Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Advertisements

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİ (MERSİS)
Dernekler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler
NETSiS.
BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI SÜRECİNDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ MUĞLA SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ.
Gelir İdaresi Başkanlığı Uygulamalarında GELİR İDARESİ DAİRE BAŞKANI
BİLDİRİLMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA (VUK 405 GT)
Yaşlılık Aylığının Bağlanması İçin Nereye ve Nasıl Başvurulur?
ERK İSG&İK –
HUKUK MÜŞAVİRLİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA YAPILAN SİGORTALI VE İŞYERİ BİLDİRİMLERİNİN BAZI KURUMLARA YAPILMASI GEREKEN.
Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim. A.Ş.
NETSiS.
VAN İL DERNEKLER MÜDÜRLÜĞÜ
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
DIŞ TİCARET VERİ SİSTEMİ
Burcu Di ş isa ğ lam S.M.M.M.. YEN İ ARACILIK SÖZLEŞMES İ DÜZENLENEN MÜKELLEFLERE İ L İ ŞK İ N B İ LG İ G İ R İ ŞLER İ BU TEBL İĞİ N YÜRÜRLÜ Ğ E G İ RD.
Sunum İçeriğimiz Özel Entegratör? E-Defter E-Fatura Nedir?
Mükelleflerin İzahat Talepleri
Kurulun İnceleme ve Araştırması
VERGİLENDİRME SÜRECİ ÖN TESPİTLER
TÜRKİYE’DE E (i)-DÖNÜŞÜM.
ŞANS OYUNLARI VERGİSİ (ŞOV) EKİM 2007
 GVK 94 üncü maddesi GENEL TEVKİFAT uygulaması olmakla birlikte 2006 yılı başından itibaren uygulamaya giren GVK Geçici 67’inci maddesi de SPESİFİK-KISMİ-
SODES BİS SİSTEMİ.
İlhan AYDIN Kocaeli İl Müdürü.
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
AMAÇ Muhtarlarımızın kamu hizmetlerini daha kaliteli ve etkin şekilde yürütmeleri amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarından yapacakları taleplerin takip edilip.
(456 NUMARALI VUK GENEL TEBLİĞİ)
@-Yoklama Vergi Usul Kanunu 453 sıra no’lu genel tebliği
İLAN VE REKLAM VERGİSİ MUHASEBE 1 DERSİ BELEDİYE İŞLEMLERİ MODÜLÜ İLAN VE REKLAM VERGİSİ İLE İLGİLİ DERS NOTLARI.
E-Tebligat ve Güncel Vergi Konuları
1 Sunday.. 2 Vergi dairelerince düzenlenen ve muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı.
E-Tebligat 1: E-Tebligat Ne Zaman Başlıyor? E-Tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren başlayacaktır. Ancak, bu tarihten önce E-Tebligat sistemini.
E-Tebligat Nedir.
VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ
E-Tebligat Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir 20/11/2015 MARDİN.
Mevzuatta yapılan önemi değişiklikler
 VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 456)  5.2. Gelir Vergisi Mükelleflerinin Bildirimi ve Elektronik Tebligat Adresi Edinmesi  Elektronik tebligat.
ELEKTRONİK TEBLİGAT ve UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ TEBLİĞLERİ.
GAZİANTEP ECZACI ODASI. KEP Nedir-1 Kayıtlı elektronik posta, kısa adıyla KEP, en kısaltılmış tanımıyla tarafların, elekronik ortamda teknik ve hukuki.
E-DEFTER UYGULAMASI Muhittin DOĞRUYOL Yeminli Mali Müşavir.
2015/06 sayılı Atıksu Arıtma Tesisi Kimlik Belgesi Genelgesi
E-Arşiv Fatura. Tebliğler: 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 433 Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği-Aralık Sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel.
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
Gelir İdaresi Başkanlığı. ELEKTRONİK TEBLİGAT NEDİR? Elektronik Tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
Aralık 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR.
K AYıTLı E LEKTRONIK P OSTA E LEKTRONIK TEBLIGAT YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) KEP YÖNETMELIĞI ( TR SY. RG ) SMMM Güney.
DEVRE TATİL SÖZLEŞMESİ Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda Gecelik konaklama.
T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI YATIRIM VE İŞLETMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SEYAHAT ACENTALARINA SAĞLANACAK TURİZM DESTEĞİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME.
ELEKTRONİK TEBLİGAT. E- TEBLİGAT  Son yıllarda hayatımızda artık “E” leri biraz fazla duyuyoruz. Gelişen teknoloji ile birlikte artık kağıt ortamından.
MALİ TATİL İHDAS EDİLMESİ HAKKINDA KANUN Mustafa Dündar Gelirler Başkontrolörü.
© TÜRKKEP, Hizmete Özel, Tüm Hakları Saklıdır TÜRKKEP E-DEFTER HİZMETLERİ.
Rize RTEÜ Pedagojik Formasyon Programı Muhasebe ve Finansman Bölümü
E-Tebligat 456 seri numaralı VUK Genel Tebliği 27/08/2015 Burhan ERAY İSMMMO Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu Başkanı.
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER
Staj Bilgilendirme 2017 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
ÖNEMLİ Insert client name
DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
İŞYERİ TESCİLİ VE E-BİLDİRGE ŞİFRE İŞLEMLERİ
MUHTASAR AYLIK PRIM HIZMET BEYANNAMESI
Staj Bilgilendirme 2018 Makina Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu
Sadece ihale usulü ile yapılan alımlarda SGK borcu sorgulanır.
DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR
Ersin GÖKGÜN / Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Oda Sekreteri
www. mersis. gumrukticaret. gov
TÜRMOB Hizmet Değerlendirme Ve Ücret Tespit Komisyonu Üyesi
V. Bireysel Başvuru Usulü
ÜCRET GARANTİ FONU UYGULAMASI
Sunum transkripti:

