Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
EXCELDE KULLANILAN FORMÜLLERDEN BAZILARI
Advertisements

Formüllerle Çalışma. ÖRNEK ALIŞTIRMA 14 ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞIZ.
EXCEL ŞAHİN AKDAĞ 1.
BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ KAÜ İÇİN BELİRLENEN NOT ARALIKLARI
İleti Çubuğu’nda Düzenlemeyi Etkinleştir‘i
EXCELDE KULLANILAN FORMÜLLERDEN BAZILARI
SORGULAR VE KARŞILAŞTIRMA
mantIKSAL OPERATÖRLER
Yrd.Doç.Dr.Levent Malgaca,2010
Öğr. Gör. Feyza Tekinbas Bilgisayar II (3) 22 Mart- 26 Mart 2010.
EXCEL-2.
SQL (Structured Query Language)
Bilgisayar (2) Öğr. Gör. Feyza Tekinbaş.
Standart Normal Dağılım
EXCEL ÖZET EXCEL’i başlatmak için; Görev Çubuğu’ndan Başlat + Programlar + Excel Veya Başlat+Programlar + Microsoft Office+Excel.
EXCEL 2003 Ders 1.
EXCELDE KULLANILAN FORMÜLLERDEN BAZILARI
Excel.
11 ekim 2011 VTYS –II Dersi. Kalıp İfadelerle Sorgu (Pattern) Eğer bir sözel verinin sadece belli kriterlere uyanlarını seçeceksek sütun_adı LIKE kalıp.
HESAP TABLOSU PROGRAMLARI
Temel Bilgisayar Bilimleri Dersi
1. Formül Kullanma Kuralları
Temel Bilgi Teknolojileri
Excel.
EXCEL FORMÜLLER&FONKSİYONLAR
Formüller Mustafa AÇIKKAR.
ENF 101 TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KULLANIMI
Microsoft Excel 2007 Ders Notu Öğr. Gör. Mustafa YAVAŞ
Microsoft EXCEL (2) Kapsam Kopyalama, Yapıştırma Açıklama Ekleme Satır ve Sütunların Boyutlandırılması Bitişik Hücrelere Dayanarak Otomatik Veri Girme.
Microsoft Office Access
SINAV NOTLARI HAZIRLIYORUM
BİÇİMLENDİRME İŞLEMLERİ
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
Temel Bilgi Teknolojileri
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ
C++ Ders Notları 4.Ders (Kontrol ve Döngüler)
Temel Bilgi Teknolojileri
Fonksiyonlar ile Çalışmak
SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETMENLİĞİ BİLGİSAYAR 2 NOT Sum (Topla) Fonksiyonu Belirtilen hücreler arasındaki sayıların toplamını alır. =SUM (E2;E11) E2 hücresinden.
İlişki kurulan alanların veri türleri aynı olmak zorundadır yoksa ifade de tür uyuşmazlığı hata mesajı çıkar. Sorguyu tasarım görünümünde açıp Ortalama:([sınav1]+[sınav2]+[sınav3])/3.
Z ve T puanları Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Microsoft Office Access Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN.
İSTATİKSEL MERKEZİ EĞİLİM ÖLÇÜLERİ (ORTALAMALAR)
Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
BİTLİS EREN ÜNİVERSİTESİ
Emine TUNÇEL Kırklareli Üniversitesi, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Esra ALTUNBİLEK DANİŞMENT ÇİÇEKLİ ORTAOKULU
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
Mühendislikte Bilgisayar Uygulamaları Mustafa Öztürk.
BM-103 Programlamaya Giriş Güz 2012 (3. Sunu)
İnternet Programlama-I
Sayısal Analiz Sayısal İntegral 3. Hafta
Elektronik Tablo Programı Formüller ve Fonksiyonlar
Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan.
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -1) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış.
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -2) Öğr.Gör. Mehmet Akif Barış.
Hesaplama Tabloları (MS For Mac Excel -3)
PROGRAMLAMA TEMELLERİ Burak UZUN Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Burak UZUN.
İleri Excel 1 Fuat Tosun.
Hesaplama, Grafik ve Veri Oluşturma Araçları Microsoft Excel Tanıtımı
Excel 2007.
KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ
HESAP VE TABLO PROGRAMI (LİBRE OFFİCE CALC veya M.OFFİCE EXCEL)
© Marmara Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi
Libreoffice Calc ile Veri Tablosu Hazırlama. Veri Tablosu Oluşturmak İçin Veri Girişi Bir öğrencinin; 1. Vize Notu 2. Final Notu 3. Ödev Notu A) Girişi.
Bilgisayar EXCEL II
3. OFİS PROGRAMLARI (EXCEL)
İleri Algoritma Analizi
OFİS PROGRAMLARI Sunum 6 ELEKTRONİK TABLOLAMA
Sunum transkripti:

Temel Bilgi Teknolojileri Yrd. Doç. Dr. Doğan Aydoğan

KARŞILAŞTIRMA İŞARETÇİLERİ Hücrelerdeki verileri ya da formüllerinden elde ettiğimiz sonuçları değerlendirmek için kullandığımız formüllerde karşılaştırma işaretçilerini kullanırız.

EĞER Fonksiyonu Değerler ve formüller üzerinde koşullu sınamalar yürütmek için kullanılır. =EĞER(Şart;Sonuç1;Sonuç2) Şart: Koşul(Şart) ifadesi Sonuç1: Şartın gerçekleşmesi durumunda çalışacak kısım Sonuç2: Şartın gerçekleşmemesi durumunda çalışacak kısım

EĞER Fonksiyonu =EĞER(B2<50;"KALDI";"GEÇTİ") Şart: B2 hücresindeki değerin 50’ den küçük olup olmaması Sonuç1: Eğer şart ifadesi doğruysa (B2 hücresindeki değer 50’ den küçükse) formülün yazıldığı hücrede "KALDI" yazar. Sonuç2: Eğer şart ifadesi yanlışsa (B2 hücresindeki değer 50’ den küçük değilse) formülün yazıldığı hücrede "GEÇTİ" yazar.

EĞER FONKSİYONU Eğer final sınavından alınan not 50’den küçükse ortalama = 0, Aksi taktirde ortalama=(1.vizenin %40’ ı ile final notunun %60’ının Toplamı) olarak hesaplanmıştır.

VE fonksiyonu Birden fazla şartın aynı anda gerçekleşmesi durumunda kullanılan fonksiyondur. EĞER fonksiyonuyla birlikte kullanılır. =VE(sart1;sart2;……) =EĞER(VE(A2>60;B2>60);"Geçtiniz";"Kaldınız") Yukarıdaki formülde, Hem A2 hücresindeki değer, hem de B2 hücresindeki değer 60’ dan büyükse hücreye " Geçtiniz ", aksi taktirde " Kaldınız " yazacaktır.

YADA fonksiyonu YADA fonksiyonu: 2 veya daha fazla şarttan herhangi birinin gerçekleşmesi durumunda kullanılır. =YADA(sart1;sart2;……) =EĞER(YADA(A2="DD";A2="FD " ;A2= "FF" ); " Kaldı"; " G eçti") Yukarıdaki formülde, A2 hücresindeki değer DD, FD ya da FF notlarından biriyse Kaldı, aksi taktirde Geçti yazacaktır. =EĞER(A1 1400;"1380+0,8*(A1-1400)")))

EĞERORTALAMA Verili ölçütü karşılayan bir aralıktaki bütün hücrelerin ortalamasını (aritmetik ortalama) hesaplar. =EĞERORTALAMA(aralık,ölçüt,ortalama_aralık) Aralık değerlendirilmesini istediğiniz hücre aralığıdır. Ölçüt hangi hücrelerin ortalamasının alınacağını belirleyen bir sayı, ifade veya metin biçimindeki ölçüttür. Toplam aralık, ortalamanın alınacağı aralığı ifade eder.

EĞER ORTALAMA =EĞERORTALAMA(A:A;’’BAYAN’’;B:B) TARANACAK ALAN ARANAN KOŞUL, ÖLÇÜT İŞLEMİN YAPILACAĞI DEĞERLERİN BULUNDUĞU ARALIK

DÜŞEYARA FONKSİYONU Tablo dizisinin ilk sütununda belirli bir değeri arar ve tablo dizisindeki başka bir sütundan aynı satır değerini döndürür. DÜŞEYARA(bakılan_değer,tablo_dizisi,sütun_indis_sayısı,aralık _bak) Bakılan_değer Tablo dizisinin ilk sütununda aranacak değer. Bakılan_değer bir değer veya başvuru olabilir. Bakılan_değer, tablo_dizisinin ilk sütunundaki en küçük değerden daha küçükse, DÜŞEYARA fonksiyonu #YOK hata değerini döndürür. Tablo_dizisi İki veya daha çok veri sütunu. Aralığa veya aralık adına bir başvuru kullanır. Tablo_dizisinin ilk sütunundaki değerler, bakılan_değer tarafından aranan değerlerdir. Bu değerler metin, sayı veya mantıksal değerler olabilir. Büyük harf ve küçük harfle yazılmış metinler eşdeğerdir. Sütun_indis_sayısı İçinden uyan değerin döndürülmesi gereken tablo_dizisindeki sütun sayısı. Sütun_indis_sayısı 1, tablo_dizisindeki ilk sütunun değerini verir; sütun_indis_sayısı2 tablo_dizisindeki ikinci sütunun değerini verir ve böyle devam eder.

DÜŞEYARA - ÖRNEK Tablo dizisi içinde aranacak değeri ifade eder. Tablo dizisinin ilk sütununda bakılacak olan değer yer alır. Sütun indis sayısı bu arana değer bulunduğunda oluşacak olan değerin yer aldığı sütundur. Bu örnekte «2» =DÜŞEYARA(bakılan_değer,tablo_dizisi,sütun_indis_sayısı) D3=DÜŞEYARA(C3;G3:H8;2)

EĞERSAY fonksiyonu EĞERSAY fonksiyonu: Belirlenen veri alanında belirli şarta uygun verilerin sayısını bulmak için kullanılır. =EĞERSAY(belirtilen aralık;şart) =EĞERSAY(D1:D50;">=50") Yukarıdaki formülde, D1 - D50 hücreleri arasından değeri 50’ den büyük eşit olanların sayısı bulunacaktır.

ETOPLA FONKSİYONU Verilen ölçütle belirlenen hücreleri toplar. Örneğin =ETOPLA(aralık;ölçüt;toplam_aralığı) Aralık değerlendirilmesini istediğiniz hücre aralığıdır. Ölçüt hangi hücrelerin toplanacağını belirleyen bir sayı, ifade veya metin biçimindeki ölçüttür. Toplam aralık, toplamın yapılacağı aralığı ifade eder.

ETOPLA FORMÜL: =ETOPLA(A2:A5;">160000";B2:B5) AÇIKLAMA VE 'in üzerindeki mülk değerleri için komisyonların toplamı SONUÇ:63.000