Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ne Öğreneceğiz? Adres bilgilerine sahip olmanın önemini öğreneceğiz. Evimizin yerini yön ve temel kavramları kullanarak bilinen yere göre tarif etmeyi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ne Öğreneceğiz? Adres bilgilerine sahip olmanın önemini öğreneceğiz. Evimizin yerini yön ve temel kavramları kullanarak bilinen yere göre tarif etmeyi."— Sunum transkripti:

1 Ne Öğreneceğiz? Adres bilgilerine sahip olmanın önemini öğreneceğiz. Evimizin yerini yön ve temel kavramları kullanarak bilinen yere göre tarif etmeyi öğreneceğiz Yön bulmada kullanılan çeşitli araçları ve yöntemleri merak eden araştıran bireyler olmayı öğreneceğiz.

2 Ahmet, evini tarif ederken yönlerden yararlanmış mıdır?
Ahmet, adresini bilmeseydi ne gibi sorunlar yaşanabilirdi? Evimizin adresini bilmek kadar yönleri de bilmemiz gerekir. Ahmet, niçin güvenlik görevlisiyle konuşuyor olabilir?

3 Adres Yazıyorum Evimizin, okulumuzun adresini verirken mahalle, cadde, sokak adı, ev numarası, semt ve şehir adı ile posta kodunu belirtmeliyiz. Atatürk Ortaokulu Cevdet Sunay Cad. Eğitim Sokak No:20 28600 Espiye-Giresun

4 Yönler Bulunduğumuz yerin konumunu yönlere göre belirleriz. Yönler, ana ve ara yönler olarak ikiye ayrılır: Doğu, batı, kuzey, güney ana yönlerdir; kuzeydoğu, güneydoğu, kuzeybatı, güneybatı ara. Kuzey Kuzeybatı Kuzeydoğu Batı Doğu Güneybatı Güneydoğu Güney

5

6 Yönümüzü Nasıl Buluruz?
1- Sabah sağ kolumuzu Güneş’e uzatırız. Sağ kolumuz doğu, sol kolumuz batı, önümüz kuzey, arkamız güneyi gösterir. 4- Pusulanın renkli ibresi daima kuzeyi gösterir. 5- Geceleyin Kutup Yıldızı’na bakarak yönümüzü buluruz. Bu yıldız daima kuzeydedir. 2- Karıncalar yuvalarından çıkan toprakları kuzeye yığarlar. 3- Ağaç ve taşların kuzeye bakan kısımları yosunludur.

7

8

9

10 Doğuda Güneye gitmeli Batıya gitmeli Kuzeye gitmeli

11 Gündüz Güneş’ten, karınca yuvalarından, ağaçların üzerindeki yosunlardan, pusuladan yararlanarak yönümüzü buluruz. Gece Kutup Yıldızı’ndan ve pusuladan yararlanarak yönümüzü bulabiliriz.

12 Pusulanın renkli ibresi daima kuzeyi gösterir. Yönümüzü kuzeye döneriz
Pusulanın renkli ibresi daima kuzeyi gösterir. Yönümüzü kuzeye döneriz. Sırtımız güneyi, sağ kolumuz, doğuyu, sol kolumuz batıyı gösterir.


"Ne Öğreneceğiz? Adres bilgilerine sahip olmanın önemini öğreneceğiz. Evimizin yerini yön ve temel kavramları kullanarak bilinen yere göre tarif etmeyi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları