B A C.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAZIRLAYANLAR: AYLİN DEMİR CANAN AKBAŞ
Advertisements

Öğretmen Ziya Kılıçözlü İlköğretim Okulu
SEMA TUNA.
Dünya Güneş Ay.
Dünya ve Güneş Kendimizi Sınayalım Dünya ve Güneş
1.Dünya’nın şekli ile ilgili en doğru bilgi aşağıdakilerden hangisidir? a)Dünyanın uzaydan çekilen fotoğrafları b)Eski insanların söylediklerinden edindiğimiz.
DÜNYA’NIN HAREKETLERİ
DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
KONU: DÜNYA, GÜNEŞ VE AY T.C HAZIRLAYAN: MEHTAP MÜRTEZAOĞLU
Dünya ve Ay.
Çocuklar; Beni Tanımak İster misiniz?.
DÜNYANIN YILLIK HAREKETİ ÖZEL TARİHLER
GÖZLENEMEYEN KATMANLARI
DÜNYAMIZ.
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ )
DÜNYANIN YILLIK HAREKETİ
Hazırlayanlar Halil TAŞEL Gökhan ÖZENÇ Yasin KAYIŞ Turan ACAR
Işık Işık kaynakları Işık ve madde Işığın yayılması Işığın yansıması.
Hazırlayan:Ayten Adalı-Yadikar Bağçeli_s2
AY DEDE.
21 Mart, 21 Haziran, 23 Eylül, 21 Aralık
DÜNYA ve UZAY.
ÜNİTE ADI:IŞIK KONU:IŞIK KAYNAKLARI SINIF:4
DÜNYAMIZ,AY VE YAŞAM KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
GECE GÜNDÜZ Dünya’nın kendi ekseni etrafında dönmesiyle gece – gündüz oluşur.
Dünya’nın Şekli ve Sonuçları
Dünyamız ve Gökyüzü Dünyamızın şekli Dünyamızın katmanları
Işık Işık kaynakları Işık ve madde Işığın yayılması Işığın yansıması
IŞIK KONU ANLATIMI DEĞERLENDİRME Ana sayfaya döner İleri KAZANIMLAR
DÜNYAMIZIN UYDUSU AY NESLİHAN YAVAŞOĞLU.
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY
AY DEDE.
ÜNİTE: 5 YER YÜZÜNDE VE GÖKYÜZÜNDE GÖRDÜKLERİMİZ.
GÖKYÜZÜ Lale Bahçesi Yaz Okulu.
Gökyüzünde Gördüklerimiz Dünya’mız Yeryüzü
MEVSİMLER Hikmet Sırma.
Dünya, Güneş ve Ay.
Dünyamız.
GÖKYÜZÜ Hazırlayan:Murat GÜNDÜZ Sınıf Öğretmenliği 4-B 1. Öğretim
HAYAT BİLGİSİ 2.SINIF DÜNYA VE UZAY.
Dünya Dönüyor Şarkı Dünya dönüyor, Sen ne desen de. Yıllar geçiyor ,
SINIF: 5 DERS: Fen ve Teknoloji
ÜNİTE : 5 DÜNYA, GÜNEŞ VE AY.
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ A.B.D HAYAT BİLGİSİ ÖĞRETİMİ HAZIRLAYAN: EDANUR ALAS.
DÜNYANIN ŞEKLİ VE HAREKETLERİ-1
A. DÜNYA’NIN ŞEKLİ Dünya, kutuplardan hafifçe basık, Ekvator’dan şişkin kendine has bir şekle sahiptir. Buna geoit denir. Dünya’nın geoit şekli, kendi.
Çevremizdeki ışık kaynakları
Dünya ve Ay Mahmut YORDAM3 Dünya ve Uzay 1.Gökyüzünde gördüklerimiz 2.Gök cisimleri a. Güneş b. Ay c. Dünya.
İçinde yıldızlar,gezegenler,uydular,meteorlar gibi gök cisimlerinin bulunduğu boşluğa UZAY denir. EVREN: İçinde milyarlarca gökcisminin bulunduğu sonsuzluk.
DÜNYA, GÜNEŞ VE AY Hikmet SIRMA.
B A C.
DÜNYA’NIN HAREKETLERİ
Dünya ve Ay.
GECE ve gündüz Orhan İŞLEYEN ( ) Rıdvan ADIYAHŞİ ( )
MEVSİMLERİN OLUŞUMU HAZIRLAYANLAR: Esra ASLAN
AY VE GÜNEŞ TUTUMASI.
AY’IN GÖRÜNÜŞÜ NEDEN DEĞİŞİR. Ay; yerkürenin tek doğal uydusudur. Ay’da oksijen, su ve atmosfer yoktur. Ay çıplak gözle görülebilir. Ancak bir ışık kaynağı.
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
GÜNEŞ SİSTEMİ.
GÜNEŞ SİSTEMİ Sunuindir.blogspot.com.
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ ) Dünyanın, güneş etrafında, elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamladığı hareketine denir.
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ ) Dünyanın, güneş etrafında, elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamladığı hareketine denir.
21 HAZİRAN 21 ARALIK 21 MART 23 EYLÜL MEVSİMLER BAŞLANGIÇ ve BİTİŞ TARİHLERİ veysel dikme.
1 DÜNYA ve UZAY A. Gökyüzünde Gördüklerimiz B. Dünya’mız C. Yeryüzü Hazırlayan Galipsercan Aslan 5B No 172 Öger Ortaokulu Manavgat Sorgun.
Hazırlayan Mehmet BİRİŞİK
GÜNEŞ, DÜNYA ve AY.
PROJE 2 GÜNEŞ SİSTEMİ İPEK KİBAR YASEMİN ÖZDEM. İŞARETLERİN ANLAMLARI Konu ile ilgili ana sayfaya Konu ile ilgili ana sayfaya bağlanır. bağlanır. Gezegenlerin.
ÜNİTE: 5 YER YÜZÜNDE VE GÖKYÜZÜNDE GÖRDÜKLERİMİZ
Güneş Dünya ve Ay Soru-Cevap
İçinde yıldızlar,gezegenler,uydular,meteorlar gibi gök cisimlerinin bulunduğu boşluğa UZAY denir. EVREN: İçinde milyarlarca gökcisminin bulunduğu sonsuzluk.
Sunum transkripti:

B A C

*A AY , B GÜNEŞ ,C DÜNYA *A DÜNYA , B AY, C GÜNEŞ Slayttaki A;B;C şekillerinin hareket durumlarını dikkate alırsak, aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi doğru olur? *A AY , B GÜNEŞ ,C DÜNYA *A DÜNYA , B AY, C GÜNEŞ *A DÜNYA , B GÜNEŞ , C AY *A GÜNEŞ, B DÜNYA ,C AY

Aşağıdaki cümlelerin boşluklarını tamamlayarak,doğru bilgi vermesini sağlayınız. *Dünyanın kendi etrafında tam dönüş yapması……saat sürer. Bu süreye ….. .…. denir. *Bir günün bir kısmı …….,bir kısmı ise …….. dir. *…….. İle …….. ,Dünya’nın kendi etrafında ……….. İle oluşur. *Dünya ……. ……. ………. ……….. , bir yanı sürekli gece , diğer yanı sürekli gündüz olurdu.

Dünya’nın Güneş etrafında bir tam dönüş yapması … … *Dünya’nın Güneş etrafında bir tam dönüş yapması … ….. olarak kabul edilmiştir. *Ay hem …….. ……… döner, hem de ……. ……. döner. *Ay’ın kendi etrafında dönüş süresi ile Dünya etrafında dönüş süresi aynıdır. Bu nedenle Ay’ın hep …… ……. görürüz. *Ay etkisi ile Dünya’daki sularda alçalıp yükselmeler olur.Bu olaya …… - …… olayı denir. *Ay’ın Dünya’dan farklı görünümlerine ….. …… denir. *Ayın aydınlık yüzeyinin tam olarak Dünya’dan göründüğü evresine ……. ……. denir. *Uzağımızda olan cisimler olduklarından …… ..görünürler. *Dünya’ya en yakın gök cismi …….. , en yakın yıldız ise …….. tir?

AŞAĞIDAKİ SORULARI CEVAPLANDIRINIZ Ay’ın Dünya etrafındaki turunun ¼ ünü tamamladığı evrenin adı. (……… ……….) Ay’ın Dünya etrafındaki turunun ¾ ünü tamamladığı evre .(……….. …………….) Ayın bir bütün olarak gözlenebildiği evre. (……………………) *Gölgemizin en kısa olduğu vakit. (……………………..)

MİNİ BULMACA 1.Ayın tam göründüğü evre 2.Yer yüzünü saran gaz katmanı 3.Su buharının havada yoğunlaşarak oluşturdu tabaka 4.Güneş ışınlarının dike yakın geldiği dönemde yaşanan mevsim 2 3 3

TEST ÇALIŞMASI 1.Aşağıdakilerden hangisi bir ışık kaynağı değildir? A)Ay B)Güneş C)Ateş böceği D)Yıldız 2.Aşağıdakilerden hangisi belirli şartlar sağlandığında ışık yayar? A)Güneş B)Odun C)Yıldız D)Ateş böceği

3.Aşağıdakilerden hangisi saydam bir maddedir? A)Yağlı kağıt B)Mukavva C)Cam D)Metal levha 4.Yazın elektrik tellerinin sarkık olmasının sebebi aşağıdakilerden hangisidir? Genleşme B)Büzülme C)Soğuma D)Yoğunlaşma

5.Aşağıdaki tarihlerden Hangisi bulunduğumuz yarı kürede yaz başlangıcıdır? A)21 Haziran B)21 Aralık C)21 Mart D)23 Eylül 6.Güneş ışınları Dünya’nın her yerine her zaman aynı aynı şekilde düşmez.Bu durum aşağıdakilerden hangisiyle ilgilidir? A)Eğik eksen B)Küreye benzer şekil C)Hızlı dönme D)Ay çekiminin etkisi

7.Ay , Dünya ile Güneş arasında iken hangi Ay evresi oluşur? A)Dolunay B)Yeni ay C)İlk dördün D)Son dördün 8.Güneş’in yapısında en çok hangi gaz bulunur? A)Azot B)Helyum C)Hidrojen D)Oksijen

9.Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A)Dünya’nın Güneş etrafında eğik eksenle dönmesi mevsim oluşumunun sebebidir. B)Dolunay evresinin gerçekleştiği konumda Ay tutulması da gerçekleşebilir. C)Ay Gecelerimizi aydınlatan doğal ışık kaynağıdır. D)Güneş’teki enerji hidrojenin helyuma dönüşmesi sonucu açığa çıkar.

10.Aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A)Kuzey yarım kürede sonbahar mevsimi 21 Aralıkta başlar. B)Kuzey yarım kürede 21 Haziranda en uzun gece yaşanır. C)Ay’da meteorolojik olaylar gerçekleşmez. D)Güneş hep aynı noktadan doğar , anı noktadan batar.

Ödevlerini düzenli bir şekilde yaptığın için kutlar , başarılarının devamını dilerim.