YönlerİMİZ K D B BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI G.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DERSİMİZ : HAYAT BİLGİSİ KONUMUZ : YÖNÜMÜ NASIL BULUYORUM?
Advertisements

ÜNİTE:3 YAŞADIĞIMIZ YER
Sesinden Tanıyabilir miyiz ?
Hayat Bilgisi 3 Yönümü Buluyorum.
TÜRKİYE’NİN İKLİMİ TÜRKİYE’NİN İKLİMİ KONUSUNDAN YILLARA VE SINAVLARA GÖRE SORU DAĞILIMI 2010 YGS’DE YGS’DE LYS 3’TE LYS.
DÜNYANIN ŞEKLİ VE HAREKETLERİ
ALİ YALKIN İLKÖĞRETİM OKULU 4/A SINIFI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI
Hatice Özlem TERTİP Konu: Harita Bilgisi.
BENİM EŞSİZ YUVAM Hazırlayan:Turan KAYA.
YEREL SAAT ve GÖLGE BOYU GRAFİĞİ.
Konular: 1-Kuvvet ve hareket 2-Mıknatısları tanıyalım
TÜRKİYE’DE İKLİM.
YÖNLER.
HAYAT BİLGİSİ YAŞADIĞIMIZ YER.
YÖNLERİ ÖĞRENİYORUM YÖN NEDİR? YÖNÜMÜ NASIL BULURUM?
DERSİN ADI : SOSYAL BİLGİLER
Ne Öğreneceğiz? Adres bilgilerine sahip olmanın önemini öğreneceğiz. Evimizin yerini yön ve temel kavramları kullanarak bilinen yere göre tarif etmeyi.
DÜNYANIN YILLIK HAREKETİ
Hazırlayan; Öznur KANDAKOĞLU 5-B 473
KONU:YÖNLER-YÖN BULMA ŞEKİLLERİ HAZIRLAYAN: CUMA ARAYICI
Hazırlayan:özlem sarı sınıf:8-c no:591
SUNAN Songül KORKMAZ ÇIPLAK Nazmi Topçuoğlu İÖO İncirliova - AYDIN.
Hazırlayan:Enes Batuhan Yıldız
Herhangi bir yerin, bilinen başka bir yere göre ne tarafta olduğunu belirtilmesine “yön” denilir. Yönleri Öğreniyorum Evimizin, okulumuzun ve mahallemizin.
YÖN BULMAK İÇİN HANGİ ARACI KULLANIRIZ?
2.ÜNİTE: YERYÜZÜNDE YAŞAM KONU: TÜRKİYE’NİN İKLİMİ
DERS ADI: HAYAT BİLGİSİ
YÖN BULMA YÖNTEMLERİ.
Yrd. Doç. Dr. İlkay BUĞDAYCI
Hacivat: -Hayrola Karagöz’üm,ne işin var buralarda?
Evimizin Yeri ve Yönler
YÖN BULMA YÖNTEMLERİ.
Hacivat: _Hayrola Karagöz’üm,ne işin var buralarda?
PINUS HALEPENSİS (HALEP ÇAMI).
Prof. Dr. F. Kemal SÖNMEZ 10 KASIM 2009
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
3. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞGELDİNİZ
YEREL SAAT ve GÖLGE BOYU GRAFİĞİ.
YÖNLERİ ÖĞRENİYORUM YÖN NEDİR? YÖNÜMÜ NASIL BULURUM?
YAŞADIĞIMIZ YER YÖNLER HAZIRLAYAN : Nesibe POLAT
Hayat bilgisi-yarı yıl ödevi 1. 2 SEVGİLİ ÖĞRENCİLER ; BU YIL 3 TEMA İLE HAYAT BİLGİSİ DERSİNİ ÖĞRENMEYE DEVAM EDİYORUZ. BU TEMALARIMIZ: 1- OKUL HEYECANIM.
YÖNLER VE YÖN BULMA Yön, herhangi bir yerin bilinen başka yerlere göre nerede olduğunu belirtir. Yönlerin belirlenmesinde güneşin doğuşu ve batışı dikkate.
Hayat Bilgisi 3 Yönümü Buluyorum.
YÖNLER ve YÖN BULMA.
YÖNLERİMİZ.
YAŞADIĞIMIZ YER YÖNLERİMİZ.
Yönleri Öğreniyorum.
Dünya’mızın şekline sınıfımıza getirdiğimiz küreden baktığımızda top gibi tam yuvarlak olmadığını görürüz.Bu şekle ve uzaydan çekilen fotoğraflara baktığımızda.
PUSULA.
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM B TEMASI BENİM EŞSİZ YUVAM.
A. DÜNYA’NIN ŞEKLİ Dünya, kutuplardan hafifçe basık, Ekvator’dan şişkin kendine has bir şekle sahiptir. Buna geoit denir. Dünya’nın geoit şekli, kendi.
YAŞADIĞIMIZ YER YÖNLER OKULUMUZ MAHALLEMİZ KÖY İLÇEMİZ VE İLİMİZ
MANYETİZMA HALİM GÜNEŞ (ELAZIĞ-KARAKOÇAN)
AtmosferdeHavasız ortam TEMAS GEREKTİRMEYEN KUVVETLER Çevremizdeki varlıklar dönerek, zıplayarak, yuvarlanarak hareket eder. Cansız varlıkların hareket.
Türkiye’de iklim elemanları
UZAKTAKİ ARKADAŞLARIM
YÖN BULMA YÖNTEMLERİ BENİM EŞSİZ YUVAM.
EŞSİZ YUVAM Her varlığın bir barınağı vardır.
YÖNLER.
DERSİN ADI : SOSYAL BİLGİLER
YÖNLER ve YÖN BULMA.
KROKİ ÇİZİYORUM.
TÜRKİYEDE İKLİM Türkiye'de çok çeşitli iklimler görülür. İklim çeşitlili­ğine sebep olan faktörler şunlardır: Üç tarafının denizlerle çevrili olması Yükseltisinin.
Türkiye iklimi Türkiyenin iklimini etkileyen faktörler MATEMATİK KONUM Türkiye 36° – 42° kuzey enlemleri ile 26° –45° doğu boyları arasında yer alır.
YÖN BULMA YÖNTEMLERİ Sunuindir.blogspot.com K D B G.
21 HAZİRAN 21 ARALIK 21 MART 23 EYLÜL MEVSİMLER BAŞLANGIÇ ve BİTİŞ TARİHLERİ veysel dikme.
Elektronİk yüzyIl SUNU
TÜRKİYEDE İKLİM Türkiye'de çok çeşitli iklimler görülür. İklim çeşitlili­ğine sebep olan faktörler şunlardır: Üç tarafının denizlerle çevrili olması Yükseltisinin.
Kazanım SB Konum ile ilgili kavramları kullanarak kıtaların, okyanusların ve ülkemizin coğrafi konumunu tanımlar.
Sunum transkripti:

yönlerİMİZ K D B BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI G

Bir yeri bulmak ya da başka insanlara tarif edebilmek için yönlerden yararlanırız.

YÖN NEDİR? doğu : güneşin doğduğu yere doğu denir. batı : güneşin battığı yere batı denir. kuzey ve güney : güneşin doğduğu noktayı sağımıza alınca önümüz kuzey,arkamız güney olur. ana yönler arasında kalan yönlere ara yönler denir. kuzeydoğu : kuzey ile doğu arasındaki yöndür. kuzeybatı : kuzey ile batı arasındaki yöndür. güneydoğu : güney ile doğu arasındaki yöndür. güneybatı : güney ile batı arasındaki yöndür.

Ara Yönler

Ana Yönler

YönLERİN BULUNMASI

GÜNEŞ DOĞUDAN DOĞAR; BATIDAN BATAR. GÜNEŞİN DOĞDUĞU TARAF DOĞUDUR. GÜNEŞİN BATTIĞI TARAF BATIDIR.

ÜLKEMİZİN KUZEYİNDE KARADENİZ VARDIR. G B D K G B D AK DENİZ ÜLKEMİZİN DOĞUSUNDA DOĞU ANADOLU BÖLGESİ BULUNUR.

PUSULA K EN GARANTİ YÖN BULMA YÖNTEMİDİR. İNSANLARIN YÖN BULMAK İÇİN GELİŞTİRDİĞİ BİR ALETTİR. PUSULANIN RENKLİ UCU HER ZAMAN KUZEYİ GÖSTERİR. K PUSULA MANYETİK ALANDAN ETKİLENECEĞİ İÇİN YÖN BULURKEN YAKININDA MIKNATIS YA DA METAL BULUNDURMAYINIZ.

