DEĞERLER. DEĞERLER “20 yıldır buradasın, neler öğrendin ?" Budist rahipler, artık yetiştiğini düşündükleri bir öğrencilerini, yola çıkmadan önce çağırdılar.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SINAV KAYGISI BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
Advertisements

Bilmek istiyorum… Oriah Mountain Dreamer (Kanadalı Bir Kızılderili)
Bilmek istiyorum… Oriah Mountain Dreamer (Kanadalı Bir Kızılderili)
Nilüfer Değerler Eğitimi Projesi (Nildep)
HAYATIN İÇİN TALİMATLAR :  Çavdar ye.  İnsanlara istediklerinden fazlasını ver, ve bunu kalben isteyerek yap.  En sevdiğin şiiri ezberle.  Duyduğun.
AÇILAR A)BAZI GEOMETRİK KAVRAMLAR B)AÇILAR C)AÇI ÇEŞİTLERİ
SİLVAN İMAM LİSESİ FAHRETTİN KAYA
İnsanlara kendimi zorla sevdiremeyeceğimi öğrendim.
OLGUNLAŞMAK Can DÜNDAR.
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
SİZDEN GELENLER ( 2 ). SİZDEN GELENLER ( 2 ) 3 3.
NOKTALAMA İŞARETLERİ.
Ilk göz ağrım.
P a z a r S a b a h l a r ı.
Bu India’dan gelen TANTRA.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Çocukların ev hayvanlarına ve sürüden ayrılmış hayvanlara bakış açısı The Grammare Junion School Sınıf 6B.
öğretmen-öğrencİ İletİşİmİ ve etkİn dinleme
Nazım Hikmet Abidin Dino ya şiirle bir soru sormuştur
HİTİTLER.
ÇOCUK EĞİTiMİ.
DEĞERLER EĞİTİMİ KASIM AYI DEĞERİ ARKADAŞLIK
«BU GENÇLERE DEĞER! PROJESİ» Dr. Ayhan Mirza İNAK
Önce Merhabalar, Şu anda görmekte olduğunuz slaytta yer alan güzel sözler, internetde yayınlanan ünlü düşünürlerin sözlerinden alınıp buraya koyulmuştur.
ANNE-BABA ÇOCUK İLETİŞİMİ
BOHR ATOM MODELİ
İyi Olma Sanatı Dr. Dráuzio Varella Çeviren: Fatih Erten.
Aşk muhteşem bir şarkı AŞK MUHTEŞEM BİR ŞİİR....
AURA. AURA A U R A 1890 yılında ünlü mucit Nikola Tesla’nın ilk olarak ölçebildiği ve fotoğrafladığı insan aurası aslında pek çoğumuzun bölük pörçük.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Prof.Dr.Erdal ATABEK SEVGİYE YER KALMADI
ARKADAŞLIK HOŞGELDİNİZ.
Roméo Sauvé présente.
ÇOCUKLAR İÇİN BEŞ SEVGİ DİLİ
Sevgili dostlar, Geçtiğimiz günlerde Amasya, Kastamonu civarına bir gezi yaptık. Sonbaharın gelmiş olmasını umuyorduk, ancak beklediğimiz gibi olmadı.
Ö Z G Ü R L Ü K... Soğuktu... Kar yağmaya devam ediyordu ve bir lokma yiyecek bulabilmek en büyük mutluluk olacaktı KURTiçin. Umutsuzca yaşadığı dağdan.
ZAMANIN ÖTESİ Zamanı kaybettim zaman içinde, Mekanım kayboldu ufuklarım yok. Hülyalar, sevdalar güman içinde, Umut kuşlarımdan geri dönen yok. Şair: Lütfi.
VİTAMİNLER.
HAYAT CAN DÜNDAR SESLİ İZLEYİNİZ.
Uzun yıllar önce tüm insani duyguların yaşamakta olduğu bir ada varmış: Uzun yıllar önce tüm insani duyguların yaşamakta olduğu bir ada varmış: iyimserlik,
VURGUN YEDİ DÜŞLERİM Vurgun yedi düşlerim sevda denizlerinde
TORLAKON ÖĞRETİLERİ ( EGZERSİZ 3 )
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE Dersimiz.com. stresli durumlarda yaşanan doğal bir duygudur ve yaşamın doğal bir parçasıdır.
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …
Niteleme Sıfatları Belirtme Sıfatları
SÖZ ÖBEKLERİ (GRUPLARI)
AİLE EĞİTİMİ SEMİNERİ.
Alıntı. Slaytı kendi akışında ve sesli izleyiniz.
HAYAT CAN DÜNDAR.
Sis, yelpaze ile dağıtılmaz. JAPONYA
Do you know who I am? Kim olduğumu biliyor musun?.
CRİSTOF KOLOMB.
TAKIM RUHU.
Güzel bir yaşam Geçirmeniz için basit Bazı öneriler.
ERGENLİK DÖNEMİ VE GENÇLERLE İLİŞKİLER
KAYGI NEDİR. Büyük felaketler büyük insanların yetiştiği okuldur
SEVGİLİ ANNE-BABALAR. Gençlerimizin sorumluluk sahibi, başarılı, mutlu,olumlu,kendilerini ve yaşamayı seven insanlar olarak yetişmelerini istiyorsak;onlara.
BİLGELERİN GÖZÜYLE YAŞAMA BAKIŞ Waltz of the butterfly.
Distortion; çarpıtma bölüm I. Tüm dışsal EM dalgalar değişik düzeylerde çarpıtılır, değiştirilir. Tüm dışsal EM dalgalar değişik düzeylerde çarpıtılır,
Herkesin kendine özel anları, günleri vardır… Ama hepimizin aynı duyguları paylaştığı ortak günleri de vardır…
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
PAKİSTAN İSLAM CUMHURİYETİ(PİC)
BÖLÜKLER VE BASAMAKLAR
ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI Su Yönetimi Genel Müdürlüğü AB Taşkın Direktifi Kapsamında Yürütülen Çalışmalar Işıl SAKIN Taşkın ve Kuraklık Yönetimi Daire.
Atomdan Hayata Hazırlayan:Kaan YAVUZ Proje:GEBİYEPModül:Genetik.
HAYVANLAR HAYVANLAR.
Bu India’dan gelen TANTRA.
İyileşmenin hedefi.
Sunum transkripti:

DEĞERLER

“20 yıldır buradasın, neler öğrendin ?" Budist rahipler, artık yetiştiğini düşündükleri bir öğrencilerini, yola çıkmadan önce çağırdılar. Baş rahip öğrenciye tek bir soru sordu: “20 yıldır buradasın, neler öğrendin ?" "Yedi gerçek öğrendim" dedi öğrenci. "Yirmi yıldır buradasın, sadece yedi gerçek mi öğrendin ?" "Evet, yedi gerçek öğrendim..." "Say" dedi baş rahip, “Birincisi... Dostluklar ikiye ayrılır: Kalıcı dostluklar ve geçici dostluklar. Hayatta bir zorluk ortaya çıktığı anda bozulan dostluklar daha çoktur, kalıcı dostluklar çok azdır..." ghost

“İkincisi" dedi baş rahip. “İnsanların çoğunluğu kalplerini ve beyinlerini geçici değerlere ayırmışlar. Bu değerler uğruna kendi gerçek niteliklerinden taviz vermekten, kötü şeyler yapmaktan çekinmiyorlar..." "Üçüncüsü" dedi baş rahip. “İnsanlar, amaçlarına ulaşmak için birbirlerini ezmekten çekinmiyorlar. Oysa başkasına kötülük yaparak elde edilen her şeyin geldiği gibi ellerinden gideceğini anlamıyorlar..." "Dördüncü" dedi baş rahip. “İnsanlar gerçekte bir anlamı ve önemi olup olmadığını hiç düşünmedikleri fakat değerli ve anlamlı saydıkları şeyler yüzünden birbirlerine zarar veriyorlar... Bu şekilde hayatı birbirlerine zehir etmeye alışmışlar." ghost

"Beşinci" dedi baş rahip. "Herkes yanlışın nedenini, başarısızlığın nedenini başkalarında arıyor. Kimse, başına ne geldiyse aslında kendi yüzünden geldiğini anlamıyor, kendi suçunu, yanlışını kabul edip düzeltmiyor..." "Altıncı" dedi baş rahip. “İnsanlar helal lokmanın ve bölüşmenin değerini bilmiyor. En lezzetli lokmanın helal lokma olduğunu unutuyorlar. Vicdanları ve mideleri arasında kaldıkları zaman midelerini tercih ediyorlar..." ghost

"Güle güle" dedi baş rahip. "Yedinci" dedi baş rahip. “İnsanlar bir şeye dayanmadan yaşama gücünü bulamıyorlar. Bu yüzden çoğu zaman anlamsız şeylere sarılıyor, güveniyorlar. Asıl sarılmaları ve güvenmeleri gereken belki de tek duygunun sevgi olduğunu anlamamakta ısrar ediyorlar..." "Güle güle" dedi baş rahip. *** - Bu alıntı metni gönderen Hasan Ali GÖKSOY dostuma teşekkür ederim. ghost

Sitesine Davetlisiniz www.musugin.com Sitesine Davetlisiniz musugin@gmail.com