DÜNYA GÜCÜ OSMANLI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI 2. ÜNİTE: DÜNYA GÜCÜ OSMANLI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
AVRUPA TARİHİ YENİÇAĞDA.
Advertisements

GÜLÜCÜK-6 DERGİSİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ.
İSKENDERUN NURAN YILMAZ LİSESİ
REFORM.
OSMANLIDA DEVLET YÖNETİMİ
Yukarıdaki resimleri yorumladıktan sonra parçayı okuyunuz.
COĞRAFİ KEŞİFLER HAZIRLAYANLAR MERAL KARSU NEVZAT ALTIN MEHMET ÖNAL
-TÜRK BİLİM İNSANLARI-
YAVUZ SULTAN SELİM DÖNEMİ SİYASİ OLAYLARI
Zaman içinde bilim.
COĞRAFİ KEŞİFLER HAZIRLAYANLAR MERAL KARSU NEVZAT ALTIN MEHMET ÖNAL.
OSMANLI’ DA EĞİTİM.
ANADOLU TÜRK BEYLİKLERİ H.N.Y.
En çok merak edile motif:
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
KONTROL İZLEYİCİDE HAZIRLAYAN ÇETİN İMİR Süleymaniye; yılları arasında Kanuni Sultan Süleyman tarafından imparatorluğun gücünü ve görkemini.
Nedim’in Hayatı.
HAZIRLAYA:Batuhan Bülbül SINIFI:5/B NO:101
AVRUPA’DA REFORM HAREKETLERİ
ANADOLU SELÇUKLULARI VE BEYLİKLER DÖNEMİNDE KÜLTÜR VE MEDENİYET.
YENİ CAMİ.
ÜÇ ŞEREFELİ CAMİİ (BURMALI CAMİİ)
MİMAR SİNAN Mimar Sinan 1490’da Kayseri’ye bağlı Gesi nahiyesinin Ağırnas köyünde doğmuştur. 1512’de devşirme olarak alınıp “acemi oğlanlar” okulunda eğitim.
GENEL KÜLTÜR YILINDA 117 ÜLKE ARASINDA PARA BİRİMİ DEĞERİ EN DÜŞÜK ÜLKE OLARAK GUINNES REKORLAR KİTABINA GİREN ÜLKE HANGİSİDİR?
VERİLEN KELİMEYLE EŞLEŞEN KAVRAMlARIN ÜZERİNE DOKUNUNUZ.
KURULUŞ DÖNEMİ ÖSS- YGS SORULARI.
DÜNYA GÜCÜ OSMANLI ‘’Anadolu Selçuklu Devleti zamanında ve Osmanlı İmparatorlu- ğu’nun Yükselme döneminde Anadolu’daki zanaatkarlar “lonca” denilen zanaat.
Türklerde Eğitimin Kısa Tarihi. İ slamiyeti kabul etmeden önce Türk toplulukları göçebe ve yarı göçebe biçimde yaşamlarını sürdürmekteydi.
XVII. YÜZYILDA OSMANLI DEVLETİ
BATI MÜZİĞİ TARİHİ 3. Ünite: RÖNESANS DÖNEMİ MÜZİĞİ
ORTAÇAĞ’DAN RÖNESANSA
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
MİMAR SİNAN Adı:M.Yusuf Soyat:KARAÇINAR Sınıf:4/B Numara:505.
AİT ve 3. Ders - Çalışma Soruları. 1. Tanzimat Fermanı’nda, aşağıda verilenlerden hangisinde ıslahat yapılması öngörülmemiştir? A. Yargı B. Vergi.
Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi
RÖNESANS Nurdan Gül Kökten Eskişehir Salih Zeki Anadolu Lisesi.
YAVUZ SULTAN SELİM DÖNEMİ
XVII. YÜZYIL ISLAHATLAR/ SİYASİ VE BİLİMSEL GELİŞMELER 3. ÜNİTE: ARAYIŞ YILLARI 2. ve 3. KONU.
Abbasi Tarihi Berat Köse.
YGS TARİH TERİMLER 2015.
İSLAM TARİHİ VE UYGARLIĞI İSLAMİYET’İN DOĞUŞU VE HZ. MUHAMMED DÖNEMİ
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN YENİLEŞME HAREKETLERİ
Nuran BOYRAZ Tarih Öğretmeni HAÇLI SEFERLER İ (1096–1270) XI. yy.'ın sonlarından XIII. yy.'ın sonlarına kadar Hıristiyanların güçlenen Müslüman dünyasına.
OSMANLI İMPARATORLUĞU GERİLEME DÖNEMİ ISLAHATLARI SORU PROĞRAMI
ÜNİTE: TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK KONU: OSMANLIDA BİR MERKEZ
SOSYAL VE EKONOMİK YAŞAM
İPEKYOLUNDA TÜRKLER.
Bİlİmsel bİrİkİm nasıl oluştu
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / Anadolu’nun Türk Yurdu Oluşu
TÜRK TARİHİNDE YOLCULUK / OSMANLI’DA TOPLUM VE EKONOMİ
Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi
MIMAR SINAN. , Mimar Sinan, 1489'da Kayseri'nin Ağırnas köyünde dünyaya geldi. 1511'de devşirme olarak İstanbul'a geldi ve Acemi Oğlanlar Ocağı'na girdi.
Osmanlı Siyasi Tarihi (Yıkılış Dönemi)
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
HZ. YUSUF Din proje odevi. İCINDEKIKER.
YENİ VE YAKINÇAĞ’DA AVRUPA
Osmanlı’da Sanat ve Mimarlık Kültürü
OSMANLI’DA HOŞGÖRÜ SUNU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Osmanlı’da Merkez ve Taşra Hayatı
Osmanlı’da Eğitim-Öğretim
17. YÜZYIL OSMANLI DEVLETİ DURAKLAMANIN İÇ VE DIŞ NEDENLERİ.
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
M İ MAR S İ NAN. MİMAR SİNAN [1490 – 1588] Büyük Osmanlı mimarı. Kayseri’nin Ağırnas köyünde doğdu. 1511’de Yavuz Sultan Selim zamanında devşirme olarak.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ADI : M.FARUK SOYADI: GÖKTAŞ SINIF : 10/D NO : 639 DERS: OFİS PROGRAMLARI KONU: OSMANLI DÖNEMI PADIŞAHLARI.
GAZİANTEP KÜLTÜRÜ VE TIP EĞİTİMİ
Cam göz. Mimar sinan Yeniçeri ordusunda bir asker olarak değil, istihkâm işlerinin idare ve tasarımından sorumlu olarak görev yapan Mimar Sinan’ın ilk.
Sunum transkripti:

DÜNYA GÜCÜ OSMANLI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI 2. ÜNİTE: DÜNYA GÜCÜ OSMANLI 3-4-5-6-7-8. KONU DÜNYA GÜCÜ OSMANLI İLKÇAĞ UYGARLIKLARI

Reformun öncüsü Alman din bilgini. 9 11 13 1 8 2 12 3 14 4 5 10 6 7 Coğrafi Keşifler sonunda zenginleşen, sanat ve bilime değer veren sınıf. Reformun öncüsü Alman din bilgini. Osmanlı topraklarında taşımacılığı en hızlı şekilde yapan teşkilat. Kölemen devletinin diğer adı. Macellan’la çıktıkları deniz yolculuğunu tamamlayan denizci. Fransa’da Reforma öncülük yapan din adamı. Kayseri’de doğmuş, XVII. yy’da yaşamış, 81 cami, 51 mescit, 55 medrese yanında bir çok eser meydana getirmiş mimarımız. Hristiyanlıkta ‘bir ülkede dini hizmetlerin durdurulması’’. El yazması eserleri süslemek ve metnin aydınlatılmasını sağlamak için perspektif olmadan yapılan resim. Yavuz döneminde vergiye bağlanan, II. Selim döneminde Osmanlı Devleti’ne katılan ada. Babasını tahtan indirerek başa geçen ilk ve tek Osmanlı padişahı. Müslümanların İspanya’ya verdikleri ad. Hz. Muhammed’i övmek için yazılan şiir. Fransa’da Kalvenizm’in resmen tanınmasını sağlayan ferman. İ T O U 1 K A N E Ş 7 P 2 H M R B L 3 V 4 5 S 6 I Ç

Reformun öncüsü Alman din bilgini. 9 11 13 1 M E S N İ A 8 2 L U T H R Y 12 3 Z 14 4 Ü K 5 D O 10 6 V I B 7 Coğrafi Keşifler sonunda zenginleşen, sanat ve bilime değer veren sınıf. Reformun öncüsü Alman din bilgini. Osmanlı topraklarında taşımacılığı en hızlı şekilde yapan teşkilat. Kölemen devletinin diğer adı. Macellan’la çıktıkları deniz yolculuğunu tamamlayan denizci. Fransa’da Reforma öncülük yapan din adamı. Kayseri’de doğmuş, XVII. yy’da yaşamış, 81 cami, 51 mescit, 55 medrese yanında bir çok eser meydana getirmiş mimarımız. Hristiyanlıkta ‘bir ülkede dini hizmetlerin durdurulması’’. El yazması eserleri süslemek ve metnin aydınlatılmasını sağlamak için perspektif olmadan yapılan resim. Yavuz döneminde vergiye bağlanan, II. Selim döneminde Osmanlı Devleti’ne katılan ada. Babasını tahtan indirerek başa geçen ilk ve tek Osmanlı padişahı. Müslümanların İspanya’ya verdikleri ad. Hz. Muhammed’i övmek için yazılan şiir. Fransa’da Kalvenizm’in resmen tanınmasını sağlayan ferman. İ T O U 1 K A N E Ş 7 P 2 H M R B L 3 V 4 5 S 6 I Ç SOLDAN SAĞA Anadolu’da ilk yazılı tabletler olan Kültepe Tabletlerinin bulunduğu bölgenin adı. Sert kanunları ile tanınan Babil hükümdarı. İbranilerin yalnızca kendilerine geldiğine inandıkları kutsal kitap. 9 yerleşim alanının üst üste kurulduğu Çanakkale sınırları içinde yer alan tarihi şehir. Hindistan’da ilkçağda görülen sınıf ayrımı. Hititlerin başlarından geçen olayları Tanrıları hesap vermek için yazdıkları yıllıklar. Kağıt, pusula, barut ve matbayı icat eden ilkçağ uygarlığı. YUKARIDN AŞAĞIYA Hititlerin başkenti. Miken uygarlığının diğer adı. Tarih öncesinde işlemesine rağmen dönemlere adını vermeyen madenlerden biri. İlkçağ’da Batı Anadolu’da 12 şehir devleti olarak yaşanan uygarlık. Urartuların başkenti. Mısır’ın hayat kaynağı olan nehir.