Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Elektronİk yüzyIl SUNU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Elektronİk yüzyIl SUNU"— Sunum transkripti:

1 Elektronİk yüzyIl SUNU

2 Hayatımızda Teknoloji
Bilgisayar Televizyon Küçük ev aletleri Telefon Oyun konsolları

3 Teknolojik Gelişmeler
Ulaşım Teknolojik gelişmeler hayatımızı birçok yönden etkiler. Hangi konuları daha çok etkilediği yanda verilmiştir. Hemen not defterleri çıkarılsın. Barınma Eğitim

4 Teknolojik Gelişmede Sorunlar
İlaçlar yüzünden yeni hastalıklara sebep olmaktadır. Teknolojik gelişimler toprakların verimliliğin azalmasına neden olur. Yeni teknolojik aletler yüzünden işsizliğe neden olur. Çevre kirliliği ve bazı atıklara neden olmaktadır.

5 Nano teknoloji Sizce bu teknoloji ne işe yaramaktadır?
Bazı teknolojiler çok küçük olur anlamak neredeyse imkansızdır. Bu teknoloji türüne Nano Teknoloji denir. Bu teknoloji gelecekte çok işe yarayacaktır. Sizce bu teknoloji ne işe yaramaktadır?

6 Yönünüzü Nasıl Bulursunuz?
Eskiden yönümüzü Karınca yuvalarının ağzı Güney’i gösterir. Yosunlar taşların ve ağaçların kuzeyinde olur. Kutup Yıldızı’nı gördüğümüzde önümüz Kuzey, arkamız Güney yönünü gösterir. Gölgenin en kısa olduğu andaki yönü Kuzey’i gösterir. Pusulanın Renkli ucu Kuzeyi gösterir. Simdi ise GPS denilen şey ile yol bulunur. Bu teknoloji yerinizi belirler. Bu teknoloji telefon, aktivasyon gibi yerlerde kullanılır. Harita detay ve çeşitliliği, doğa şartlarına dayanıklılığı, kullanım pratikliği, uydu sinyal yakalama gücü. Bunların hepsi GPS’nin özellikleri.

7 Organ Nakli Görev yapamayacak durumda olan organların yerine başka birininkiyle değiştirilmesine organ nakli denir. Ülkemizde bu organ nakillerinden bazıları olur. Böbrek Karaciğer Kalp Akciğer

8 Organ Bağışı Kişi hayatta iken yapılır. Yaşama sona erdikten sonra doku ve organlarını başka birilerinin kullanmasına izin verilmesine organ bağışı denir. Bunu anne ve baba rızası olursa 2 yaşından sonra yaptırıla bilir. Din Dil Irk Yaş Cinsiyet

9 AIDS Nedir? Bu bir tür virüstür. Vücuda girince bağışıklık sistemini yok eder. Sinir sistemine yerleşerek hastalıklara neden olur. Bu mikrobun adı HIV mikrobudur. Bunun nasıl bulaştığı aşağıda verilmiştir. Kan ile bulaşır. Cinsel ilişkiler ile bulaşır. Anneden bebeğe bulaşır.

10 Bulaşıcı Hastalıklar Nasıl Bulaşır?
Böcekler ve Hayvanlar ısırma ve sokma ile girer. Topraktan deri ile girer. Hasta kişilerden solunum sistemi yüzünden Besin maddelerinin yıkanmaması yüzünden.

11 Patent Ne Demektir? Bir ticari buluşun, imal ve satış hakkının belli bir süre için bir şahsa veya firmaya ait olduğunu gösteren devletçe onaylı resmi belge, "buluş belgesi", "uyrukluk belgesi" veya "ihtira beratı". Bunun geçerlilik süresi 20 yıldır. Türk Patent Enstitüsü Patent hakkı bir ürünü geliştirirsen de o ürüne patent vermektedir. Ama başka bir alanda daha kullanılmak şartıyla. Mesela bir cep telefonunu bulmak gibi. Bu hakkı başka birine satabilirsin veya verebilirsin

12 Telif Hakkı Ne Demektir?
Bir düşünce veya sanatı eserlerinden doğan hakların hepsini o kişiye ait olmasıdır. Bunlarda barkod bulunur. Telif hakkı olmayan kişi şunları yapamaz. Televizyon ve radyoda reklam yapamaz. O eşyayı çoğaltamaz. O sanatı satamaz.

13 Korsana Hayır! Bazı ürünler izinsiz kopyalanıp çoğaltılmasına bir de satılmasına korsan ürün denmektedir. Bu ürünlerde barkod yoktur. Bunları satanlara: Bunları alanları uyarmalıyız. Bunları satanları görürsek onları ihbar etmeliyiz.


"Elektronİk yüzyIl SUNU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları