Tahviller ve Değerlemesi

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Temel Bilgiler ve Yatırım Araçları
Advertisements

Paranın Zaman Değeri.
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Finansal yönetiminin temel amacı işletme değerini maksimum kılacak en uygun yatırım ve finansman kararlarını verebilmektir. Alternatiflerin.
5. BİRİKİMLERİM.
Faiz Oranları Hakkında
İKTİSAT FAKÜLTESİ İKTİSAT BÖLÜMÜ Para Teorisi ve Politikası
--Tahvil ve Değerlemesi Halit Gönenç
ÜNİTE 16 TAHVİL DEĞERLEMESİ
Temel Anlamıyla Değer Tahmini
Tek Pazar Çoklu faaliyet rekabeti
MALİ BORÇLAR Dr. Ergün Kaya
SERMAYE( KAYNAK) MALİYETİ
Paranın Zaman Değeri.
MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
Chapter 1 Learning Objectives
Finansal Piyasalar Para ve sermaye piyasaları
PARA TEORİSİ: FAİZ ORANLARININ ANLAMI, ÖLÇÜMÜ VE BELİRLENMESİ
SERMAYE PİYASASI Sermaye piyasası basit bir tanımla sermaye arz ve talebinin karşılaştığı bir piyasadır. Sermaye kısaca orta uzun ve sonsuz vadeli fonlar.
FİNANSAL VARLIKLAR.
Finansal Piyasalar Genel Bakış
Finansal Sistem ve Faiz Oranları
PARA TEORİSİ: FAİZ ORANLARININ ANLAMI, ÖLÇÜMÜ VE BELİRLENMESİ
YATIRIM KARARLARINDA PARANIN ZAMAN DEĞERİ PARANIN ZAMAN DEĞERLERİNİN TEMEL ÖLÇÜTLERİ FAİZ Fon sunumu ile fon kullanımını eşitleyen bir fiyattır. RİSK Gerçekleşen.
BÖLÜM 7 HİSSE SENEDİ VE TAHVİL DEĞERLEMESİ RİSK VE GETİRİ ANALİZİ
Sermaye Maliyeti Yatırımcı açısından sermaye maliyeti;
Özkaynak maliyeti Burada araştırılan hisse senedi maliyetidir.
Finansal Sistem ve Faiz Oranları
MENKUL KIYMET ANALİZİ VE PORTFÖY YÖNETİMİ
Gıda ve sigara devi RJR Nabisco’nun 1988 yılında A dereceli 5 milyar $ borcu vardı. O yıl şirket el değiştirdi ve 19 milyar $ borç ihraç edilerek hisse.
YATIRIM KARARLARINDA PARANIN ZAMAN DEĞERİ
Paranın Zaman Değeri ve Faiz Hesapları
Ortalama Sermaye Maliyeti
Çalışma Soruları.
MUHASEBE 2 11-MENKUL KIYMETLER
Bölüm 4 Faiz Oranları . Ersin Saltık.
Tahvil DEĞERLEMESİ.
FİNANS MATEMATİĞİ Mustafa Niğdeli
PARANIN ZAMAN DEĞERİ Zaman tercihinden dolayı paranın zaman değeri her zaman söz konusudur. Parayı şimdi yada gelecekte almanın tercihi hangisi daha avantajlı.
Tahviller ve Diğer Sabit Getirili Menkul Kıymetler
Ders 1 Hüseyin İlker Erçen
Faiz Oranları, Yapısı, Türleri ve Paranın Zaman Değeri
GENEL MUHASEBE 1 Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan KBÜ İşletme Fakültesi
Tahviller ve Diğer Sabit Getirili Menkul Kıymetlerin Değerlemesi
Hisse Senetlerinin Değerlemesi Yatırım Analizi ve Portföy Yönetimi 9. Hafta.
Uluslararası faktör hareketleri
Finansal Araçlar.
Arbitraj Fiyatlama Teorisi
Portföy Performansının Ölçülmesi
Bu hesap grubunda, kredi kurumlarına olan kısa vadeli borçlar ile kısa vadeli para ve sermaye piyasası araçları ile sağlanan krediler ve vadesine bir.
MENKUL KIYMETLERE İLİŞKİN DÖNEMSONU İŞLEMLERİ
Sermaye Maliyeti *Firmalar sadece özkaynaklarını projelerin
BONOLAR Cemil GÖKTAŞ.
YATIRIM Yatırım, belirli bir kaynağın ya da değerin, gelir sağlamak amacıyla kalıcı bir biçimde kullanılmasıdır. Tüketim kavramından temel farkı, kullanılan.
Tahviller ve Değerlemesi
PARANIN ZAMAN DEĞERİ. 2 PARANIN ZAMAN DEĞERİ KAVRAMI Paranın zaman içerisinde aşınma oranı olarak ifade ettiğimiz kavram, paranın zaman değeri olarak.
FİNANSÇI OLMAYANLARA FİNANS
BÖLÜM 11 Sermaye Bütçelemesinin Temelleri. BÖLÜM 11 Sermaye Bütçelemesinin Temelleri.
YATIRIM ve FİNANS TEORİSİ
PARA ve PARANIN FONKSİYONLARI
Paranın Zaman Değeri.
FİNANSAL SİSTEM VE FİNANSAL PİYASALAR
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
İÇİNDEKİLER Tahvil ve Hisse Senetlerinin Değerlemesi, Risk ve Getiri Analizi Varlıkların Değerlemesi Tahvil Değerlemesi Hisse Senetlerinin Değerlemesi.
İÇİNDEKİLER Firmalarda Uzun Vadeli Yatırım Kararları (Sermaye Bütçelemesi) Sermaye Bütçelemesi ve Nakit Akımı Analizleri Projenin Nakit Akımlarının Tahmini.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Faiz Oranları Hakkında
Çalışma Soruları.
Finansal Yönetim 2.Bölüm Paranın Zaman Değeri
Sunum transkripti:

