Kasım 1922 / 04 Şubat 1923
Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi
TÜRKİYE VE ULUSLAR ARASI ÖRGÜTLER
İKİ SAVAŞ ARASI DÜNYA VE MİLLETLER CEMİYETİ
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?  Eskiden devletimizin adı OSMANLI devletiydi.  Osmanlı devleti zamanın en güçlü devletiydi.
Sunum transkripti:

Ait 102 1.Ders çalışma soruları

Lozan Barış Antlaşması’nda çözüme kavuşturulan ancak daha sonra Avrupalı ülkeler tarafından yeniden gündeme getirilen ve Türk hükümetinin iç sorun olarak değerlendirip yabancı devletlerle görüşmeyi reddettiği olay aşağıdakilerden hangisidir? A. Dış borçlar B. Nüfus değişimi C. Boğazlar D. Yabancı okullar E. Musul   d

Aşağıdakilerden hangisi Lozan Barış Antlaşması’nın önemini yansıtmamaktadır? A. Yeni Türk devletinin bağımsızlığı, büyük devletlerce kabul edilmiştir B. Bu antlaşma Kurtuluş savaşının siyasi zaferi olmuştur. C. İstanbul’daki Fener Rum patrikhanesi İstanbul dışına çıkarılmıştır D. Misak-i Milli büyük oranda gerçekleşmiştir E. Osmanlı Devleti tarihe karışmıştır   c

Lozan konferansında alınan kararlardan hangisi sonucunda yeni Türkiye yönetimi Osmanlı Devleti’nin devamı konumunda gösterilmiştir? A. Dış borçlar B. Kapütilasyonlar C. Boğazlar D. Savaş tazminatları E. Nüfus mübadelesi a

Lozan Barış Antlaşması'nda alınan kararlardan hangisi "koşulsuz egemenlik" ilkesine ters düşmüştür? A. Savaş tazminatı B. Kapitülasyonlar C. Dış borçlar D. Azınlıklar E. Boğazlar e

Lozan Barış Antlaşması’nı onaylayan devletlerden bazıları Türk halkının hukuki ve sosyal bünyesi ile bütün Avrupa devletlerinin geçirdiği aydınlanma döneminden geçmediğinden, XX. yüzyılın uygarlık dünyasına girebileceğine ihtimal vermiyorlardı. Bu şekilde düşünen devletlerin Yeni Türk Devleti’nin gelişiminde aşağıdakilerden hangisini dikkate almadıkları söylenebilir? A. Dış borçların düzenli bir şekilde ödnebileceğine B. Milletler cemiyetine üye olabileceği C. Çok partili sisteme geçebileceğini D. Kısa sürede devrimleri yapabileceğine E. Cumhuriyet karşıtı girişimleri önleyebileceğine d

Lozan Barış Konferansı’nda çözümlenemeyen sorun aşağıdakilerden hangisidir? A. Kapitülasyonlar B. Bulgar sınırı C. Suriye sınırı D. Irak sınırı E. Savaş tazminatı d

Aşağıdakilerden hangisi Lozan Barış Antlaşması’nın getirdiği bir sonuç değildir? A. Yeni Türk Devleti’nin resmen tanınması B. Osmanlı İmparatorluğu’ndan kalan sorunlardan birçoğunun çözülmesi C. Türkiye’nin bağımsızlığını ve egemenliğini sınırlayıcı engellerin ortadan kaldırması D. Boğazlar Komisyonu’nun kaldırılması E. Azınlıkların, Türk uyruklu olduğunun kabul edilmesi d