Kasım 2015 VERGİDE ELEKTRONİK TEBLİGAT DÖNEMİ 1 OCAK 2016’ DA BAŞLIYOR

Vergi dairelerince düzenlenen ve muhataplarına 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümlerine göre tebliği gereken evrakın, Gelir İdaresi Başkanlığı aracılığıyla elektronik ortamda tebliğ edilmesidir.* E-Tebligat Sistemi Nedir? 2 * E-tebligat uygulamasının usul ve esasları, tarihli ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 456 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde düzenlenmiştir. Vergi Dairesi Tebliğ edilen evrak GİB E-Tebligat Sistemi E-Tebligat …… A.Ş./LTD. ŞTİ. Bay/Bayan …….

1 Ocak 2016 E-tebligat uygulaması 1 Ocak 2016 tarihinde başlayacaktır. 1 Ekim 2015 Ancak bu tarihten önce e-tebligat uygulamasına geçmek için bildirimde bulunanlara 1 Ekim 2015 tarihinden itibaren e-tebligat yapılabilir. E-Tebligat Sisteminin Başlangıç Tarihi 3

E-Tebligat Yapılacak Kişiler Kimlerdir? 4 Sistemi Kullanmak Zorunda Olan Mükellefler  Kurumlar vergisi mükellefleri  Ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden gelir vergisi mükellefiyeti bulunanlar (Kazançları basit usulde tespit edilenlerle gerçek usulde vergiye tabi olmayan çiftçiler hariç) Sistemi Kullanması İsteğe Bağlı Olan Mükellefler  Zorunluluk kapsamına girmeyen ve kendilerine e-tebligat yapılmasını talep eden gerçek kişiler ile tüzel kişiler ve tüzel kişiliği olmayan teşekküller

Elektronik Tebligat Talep Bildirimi Bağlı olunan vergi dairesi Kanuni temsilci/ bu işlemi yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekaletnameyle yetkili kılınan kişiler tarihine kadar başvuru zorunlu İnternet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifrenin alınması Kurumlar Vergisi Mükelleflerinin Başvurusu tarihinden sonra mükellef olanlar; İşe başlama tarihini takip eden 15 gün içinde başvuru

Elektronik Tebligat Talep Bildirimi İnternet vergi dairesi / Bağlı olunan vergi dairesi Mükellefler/bu işlemi yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekaletnameyle yetkili kılınan kişiler tarihine kadar başvuru zorunlu İnternet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre * * İnternet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda başvuru yapan gelir vergisi mükelleflerine ayrıca internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre verilmeyecektir. İnternet vergi dairesi şifresi olmayanlar ise "TC Kimlik No ile Giriş" ekranından kimlik doğrulaması ile başvuru yapacaklar ve sisteme her girişlerinde kimlik doğrulaması yaparak sistemi kullanacaklardır. Gelir Vergisi Mükelleflerinin Başvurusu (Ticari, zirai ve mesleki kazanç yönünden kazanç elde edenler) tarihinden sonra mükellef olanlar; Mükellefiyet tesisi sırasında başvuru

Elektronik Tebligat Talep Bildirimi (Şirketler ve Diğer Tüzel Kişiler İçin) KDV veya Gelir (Stopaj) Vergisi yönünden bağlı olunan vergi dairesi Kanuni temsilci/bu işlemi yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekaletnameyle yetkili kılınan kişiler İnternet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifrenin alınması Zorunluluk Kapsamına Girmeyen ve Sistemi Kullanmak İsteyen Tüzel Kişiler ve Tüzel Kişiliği Olmayan Teşekküllerin Başvurusu 7

Elektronik Tebligat Talep Bildirimi (Gerçek Kişiler İçin) İnternet vergi dairesi / İkametgahları nın bulunduğu yer vergi dairesi Mükellefler/bu işlemi yapmaya yönelik özel yetki içeren noterde verilmiş vekaletnameyle yetkili kılınan kişiler İnternet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre * Zorunluluk Kapsamına Girmeyen ve Sistemi Kullanmak İsteyen Gerçek Kişilerin Başvurusu 8 * İnternet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda başvuru yapan gelir vergisi mükelleflerine ayrıca internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre verilmeyecektir. İnternet vergi dairesi şifresi olmayanlar ise "TC Kimlik No ile Giriş" ekranından kimlik doğrulaması ile başvuru yapacaklar ve sisteme her girişlerinde kimlik doğrulaması yaparak sistemi kullanacaklardır.

