Fokların derilerinin altında kalın bir yağ tabakası bulunur. 1-Bu durum foklarda aşağıdaki özelliklerin hangisini ortaya çıkarmıştır? a)Hem kara hem de.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİYOCOĞRAFYA 3.DERS EKOSİSTEM.
Advertisements

Bulut ve Yağış Oluşumu Su buharı atmosferde yükselirken soğuk hava ile karşılaşır ve su buharı soğuduğunda ise tekrar sıvı hale geçer.Bu olaya yoğuşma.
Ekolojiye Giriş ve Biyosfer
Yeryüzünde Yaşam
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için bazı önemli maddelerin kullanılan kadar.
SU HALDEN HALE GİRER.
KARA EKOSİSTEMLERİ Göl Ekosistemleri -Nehir Ekosistemleri
EKOSİSTEM Yeryüzü kendiliğinden işleyen bir denge ve düzene sahiptir.Bu düzenin oluşmasında canlı varlıklar ve cansız varlıklar bir yapbozun parçaları.
EKOSİSTEMLERİN İŞLEYİŞİ MADDE DÖNGÜSÜ-ENERJİ AKIŞI
Kazanım 5. Yaşadığı bölgede görülen bir afet ile bölgenin coğrafi özelliklerini ilişkilendirir.
MADDE DÖNGÜLERİ.
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ 5.SINIF DERS SUNUSU
SU, HAVA, TOPRAK,MADEN VE ELEKTRİK!!!
Bitki Örtüsü.
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ.
Bitki Örtüsü.
İNSAN VE ÇEVRE Hazırlayan: FATİH BAYTOZ
TÜRKİYE’NİN BİTKİ ÖRTÜSÜ
IFGK308-ÇEVRE BİLİMİ 26 ŞUBAT 2015.
Afetlerin görüldüğü yerler ile coğrafi özellikler arasına ilişki vardır.
EKOSİSTEM.
SU HALDEN HALE GİRER.
İNSAN VE ÇEVRE EKOSİSTEMLER.
EKOLOJİ. EKOLOJİ EKOLOJİ NEDİR? Ekoloji, canlıların birbirleri ve çevreleriyle ilişkilerini inceleyen bilim dalıdır. Ekosistem ise canlı ve cansız.
FEN ve TEKNOLOJİ / MADDE DÖNGÜLERİ
DÜNYADAKİ BİTKİ TOPLULUKLARI
SEMRA ULUDAĞ FEN BİLİMLERİ ÖĞRETMENİ
MADDE DÖNGÜLERİ.
SU HALDEN HALE GİRER.
CANLILAR DÜNYASINI TANIYALIM
C.A. I Hangisinde Muson iklimi görülür? V IV III II V C.A.
ASİT YAĞMURLARI.
B. ISI VE SICAKLIK Karların erimeye başladığı ilkbahar mevsiminde
Maddenin değişimi biçim ya da yapı yönünden gerçekleşebilir. Basınç,ısı gibi etkenler maddenin değişimine etkili olabilir. Birbiri içine katılan maddelerle.
EKOSİSTEM VE MADDE DÖNGÜSÜ
İKLİM ve İKLİM DEĞİŞİMLERİ
BESİN ZİNCİRİ.
1 Suyun Doğal Dolanımı 2  Yeryüzündeki sularda, güneş enerjisinin etkisiyle sürekli buharlaşma olur.
DOĞADA SU DÖNGÜSÜ.
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ. Enerji kaynağımız güneş Güneş, merkezinde meydana gelen patlamalar sonucunda büyük miktarlarda enerji üretir. Ürettiği enerjinin.
SU DÖNGÜSÜ HÜSEYİN KANBER MARMARA COĞRAFYA ÖĞRETMENLİĞİ
EKOSİSTEM VE MADDE DÖNGÜLERİ
İNSAN FALİYETLERİNİN EKOSİSTEMLERİN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ ÜZERİNE ETKİLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ Yaşama birliğindeki maddeler, canlı ve cansız ortamda yer değiştirirler. Maddelerin bu şekilde yer değiştirmesine modde döngüsü adı verilir.
Fiziki Faktörler İklim iklim elemanlarından sıcaklık, bitki türlerinin çeşitliliği ve bunların yayılış alanları üzerinde etkilidir. Çünkü her bitkinin.
HAZIRLAYAN; MİRAÇ ÖKSÜZ 10rdtvtkn-91
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ Ekoloji Tür Biyotop Habitat Popülasyon
Ekosistemlerin Üretkenliği Yeşil bitkilerin kullanılabilir besin enerjisi yapma hızına=Birim zamanda üretilen madde miktarına NET ÜRETİM denir. Birimi.
MADDE DÖNGÜLERİ
MADDE DÖNGÜLERİ. Madde Döngüleri Tüm canlılar dünyanın yüzeyinde ya da yüzeye çok yakın ince bir toprak katmanında yaşarlar ve güneş enerjisinin dışındaki.
EKOSİSTEM VE MADDE DÖNGÜSÜ
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ.
MADDE DÖNGÜLERİ.
MADDE DÖNGÜLERİ Dünyamızda maddeler bir döngü içindedir. Maddeler tekrar tekrar kullanılır. Böylece hayat devam eder,canlılar neslini devam ettirir. Madde.
İnsan ve Çevre.
MADDE DÖNGÜLERİ Canlı yaşamının devamı için su, oksijen karbon, azot ve fosfor gibi temel maddeler gereklidir.
EKOSİSTEM Geyiklerin yaşadığı yerde sadece canlılar mı görülüyor? Canlıların, yaşamını sürdürebilmesi için hava, su, toprak gibi cansız faktörlere ve güneş.
 Son yıllarda yapılan araştırmalar sonucunda ülkemizde yaklaşık civarında bitki ve civarında hayvan türü olduğu tespit edilmiştir. Üstelik.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
EKOSİSTEM VE MÜHENDİSLİK İLİŞKİSİ Hazırlayanlar ve sunanlar : Mustafa ÜLGEN Yunus AKBAŞ.
İ BRAH İ M HAL İ L GÜLER 8/E NO:138. MADDE DÖNGÜLERİ  Yaşama birliklerinde ve onun büyütülmüşü olan tabiatta canlılığın aksamadan devam edebilmesi için.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. Kuş türlerinin yaklaşık % 11’i yok olma tehlikesi altındadır. Yeryüzünün % 75 ‘i okyanuslarla kaplıdır. Her dört yılda bir dünya.
Biyomların yeryüzünde dağılışını etkileyen faktörler.
EKOSİSTEM EKOLOJİSİ. EKOLOJİK KAVRAMLAR Ekoloji: Canlıların birbirleriyle ve çevreleriyle olan etkileşimim inceleyen bilim dalıdır. Populasyon: Belirli.
MADDE DÖNGÜLERİ.
CANLILAR DÜNYASINI GEZELİM,TANIYALIM
SUYUN CANLILAR İÇİN ÖNEMİ.
EKOLOJİ VE ÇEVRE BİYOLOJİSİ-III. hafta
Sunum transkripti:

Fokların derilerinin altında kalın bir yağ tabakası bulunur. 1-Bu durum foklarda aşağıdaki özelliklerin hangisini ortaya çıkarmıştır? a)Hem kara hem de suda yaşayabilme b)Savunma mekanizması geliştirme c)Üreme devresini kısaltma d)Oksijenli solunum yapma e)Vücut ısısının çabuk düşmesini önleme

2- yeryüzüne gelen güneş enerjisinin büyük bir kısmı aşağıdakilerin hangisi tarafından tutulmaktadır? a)Üreticiler b)Birincil tüketiciler c)Ayrıştırıcılar d)İkincil tüketiciler e)Üçüncül tüketiciler

3- Yukarıdaki haritada numaralandırılarak gösterilen alanlardaki doğal bitki örtüsü aşağıdakilerden hangisinde doğru verilmiştir? I II III A) Savan çöl maki B) bozkır orman tundra C) Orman çöl tayga D) Tayga savan tundra E) orman tundra savan

4-Ekolojik denge aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir? a) Canlı türlerinin birbirlerinin yaşam alanlarını ortak olarak kullanması b) Canlı ve cansız çevrenin tek yönlü değişime uğraması c) Madde ve enerji döngüsü ile tüketilen maddelerin yeniden üretim için ekosisteme dönmesi d) Yeryüzündeki su kütlelerinden buharlaşan suyun yoğunlaşarak yağışa dönmesi e) Atmosferdeki serbest halde bulunan azotun niteratlara dönüşerek bitkiler tarafından bağlanması

5-Aşağıdakilerden hangisi habitat kavramını en iyi açıklar? a) Benzer bitki ve hayvan topluluklarının yaşadığı ortam b) Canlı cansız ögelerden oluşan en küçük çevre birimi c) Bir canlının yada canlı topluluğunun doğal olarak yaşadığı yer yaşam alanı d) Canlı varlıkların etkilendikleri ve çeşitli yollarla etkiledikleri mekanlar e) Belli bir coğrafi alanda bulunan hayvan türlerinin tümü

Aşağıda verilenlerden hangisi nüfus artışının ortaya çıkardığı sorunlar arasında yer almaz? a) Anne bebek ölümlerinin azalması b) Ortalama yaşam süresinin kısalması c) Suç oranının artması d) Hizmet sektöründeki aksamalar e) Nüfusa bağlı yatırımların artması

Doğal bitki örtüsü ormandır. Dünya’nın en zengin canlı florasının bulunduğu biyomdur. Çok çeşitli böcek türleri,yılanlar,maymunlar bu biyom da görülebilir. Cevap …………………