KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKAN YÜKSEL Tıkır Top.
Advertisements

Sesinden Tanıyabilir miyiz ?
“İnsanoğlu hakkında en çok ney şaşırtır sizi?…”
ANLATIM BOZUKLUKLARI UYGULAMALAR
AMAN BU OYUN HİÇ BİTMESİN... Berber, sokakta oynayan çocuklardan birini çağırdı ve o gelince cebinden biri beş milyonluk, öteki beşyüzbinlik iki banknot.
ORMAN HAFTASI.
KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ Yazarı bilinmiyor.
DÜŞÜNDÜREN BİLMECELER
Geometrik Cisimler ve Şekiller
Akıllı Yapı Sistemlerinin Enerji Tasarrufuna Etkileri
Mecburi istikamet… Bünyamin Duran.
Benim Memleketim Bir Başkadır Havasına suyuna taşına toprağına
Üçüncü şahsın şiiri Atilla İlhan.
HZ. MUHAMMED ZAMANI İYİ DEĞERLENDİRİRDİ
İSTANBUL 'da Gün Doğumu Tayfun AVINCA.
BİLMECELER.
BİLMECELER.
BÜŞRA BAYSAL.
HER SESİN BİR KAYNAĞI VARDIR
Adam üç yaşındaki kızına, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için kızmıştı.
HOŞ GELDİNİZ MUTLULUK SEMİNERİNE UZMAN REHBER ÖĞRETMEN
Cömertlikte ve yardım etmede akarsu gibi ol.
İSTANBUL ŞİİRLERİ.
1.SINIF HAYAT BİLGİSİ ÜNİTENİN ADI GÜNEŞ VE DÜNYAMIZ.
KİBRİT ÇÖPÜ TARPAN ses düğmesini açabilirsiniz
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
Problem 6 adet kibrit çöpü ile 4 adet ‘eşkenar üçgeni’ nasıl elde edebiliriz?
Korkmuyorum Seni Sevmekten
ZAMİRLER (ADILLAR). ZAMİRLER (ADILLAR) Bu konuda seni uyarmıştım. Şunları bahçeye bırakır mısın? Aşağıdaki cümlelerdeki zamirleri bularak türlerini.
Göl’ün Hikayesi.
KALANIN ARDINDAN (sesli) Hep birlikteydik, masmaviydi hava; ne çok seviyordu herkes birbirini. Gitara yeni başlamıştım; çalacaktım ama utanıyordum.
Bir Ülke, Bir Bayrak.
Geometrik Cisimler.
Gidiyorum ben... Bugüne kadar yaşanılanlardan ne artmışsa Alarak sessizce içime... Aramayın, ve istemeyin beni Hiç öpmeyin artık Işığa pusu kurmuş alnımdan!
Hayatın Anlamı üzerine
Üçüncü şahsın şiiri.
Adam 3 yaşındaki kızını, pahalı bir hediyelik kaplama kağıdını ziyan ettiği için azarlamıştı. Küçük kız, koskoca bir paket altın yaldızlı kağıdı bir kutuyu.

ZAMİR (ADIL).
*Düşünelim çözelim *Hayallerim Çizgide Saklı
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
IŞIK KİRLİLİĞİ Işık kirliliği çok kötü bir şey. Ne yazık ki ülkemizde ışık kirliliği çok fazla. Benim aklıma gelen bir çözüm yolu var aslında.Herkes apartman.
MORFOLOJİK ANALİZ.
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı : …………………………………………. 12 Ocak 2009 Pazartesi 1. Dinozorlardaki işlemleri incele.Verilmeyen sayıları bul.Bulduğun sayılara ait.
Tıkır Top
Bir bilgeye sormuşlar:
Mitat Zorlu 1 Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 16 Nisan 2009 Perşembe Matematik Kelebeği ağaca ulaştırıp, ağacı boyamasına yardım et. Ekin’in elindeki.
Sis de dağılır.
DUMANSIZ GELECEK Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Nükleer Tıp Teknikleri Bölümü Öğrencileri Emre OĞUZ Ömer ÖZKAY Hüseyin.
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
KRAL VE HALKI. Yıllar yıllar önce çok güzel bir ormanda kral ve halkı yaşarmış.
KENDİMİZE SAYGI HERŞEYDEN ÖNCE KENDİNİ SEV VE KENDİNE SAYGI DUY
ARKADAŞ CANLISI AYICIK
DEĞERLER EĞİTİMİ PROJESİ OCAK-ŞUBAT TAKIM RUHU
ŞÜKRAN AŞKINCI 1-C SINIF ÖĞRETMENİ
KİŞİLİK BOZUKLUKLARI VE GENÇLİK
EŞYALARIMIZI NASIL KULLANALIM?
Bunu okursanız iyi olur. Bir şey kaybetmezsiniz....
Karışık olarak verilen kelimeleri anlamlı cümle olarak yazalım …
Ömer Hayyam'dan alıntı olduğu söylenir.
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
gEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE IŞIK KAYNAKLARI nedir?
2 ZİYA IŞIK 3 4 eşyalara poşetleri AliMerve ZiyaVeli’ye Orhan Şu testi o testte Annemin 4 öğrenci.
GÜLLERiN AĞLADIĞI SAAT Güllerin ağladığı bir saat vardır hani Büyür o saatte yalnızlığı bahçelerin Düşer korkusu kalbe yaklaşan gecelerin Bir dev uzatır.
 Adların yerini çeşitli yönlerden tutan sözcüklerdir. İzmir’de doğdum; ama yıllardır oraya gitmedim. Bu cümlede, “İzmir” adını tekrar etmemek için, bu.
EŞYALARIMIZI NASIL KULLANALIM?
Burası yuvarlaklar ülkesi. Öykümüz burada geçiyor.
ESKİ ÇOCUK OYUNLARI. BİRDİR BİR OYNAMA TENTÜRÜK (TOPAÇ) OYUNU.
GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU SUNUMU GERİ DÖNÜŞÜM KUTUSU SUNUMU.
Sunum transkripti:

KİBRİT ÇÖPÜNÜN HİKAYESİ Yazarı bilinmiyor

Ben kibrit çöplerini insanların yaşantılarına benzetirim.

Kibrit kutusu insanın yaşadığı toplumu ifade eder bir bakıma Kibrit kutusu insanın yaşadığı toplumu ifade eder bir bakıma. Bazı kibrit çöpleri vardır bir amaç için yanarlar, kimi bir sigara yakar, kimi bir ocak, kimi boş yere yanıp tükenir hiçbir işe yaramadan. Kimi ise bir ormanı, bir evi, büyük bir alanı yakar kül eder, kendisiyle birlikte. Kibrit kutusunu açıp baktığınızda hepsi aynı gibi gözükse de birbirinden farklı kibrit çöpleri vardır. Bazıları yanamayacak kadar incedir. Yakarken kırılır zannedersiniz ama bilircisiniz en iyi onlar yanar.

Bazıları da epeyce kalın, zannedersiniz ki yanınca yeri göğü yakacak ama yakınca bir bakarsınız fıs diye bir ses çıkarır kendisini bile yakamaz, sadece ucundaki kimyasal madde alev bile almadan kararır gider. Kimileri eğri büğrüdür ama yine de bir kibrit çöpünden beklenen fonksiyonları eksiksiz yerine getirirler. Her zaman en üstteki kibrit çöpleri ilk önce yanar.

bir kibrit çöpü bir ormanı yakar. Bir büyüğümüzün çok sevdiğim bir lafı vardır. Bir ağaçtan binlerce kibrit çöpü çıkar, bir kibrit çöpü bir ormanı yakar.

Yanıp bitme hayatin bitmesi gibidir, ucundan başlar yavaş yavaş dibine doğru sonunda kapkara bir şey kalır. İşte insan yaşamı da bu kibrit çöplerine benzer, kimi insanlar vardır kötü işler yaparlar, orman yakma misali, kimi insanlar vardır kendinden beklenileni asla yerine getiremezler, kalın kibrit çöpü gibi kendi kendilerini yok eder giderler, kimi insanlar vardır bir lambanın fitilini yakarlar kendileri yok olup gitse de ışığı kalır.

herkesden önce yanarlar. Bazı kibrit çöpleri de aykırı insanları ifade eder tüm kibrit çöpleri Ayni yöne bakarken onlar tam tersine bakar kutuda. Kutu açıldığında ilk önce onlar göze çarpar ve herkesden önce yanarlar.

Aykırılık başa beladır. Bazı kibrit çöpleri birbirine yapışmıştır. Dikkat ederseniz onlar da kafadar insanlar gibidirler. Kanka misali biri yanınca diğeri de yanar. Ama en tehlikelisi kendiyle birlikte kutuyu da yakan kibrit çöpleridir. İçinde bulundukları toplumu çökertirler.

Bazı kibrit çöplerinin ucunda kimyasal maddesi yoktur. Ne yaparsa yapsınlar yanamazlar. Toplumun içerisinde ot gibi yaşar giderler. Toplum nereye, Onlar oraya. Acaba!... Siz hangi tür “kibrit çöpüsünüz hiç merak ettiniz mi? c.i.