 Elektronik Tebligat Talep Bildirimi ile başvuruda bulunan mükelleflere vergi dairesince, müracaat anında sistem tarafından üretilen internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifreyi ihtiva eden kapalı bir zarf verilecektir.  İnternet vergi dairesini kullanarak elektronik ortamda başvuruda bulunan gelir vergisi mükelleflerine ayrıca internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre verilmeyecek olup bu mükellefler mevcut kullanıcı şifresiyle sisteme gireceklerdir.  İnternet vergi dairesi şifresi olmayıp internet vergi dairesini kullanarak başvuruda bulunan gerçek kişiler, sisteme her girişlerinde kimlik doğrulaması yapılmak suretiyle e-tebligat sistemini kullanabileceklerdir. İnternet Vergi Dairesi Kullanıcı Kodu, Parola ve Şifresi Edinme 9

 Vergi dairesi tarafından elektronik imza ile imzalanan evrak, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından muhatabın elektronik tebligat adresine iletilir.  Mükellefler internet vergi dairesi ( üzerinden e-tebligat sistemine girerek, internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre/kimlik doğrulaması ile ulaşacakları elektronik tebligat adreslerinden tebliğ edilen evrakı görüntüleyebilir, kendisine hangi tarihte tebliğ edildiğini görebilir ve belgenin çıktısını alabilirler. E-Tebligatın Mükelleflere İletilmesi 10

 Mükelleflere e-tebligat yapıldığında, Elektronik Tebligat Talep Bildiriminde yer alan telefon numarası veya e-posta adreslerine; SMS veya e-posta ile bilgilendirme yapılacaktır.  E-tebligat ile gönderilen evrak, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılır.  E-tebligat sistemi ile tebliğ edilen evrak ayrıca posta yoluyla gönderilmeyecektir. E-Tebligatın Mükelleflere İletilmesi 11

 Zorunlu veya ihtiyari olarak e-tebligat sistemine dahil olanlar kural olarak sistemden çıkamazlar. Ancak;  Tüzel kişilerde ticaret sicil kaydının silindiği (nevi değişikliği ve birleşme halleri dahil) tarih itibarıyla, e-tebligat adresi kapatılır.  Gerçek kişilerde ise ilgilinin ölümü veya gaipliğine karar verildiğinin idare tarafından tespit edildiği durumlarda ölüm/karar tarihi itibarıyla ilgilinin e-tebligat adresi re’sen kapatılır. Mirasçıların bağlı olunan vergi dairesine başvurması halinde de müteveffanın e- tebligat adresi kullanıma kapatılır. E-Tebligat Sisteminden Çıkış 12

E-tebligat yapılacak gerçek ve tüzel kişiler;  Elektronik Tebligat Talep Bildirimini süresinde, tam ve doğru olarak vergi dairesine beyan etmelidir.  Beyan edilen bilgilerde meydana gelecek değişiklikleri öncesinde veya en geç değişiklik tarihinde vergi dairesine bildirmelidir.  Sistem kullanımına ilişkin olarak kendisine verilmiş olan kullanıcı kodu, parola ve şifre gibi bilgilerini korumalı, üçüncü kişilerle paylaşmamalı ve başkasına kullandırmamalıdır. Bu bilgilerin üçüncü kişilerin eline geçtiğini tespit ettiğinde derhal vergi dairesine bilgi vermelidir. Önemli Hususlar 13

 E-tebligat sistemini kullanmak zorunda olup bildirimde bulunmayan ve e-tebligat sistemine dahil olmayanlara VUK Mükerrer 355 inci maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası kesilir.  E-tebligat sistemini kullanmak zorunda olan ancak bildirimde bulunmayan mükellefler adına, internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifre re'sen oluşturularak tebliğ edilir ve e-tebligat gönderimi başlatılır. Bildirimde Bulunulmaması Durumu 14

 Vergi dairesince düzenlenen evrakların mükelleflere tebliği hızlanacak ve SMS/e-posta ile anında haber verilecek  Tebligat maliyetleri düşerek kamu harcamalarında tasarruf sağlanacak  Güvenli ve doğru bir şekilde tebliğ yapılacak Sistemin Avantajları 15

Elektronik Tebligat Talep Bildirimi 16

E-tebligatınız Var!

18 Ayrıntılı Bilgi İçin: Teşekkür Ederiz www. gib.gov.tr Mükellef Hizmetleri Daire Başkanlığı