Pusula, şekil olarak saate benzer Pusula, şekil olarak saate benzer. Ortasında sağa, sola hareket eden bir ibre vardır. Bu ibrenin bir ucu renklidir. Renkli olan bu uç, her zaman kuzeyi gösterir.Kuzey yönü belirlenince diğer yönler kolayca bulunur. Pusulayı tarihte ilk kez Çinliler bulmuştur.

KUTUP YILDIZI DEMİRKAZIK DA DERLER ADINA.. HEP KUZEYİ GÖSTERİR… GECE VE AÇIK (BULUTSUZ) HAVALARDA YÖNÜNÜZÜ ONA BAKARAK BULABİLİRSİNİZ. OLDUKÇA PARLAK BİR YILDIZDIR.. BÜYÜK AYI TAKIM YILDIZININ ÜSTÜNDE YER ALIR. BÜYÜK AYI

KARINCA YUVALARI Karıncalar toprağı yuvalarının kuzeyine yığar. Karınca yuvalarının ağzı güneyi gösterir.  

KUZEY TARAFINA ÇARPTIRIR. YOSUNLAR KUZEYDEN ESEN RÜZGAR YAĞAN YAĞMURU AĞACIN KUZEY TARAFINA ÇARPTIRIR. DAHA ÇOK YAĞMUR ALAN TARAF DAHA ÇOK YOSUNLUDUR. AĞAÇLARIN VE TAŞLARIN BOL YOSUNLU TARAFI KUZEYİ GÖSTERİR.

MİNARE KAPISI ÜLKEMİZDE MİNARE KAPILARI GÜNEYİ GÖSTERİR.

AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLAYINIZ .

* Poyraz bisikletle okula gidiyor. Poyraz’ın okulu hangi yöndedir? Gülnaz köpeği ile parkta yürüyüşe çıkmış ve çok yorulmuş. Dinlenmek için bir bank arıyor. Bank hangi yöndedir? Bank...........................yönündedir. Gülnaz bankı bul-mak için.......................................doğru yürümelidir. * Poyraz bisikletle okula gidiyor. Poyraz’ın okulu hangi yöndedir? Poyraz’ın okulu..............yönündedir. poyraz okula gitmek için.................doğru gitmelidir. *Kay kay yapan Berke arabaya ulaşmaya çalışıyor. Hangi yöne giderse arabaya ulaşabi-lir? Berke...........giderse arabaya ulaşabilir. Berke...... .........................doğru gitmelidir.

Karadeniz ülkemizin hangi yönündedir ? Marmara Denizi ülkemizin hangi yönündedir ? Akdeniz ülkemizin hangi yönündedir ? Balık resmi ülkemizin hangi yönündedir ? Kaşar peyniri ülkemizin hangi yönündedir ? Çocuk asker ülkemizin hangi yönündedir Halı resmi ülkemizin hangi yönündedir ?

şemanın tam ortasındaki ev Kerimlerin şemanın tam ortasındaki ev Kerimlerin. Ona göre diğerlerinin hangi yönde olduğunu bulunuz. Yönlerin yazılı olduğu kutulardan uygun olanı işaretleyiniz

ECZANE MANAV ATATÜRK BULVARI ALIŞVERİŞ MERKEZİ OTOPARK SAĞLIK OCAĞI GÜN APT. 1) Krokiye göre Atatürk Bulvarı’nın kuzeyinde hangisi yoktur? A ) eczane B ) Gün Apt. C ) otopark 2- Krokiye göre alışveriş merkezinin güneyinde ne vardır ? a ) park b ) otopark c ) Atatürk Bulvarı 3 – Gün Apt. nin sağında ne vardır ? a ) eczane b ) manav c ) Atatürk Bulvarı 4 –Krokiye göre sahil yolu sağlık ocağının neresindedir? A ) doğusunda B ) güneyinde C ) batısında ECZANE MANAV ATATÜRK BULVARI ALIŞVERİŞ MERKEZİ OTOPARK SAĞLIK OCAĞI PARK S A H İ L Y O L U K 5. Krokiye göre otopark parkın neresin dedir? A ) güneydoğu B ) kuzeybatı C ) doğu Krokide en kuzeydoğuda ne vardır ? a ) eczane b ) manav c ) sahil yolu D