Tahviller ve Değerlemesi Yatırım Analizi ve Portföy Yönetimi 11. Hafta

Tahviller Yatırımcısına sabit gelir sağlayan uzun vadeli bir menkul değer türüdür. Vade: Tahvilin ana parasının ya da nominal değerinin geri ödenmesiyle borcun sona erdiği tarihtir. Kupon faizi ve anapara: Her dönem ödenen faiz tutarına kupon ödemesi ve bu tutarın nominal değere oranına kupon faizi denir.

Tahviller Tahviller sahibine sabit dönemsel faiz ödemeşerinin yanı sıra sermaye kazancı da sağlar. Tahvillerin Geri Çağrılması: Tahvilin ihracında geri çağrılma hükmü öngörülmüşse, ihraççı kuruluş tahvili vade tarihinden önce kısmen ya da tümüyle geri ödeme hakkına sahip olacaktır.

Tahvil Türleri Nama-Hamiline Teminatlı- Teminatsız Faizli-Primli-İkramiyeli-Kara Katılma Hakkı Veren- Hisse Senedine Çevrilebilir- Endeksli Tahviller- Değişken Faizli Tahviller

Tahvil Yatırımlarında Karşılaşılan Riskler Piyasa/Faiz Oranı Riski Yeniden Yatırım Riski Borcun Geri Ödenmemesi Riski Getiri Eğrisi Riski Enflasyon Riski Likidite Riski Değişkenlik Riski Politik Risk Sektör Riski

Tahvil Değerinin Hesaplanması Kuponlu olan tahviller ana para ödemesi ve düzenli olarak nakit akışı sağlayan (anüite) kupon ödemelerinden oluşmaktadır. Örn. Yıllık %9 faiz oranlı, 20 yıl vadeli, nominal değeri 1000 TL olan tahvilin değeri:

Tahvillerde Getiri Ölçütleri Cari Getiri: Tahvilin yıllık kupon faiz miktarının tahvilin fiyatına bölünmesidir. Vade sonu Getirisi (Vadeye Kadar Getiri): nakit akımlarının şimdiki değerini cari tahvil fiyatına eşitleyen faiz oranıdır. Geri Çağrılma Getirisi: nakit akımlarının şimdiki değerlerinin (geri çağırma fiyatı ve dönemi gözetilerek) tahvilin fiyatına eşitleyen orandır. Gerçek Getiri: Yatırımcının elinde bulunan tahvilin bir periyot süresince elde tutulmasıyla elde edilmiş olan para miktarının baştaki yatırım miktarına oranıdır.

Tahvillerde Süre Vade kavramı bir tahvilin toplam ömürünü ifade ederken, süre bize tahvilin ömrü boyunca sağlayacağı nakit akışlarını göz önüne alarak hesaplanan ortalama vadesini vermektedir. Düzeltilmiş süre faiz oranlarındaki değişim karşısında tahvil fiyatlarındaki değişimi ölçmektedir.

Hazine Bonosu ve Finansman Bonolarının Fiyatları